Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 17:18 #401

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
prolaznik napisao/la:
Zgrada u Jozef Atile, a takodje i u Dalmatinskoj, prodavani stanovi u izgradnji, a onda parcela prodata drugom investitoru, koji naravno nista ne zna o tome... Da zlo bude vece, slucaj u tuzilastvu, a stanovi u prodaji po oglasima, reklamiranje na ovom sajtu. Ljudi treba da znaju da ce to biti dugi sporovi pred sudom, pa ko voli nek izvoli... Da, cena tih stanova je pristupacna :storm:
Nije mi jasno kako investitor koji kupuje zgradu moze da ne zna tako nesto, pogotovo investitor kao sto je Bor Invest?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 17:34 #402

• prolaznik
  • prolaznik's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 8
Mozda i ne zna, ali ne znaju ni jadni lakoverni ljudi sta kupuju i kome da veruju, ko je za to kriv, zemljo Srbijo :bash: Kako god, zivoti porodica se unistavaju. Savet svima, nikome nije za verovati, platite advokata da sve isproverava, a i to je pitanje...! GRADITE SAMI SVOJ DOM

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 17:45 #403

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
prolaznik napisao/la:
Mozda i ne zna, ali ne znaju ni jadni lakoverni ljudi sta kupuju i kome da veruju, ko je za to kriv, zemljo Srbijo :bash: Kako god, zivoti porodica se unistavaju. Savet svima, nikome nije za verovati, platite advokata da sve isproverava, a i to je pitanje...! GRADITE SAMI SVOJ DOM
Samo sam hteo da kazem da investitor verovatno ima svog pravnog zastupnika, koji naravno proverava papire i legalnost transakcije. Bilo bi suludo ulaziti naslepo u posao, pogotovo u ovakvom trzistu. Hteo sam reci da je Bor Invest verovatno svestan situacije, ali odlucuje da je ignorise. Mislim apsoltuno ne znam situaciju, ali meni to tako izgleda.
Poslednja izmena: 11 mar 2015 17:50 od Yokai.

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 18:12 #404

• prolaznik
  • prolaznik's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Mozda, sve je mozda, taj koga spominjes je nebitan, ali je bitno da ljudi znaju da budu oprezni sa svim sto ima veze sa MEGA INVESTOM, covek je pobegao sa porodicom, ojadio lakoverne ljude u ovim teskim vremenima, unistio porodice. Ima overenih i neoverenih ugovora za iste stavnove, tako da i neko ko misli da su papiri u redu, jednostavno mogu kupiti stan u koga ce neko da useli porodicu jer je platio za taj stan, pa ce imati muke da ljude izbace, sto naravno iziskuje dodatne troskove i gubljenje vremena. Zna li neko nesto oko stecaja, likvidacija, sta tuzilastvo radi u ovom slucaju duplih prodaja, overenih i neoverenih ugovora :?

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 18:17 #405

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
prolaznik napisao/la:
Mozda, sve je mozda, taj koga spominjes je nebitan, ali je bitno da ljudi znaju da budu oprezni sa svim sto ima veze sa MEGA INVESTOM, covek je pobegao sa porodicom, ojadio lakoverne ljude u ovim teskim vremenima, unistio porodice. Ima overenih i neoverenih ugovora za iste stavnove, tako da i neko ko misli da su papiri u redu, jednostavno mogu kupiti stan u koga ce neko da useli porodicu jer je platio za taj stan, pa ce imati muke da ljude izbace, sto naravno iziskuje dodatne troskove i gubljenje vremena. Zna li neko nesto oko stecaja, likvidacija, sta tuzilastvo radi u ovom slucaju duplih prodaja, overenih i neoverenih ugovora :?
Naravno, Mega Invest je ovde apsolutno izbor problema, ali treba videti sta radi Bor Invest. Zasto je preuzeo takvu zgradu uopste, posto je poznato da je invesitor koji je gradio prevarant i da je prodavao stanove vise puta? Meni je to opet sumnjivo. Posto je Mega Invest izasao iz price nekaznjen (a treba ih goniti), sad treba videti sta radi Bor Invest. Za njih nisam cuo da su prevaranti, ali isto tako do skoro nisam cuo ni za Mega Invest da su prevaranti.

EDIT: Ono sto mene interesuje i sto je srz onoga sto zelim da pitam je: Da li su u zgradi koju je preuzeo Bor Invest isti stanovi prodavani vise puta pre nego sto su je preuzeli od gorepomenutog Mega Investa.
Poslednja izmena: 11 mar 2015 18:22 od Yokai.

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 18:55 #406

• prolaznik
  • prolaznik's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Ne znam kako stoje stvari sa tom firmom, da li je ignorisao problem covek ili je i on ostacen pa dobio neku kompenzaciju, samo znam da se na ovom sajtu dugo reklamiraju zgrade mega investa, da je sve izgledalo lepo krasno, ja kao zadovoljno pratim izgradnju svog stana, a onda odjednom zbrisao, zbrka oko brojeva stanova, zgrada zapoceta sa par stanova, pa nadogradnja, spajanje parcela, dupla prodaja, opsti haos. Bilo bi dobro da ukoliko nesto zna, upozna ljude sa problematikom, vremena su teska...

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 19:26 #407

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
prolaznik napisao/la:
Ne znam kako stoje stvari sa tom firmom, da li je ignorisao problem covek ili je i on ostacen pa dobio neku kompenzaciju, samo znam da se na ovom sajtu dugo reklamiraju zgrade mega investa, da je sve izgledalo lepo krasno

Razumem da ste razocarani i povredjeni, ali niste u pravu kada kazete da su objekti Mega investa reklamirani na ovom forumu, pratili smo izgradnju njihovih zgrada kao sto pratimo i sve ostale, to je sve.
Zahvalnici: limanac, Yokai, Blavak, Bogdus

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 21:16 #408

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Slazem se sa novajlijom. Razumemo Vas, bilo je ljudi na forumu sa slicnim problemima, i tu nazalost nema puno toga sto moze da se uradi, osim krivicnog gonjenja koje verovatno nece uroditi plodom.

Zgrade mnogih drugih investitora smo pratili sa vise paznje nego zgrade od Mega Investa. Niko se ovde ne reklamira, niti mi dobijamo novac od bilo koga zato sto diskutujemo zgrade. Ako prodjete kroz temu o izgradnji videcete mnoge kritike na racun kvaliteta izgradnje, materijala, dizajna i opsteg izgleda kao i etike investitora. Tu niko nije bio postedjen. Mi smo entuzijasti koji kada vide zgradu u izgradnji zele da istu uslikaju, ispitaju i da otvore diskusiju o njoj na forumu.
Poslednja izmena: 11 mar 2015 21:24 od Yokai.
Zahvalnici: Novajlija, Blavak

Stambena novogradnja - investitori 16 mar 2015 20:55 #409

• Makica
  • Makica's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 38
  • Primljenih Zahvalnica: 4
Mi smo po preporuci hteli da kupimo od Mega investa (bliski prijatelji nam preporucili kao posteni, svi ih hvale) sva sreca da sam guglala i nadjem slucajno u komentarima za njih i raspitam se i ispostavi se da je istina da su prevaranti i da su zbrisali (Milos sa porodicom).
Nadam se da ce i drugi ljudi da se raspitaju i da se ne zeznu, mi smo za dlaku izbegli.

Stambena novogradnja - investitori 18 mar 2015 16:18 #410

• tina
  • tina's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 1
Da li je neko imao iskustva sa Najevropljanin gradnjom, i ako jeste kakvi su utisci?

Stambena novogradnja - investitori 25 apr 2015 21:50 #411

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
Znam ovog koji dovodi cigane u komšiluke kako bi naterao vlasnike kuća da ih prodaju.
Preti joj investitor zainteresovan za njenu kuću?!

Međuljudski i susedski odnosi mogu biti vrlo komplikovani i zamršeni. Međutim, slučaj naše sugrađanke iz Gajeve ulice odavno je prevazišao nivo nesuglasica, jer se, kako je rekla, zbog verbalnih pretnji, ali i fizičkih nasrtaja navodnog investitora zainteresovanog za njenu kuću svakodnevno plaši za spostvenu bezbednost.

Kao vlasnica jednog od objekata na parceli u Gajevoj ulici broj 23, Nada Kljajić kaže da je svakodnevno izložena pritiscima i torturi zbog agresivnih pokušaja investitora da upravo na toj adresi započne izgradnju zgrade.

Obraćala se, kaže svim nadležnim službama, od policije do suda, ali i dalje živi u konstantnom strahu za sopstvenu bezbednost.

Nada poručuje da, iako je pre samo nekoliko dana, na sopstvenu odgovornost, napustila bolnicu ne planira da odustane od borbe za svoja prava, jer je, kako kaže, svaku ciglu kuće zaradila teškom mukom i poseduje sva dokumenta koja potvrđuju njen vlasnička status.

Za rušenje oluka, odnošenja kapije, čupanje kablova i namerno pravljenje materijalne štete, gospođa Kljajić optužuje istog čoveka, navodnog investitora M.P. protiv kojeg je više puta podnosila prijave.

Njegov poslednji pritisak je, tvrdi Nada, nelegalno dovođenje stanara u oronulu kuću na placu, preko puta njene, koji joj, kaže, svojim ponašanjem zagorčavaju život.

Naša potraga za navodnim investitorom M.P. Nije uspela do emitovanja ovog priloga.

Ostaje samo apel naše sagovornice da nadležni organi reše ovaj problem i postupe u skladu sa zakonom, a epilog ove priče se, kako stvari stoje, još uvek ne nazire.

Da je države kao što nije posle prijave policiji da u toj i toj kući žive ljudi koji nemaju prijavu prebivališta na toj adresi ista bi morala da interveniše.
Ali...

link
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 26 apr 2015 10:59 od ranko su ns.
Zahvalnici: Blavak

Stambena novogradnja - investitori 25 apr 2015 22:07 #412

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Čudna koincidencija, ali inicijali i način (sa useljavanjem problematičnih)me jako podsećaju na Sremsku 5 (ugao sa V. Stajića).

Stambena novogradnja - investitori 25 apr 2015 22:53 #413

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
da taj je isti
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - investitori 25 apr 2015 23:56 #414

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
O tome se pričalo još pre par godina.
BTW, pominjali smo ga i imenom i prezimenom na forumu.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 25 apr 2015 23:57 od Dukelander.

Stambena novogradnja - investitori 26 apr 2015 08:17 #415

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Blavak napisao/la:
Čudna koincidencija, ali inicijali i način (sa useljavanjem problematičnih)me jako podsećaju na Sremsku 5 (ugao sa V. Stajića).
AHAHAHAHAHHAAHa :D Samo znajte da ubedljivo najvise profitiraju ti stari vlasnici parcela.Povrh svega su i najbezobrazniji i neverovatne zahteve i prohteve imaju.Samo mislim da onda nije pametno ni ulaziti u deo lokacije.Ako ne mozes sa svima da se dogovoris pre potpisivanja ugovora,odustani

Stambena novogradnja - investitori 26 apr 2015 09:37 #416

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
Dukelander napisao/la:
O tome se pričalo još pre par godina.
BTW, pominjali smo ga i imenom i prezimenom na forumu.

www.mojakompanija.com/dinamika-invest/
Zahvalnici: Dukelander, ranko su ns

Stambena novogradnja - investitori 26 apr 2015 10:07 #417

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 26 apr 2015 10:07 od Dukelander.
Zahvalnici: ranko su ns, das ivon

Stambena novogradnja - investitori 26 apr 2015 11:36 #418

• rendžer
  • rendžer's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
Pozdrav svima!Interesujeme da li neko zna kakva je situacija sa Inobačkinom zgradom na Novom Naselju u ul Braće Dronjak?Da li je legalizovano,uknjiženo...Slabo baratam sa tom terminologijom,pa se plašim prevare.Hvala unapred!

Stambena novogradnja - investitori 27 apr 2015 14:48 #419

• Talični Tom
  • Talični Tom's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 36
  • Primljenih Zahvalnica: 93
rendžer napisao/la:
Pozdrav svima!Interesujeme da li neko zna kakva je situacija sa Inobačkinom zgradom na Novom Naselju u ul Braće Dronjak?Da li je legalizovano,uknjiženo...Slabo baratam sa tom terminologijom,pa se plašim prevare.Hvala unapred!

Pozdrav druže.
Braće Dronjak?

Ja znam za ove nove zgrade i lokacije na N.Naselju u ulici Braće Brkić 8A i 10A.
Možda si mislio na te zgrade i tu lokaciju.
Ja sam gledao stan u tim zgradama i sve ti je Ok.Zgrade su uknjižene,sve je regularno i čisto.
Ako misliš da ideš i preko stambenog kredita nećeš imati problem.I tip koji radi u sektoru prodaje
je sasvim korektan.Za to vreme,koliko sam sa njima bio u kontaktu mogu samo reći da su korektni svi sa
kojima sam imao kontakta.A što je i najvažnije sve je čisto,legalno i po PS što kažu.
E sad ne znam da li uopšte imaš nešto slobodno na tim lokacijama,ja koliko znam ostali su im samo dva
duplexa velike kvadrature i da je sve ostalo prodato.
Sad ispadoh poput nekog PR ove firme,ali eto to je moje iskustvo sa njima.

Pozdrav i srećno.
Poslednja izmena: 27 apr 2015 14:48 od Talični Tom.
Zahvalnici: rendžer

Stambena novogradnja - investitori 27 apr 2015 23:02 #420

• rendžer
  • rendžer's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
hvala,na te zgrade sam mislila :) i imam jos jedno pitanje...sta znaci ako objekat ima građevinsku dozvolu a nema upotrebnu?zgrada je pritom vec useljena...da li treba da napomenem da je na salajci ... :/
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru