Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 13 okt 2014 08:58 #381

• Talični Tom
  • Talični Tom's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 36
  • Primljenih Zahvalnica: 93
Dobar dan svima,opet ja.
Lep vam početak nove radne nedelje.Džabalebarošima sretan početak nove "ladovina" sedmice.
Elem,da se vratim na cilj mog ponovnog pojavljivanja i novog upisa na ovom forumu.

Pre par dana kačio sam fotografije stana ,duplexa,koji se nalazi na N.Naselju u izgradnji Inobačke.
Izgleda da sam se odlučio da uzmem taj stan.Kupovina bi išla preko banke,kredit,naravno.Stan je trenutano
na akciji i cena kvadrata je 750 eura.Kao što sam ranije naveo stan ima 80 m2.Mislim da je cena povoljna (videti slike)
s obzirom da imam i povrat PDV pošto mi je prva nekretnina.
Hteo da sam čujem vaše mišljenje o ceni stana,i prvim koracima,šta treba da se uradi,proveri u vezi stana (oko legalnosti,uknjižbe..itd) da bih uopšte razmišljao tj. bio siguran da je stan čist zarad dalje procedure i realizacije.
Ono što znam je da su komunalije plaćene u celosti (i kakva je dalja procedura uknjižbe?)

Još jedno pitanje,da li investitoru može predstavljati problem da umesto cene stana od 750 eura,poveća na 800 ili 850,
da bi posle realizacije kredita taj višak uzeo od njega (investitora),zarad opremanja stana.Da li to predstavlja njemu
probem u poslovanju,povečanom plaćanju poreza..itd.

Unapred hvala na odgovorima.
Pozdrav.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - investitori 13 okt 2014 09:32 #382

• Zora2014
  • Zora2014's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 1
Dobar dan,
pokusavamo vec neko vreme zamenu stana (manji za veci),.. u moru kojekakvih ponuda, pojavio se i jedan dupleks kod kruznog toka na Bulevaru Evrope u zgradi koju zavrsava Freeland Mijanovic, zgrada je pri kraju pa me zanima da li neko moze da mi kaze nesto o kvalitetu gradnje i korektnosti pomenutog izvodjaca. Uspeo sam da vidim presek kosine prilikom obilaska stana i to je nekih 20-25 cm prvo daske-ne vidi se crep, vuna i potom ja bih rekao da je to beton (mozda pena-beton), znaci nema gipsanih ploca-a uglavnom sam to vidjao kada su kosine u pitanju..da li je to ok??? mozda neko ima iskustva, na sta obrtiti paznju, ako su kupovali stanove od pomenutog..Unapred zahvaljujem!1

Stambena novogradnja - investitori 23 okt 2014 11:25 #383

• bojan021
  • bojan021's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 2
I mene to zanima..pre sam cuo da su oni nesto muckali ima i jedan deo na vasem forumu....

Novosađanka Branka Milić kupila je 2007. godine svojoj kćerki gotov stan, u tek izgrađenoj zgradi.

Pošto je već znala da ima dosta prevarenih sugrađana angažovala je advokate kako se to isto ne bi njoj desilo. Međutim ni nakon dve godine ne može da uknjiži svoj stan.

“Nakon godinu dana smo shvatili da je sve izlažirano i da je kompletan objekat izgrađen nasuprot zakonu”, kaže Milićeva.

Investitor kaže da zgrada nema upotrebnu dozvolu, zato što je vlasniku na čijem je zemljištu izgrađena zgrada dao tri dupleks stana od kojih je on napravio šest stanova.

“Kupci su znali šta kupuju. Znali su da kupuju deo stana i da je onda cena manja za 20 do 30 odsto”, kaže Aleksandar Mijanović iz kompanije "Verting-Mijanović" d.o.o..

U građevinskoj inspekciji potvrđuju da zgrada ne može da se legalizuje, zato što ima više stanova nego što je prethodnim projektom bilo utvrđeno.

“Inspektor je tražio da se dostavi upotrebna dozvola. Pošto upotrebna dozvola ni nakon tri meseca nije dostavljena mi smo doneli odluku o zabrani korišćenja”, kaže načelnik gradske uprave za inspekcijske poslove Željko Radulović.

Investitori koji nisu želeli da govore pred kamerama, rekli su da je kupovina nezavršenog stana rizična i da je najbolje uvek tražiti garanciju za svoj novac.

tako da ako ima neko strucan da kaze nesto o Freelandu bio bih mu zahvalan...

Stambena novogradnja - investitori 08 dec 2014 19:32 #384

• Popović
  • Popović's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Na ovu temu se javljam pošto živim u zgradi koju je jonaš gradio i sa njim imam određena iskustva...
Uzeo sam stan u zgradi sa 5 spratova gde je on na divlje dozidao tavan i trebalo je da isplati lgalizacciju uodređenom roku. Naravn da to nije uradio i sada mi imamo problem sa papirima.
Drugi je problem što u spomenutoj "velikoj" zgradi u B.Bajjića za poslednje tri godine nije ugradio lift pa se mi sa gornjih spratova svakodnevno penjemo i proklinjemo ga. A zamslite kako je mojoj majcii koja je stara ii bolesna žena koja po nedelju dana nemože da izlzi iz staajel ako se sidje više e može da se popne!
Zači moj vam je savet sa Jonašom samo dajte pare za gotovstan sa ugradjenim liftom..
Stalno laži... uplaćen je lift, u italiji je , carini se... i tako već tri godine. Kad ga zvemo odbija pozive, u zgrdi se povezao sa pretsednikom kućng saveta ( koji kod njega radi) i koji "ne može" da skupi potpise za tužbu...

Mogao bihvam još pričati... :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Stambena novogradnja - investitori 11 dec 2014 00:20 #385

• Nemiv
  • Nemiv's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Postovana gospodo ovom prilikom vam se obracam za pomoc interesuje me vasemisljenej o investitoru MArktrade?? Zainteresovan sam za kupovinu stana u zgradi koja je u izgradnji ugao sumadijske i Djordja Jovanovica??? Za sada sam saznao da ima gradjevinsku dozvolu kako da saznam da li ce moci stan da se uknjizi kad je zavrsi??Unapred zahvalan

Stambena novogradnja - investitori 15 dec 2014 18:21 #386

• ratko_82
  • ratko_82's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Jonas Dusan, hm... :bash:
Kupili smo od njega stan, moja porodica i ja, pre 3 godine u ulici Branka Bajica 12,14,16. Jos nije uknjizio zgradu. Zavrsni radovi - uzas, sto se tice podizanja parketa, lose provedene instalacije, kontra pada za vodu na terasi i tako dalje, morao sam da ga za svaku stvar zovem po nekoliko puta, ubedjujem se sa njim i molim da posalje ljude da se to popravi. Uglavnom, covek koga bi nasiroko zaobisao pri kupovini stana.
Zavlaci ljude i ne knjizi zgradu 3 godine, ostao je duzan dva lifta u zgradi... a ovamo dalje gradi na drugim lokacijama.
Nadam se da sam pomogao, pri odluci.
Zahvalnici: Nemiv

Stambena novogradnja - investitori 15 dec 2014 20:11 #387

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Nemiv napisao/la:
Postovana gospodo ovom prilikom vam se obracam za pomoc interesuje me vasemisljenej o investitoru MArktrade?? Zainteresovan sam za kupovinu stana u zgradi koja je u izgradnji ugao sumadijske i Djordja Jovanovica??? Za sada sam saznao da ima gradjevinsku dozvolu kako da saznam da li ce moci stan da se uknjizi kad je zavrsi??Unapred zahvalan
Koliko sam cuo-mark trade je za izbegavanje
Zahvalnici: Nemiv

Stambena novogradnja - investitori 27 dec 2014 14:00 #388

• grossi
  • grossi's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 67
  • Primljenih Zahvalnica: 45
www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/zid...-za-lift_467602.html

Za Mark Trade
Tek sam sad video pa šaljem odgovor.
A bilo je i u Blicu...
Poslednja izmena: 27 dec 2014 14:02 od grossi.
Zahvalnici: Dukelander

Stambena novogradnja - investitori 31 jan 2015 23:58 #389

• Spring
  • Spring's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Pozdrav ,
da li neko slucajno zna ko pravi zgradu u Sumadisjkoj ulici na uglu sa Djordja Jovanovica, preko puta Aleksandrove zgrade (dijagonalno)?
Zgrada mi deluje pristojno u ovoj fazi gradnje a nisam uspeo da nadjem neku tablu na kojoj bi pisalo ko je izvodjac radova. Zeleo bih se skuciti negde blize Dunavu a deo podbare prema keju mi je jako lep i miran a opet blizu centra.

Hvala.

Stambena novogradnja - investitori 04 feb 2015 15:10 #390

• habibi
  • habibi's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
pozdrav htela bi da pitam dali je neko zainteresovan za vilu na grbavici uknjizena,jedan vlasnik stara 6 godina,poseduje 6 stanova po 52m2,garazu teretanu,6 ostava,lepo dvoriste...ja to prodajem ili menjam za nekretnine na razlicitim lokacijama u NS.

Poslednja izmena: 05 feb 2015 06:53 od Dukelander.

Stambena novogradnja - investitori 05 feb 2015 06:57 #391

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Pozdrav.
Ovaj forum nije pravo mesto za davanje oglasa, prvo jer nam to nije praksa, a drugo jer teško da će neko odavde to kupiti, ali možda neko može da Vam da savet šta da radite.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - investitori 25 feb 2015 15:21 #392

• Makica
  • Makica's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 38
  • Primljenih Zahvalnica: 4
Sta se desava sa Mega Investom?
Direktor Milos Pavlovic je pobegao, a zgrade u Dalmatinskoj i Jozef Atile nedovrsene.

Stambena novogradnja - investitori 25 feb 2015 16:09 #393

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
bio sam u toj vili
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - investitori 25 feb 2015 18:56 #394

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Sta si pazario?
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Stambena novogradnja - investitori 25 feb 2015 19:11 #395

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ja mislim da sam bio i u tom stanu. U vezi nekog izdavanja susednog stana. Ali beše pre oko 5 godina. Vila je dobra uvučena ulaz iz M Dimitrijevića kod Puškinove. Mali raj.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 09 mar 2015 13:11 #396

• Makica
  • Makica's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Sta se desava sa zgradom od megainvesta u Jozef Atile?
Na netu pise da su stanovi vise puta prodavani?
Da je vlasnik pobegao

Stambena novogradnja - praćenje gradilišta 09 mar 2015 13:36 #397

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Ako sam dobro video sinoc iz busa, neki stanovi su cak i useljeni.
Poslednja izmena: 09 mar 2015 14:13 od Novajlija.

Stambena novogradnja - investitori 09 mar 2015 14:16 #398

• Makica
  • Makica's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Vidim da ima kola ispred i da je kapija otvorena.
Gledali smo u toj zgradi neki trosobam stan ok cena i slucajno guglali i naisli na ovo:
Kompanija: Mega Invest, Novi Sad
Gradilište: ulica Jožefa Atile
Broj stanova: 20-ak
Broj prodaja: 50-ak
Završenost: Ne
Direktor: Miloš Pavlović
Nadzorni organ: kum
Pomoćno radno osoblje: roditelji, supruga
APR: Račun blokiran od avgusta 2014.
Vebsajt: Obrisan
Pipl-detektor: Novi Zeland, od pre 2 sedmice

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 17:04 #399

• prolaznik
  • prolaznik's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 8
Zgrade mega investa se redovno reklamiraju, investitor u bekstvu, prevareni kupci stanova, pojedini stanovi i po 3 puta prodavani, svi cute... :gaah:

Stambena novogradnja - investitori 11 mar 2015 17:11 #400

• prolaznik
  • prolaznik's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 8
Zgrada u Jozef Atile, a takodje i u Dalmatinskoj, prodavani stanovi u izgradnji, a onda parcela prodata drugom investitoru, koji naravno nista ne zna o tome... Da zlo bude vece, slucaj u tuzilastvu, a stanovi u prodaji po oglasima, reklamiranje na ovom sajtu. Ljudi treba da znaju da ce to biti dugi sporovi pred sudom, pa ko voli nek izvoli... Da, cena tih stanova je pristupacna :storm:
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru