Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 07 maj 2015 11:57 #421

• Nixivoje
  • Nixivoje's Avatar
  • Van mreže
  • Facebook Admin
  • Poruka: 4031
  • Primljenih Zahvalnica: 2421
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - investitori 07 maj 2015 12:19 #422

• ZoxInTheBox
  • ZoxInTheBox's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 476
  • Primljenih Zahvalnica: 1503
Osim sto se uzasavam ovakvih prica, ova vest bi uhu laika zvucala donekle logicno jedino ako bi glasila "Prevareni kupci hoce da bace investitora sa zgrade". Ovako ne kontam coveka sta hoce. :dunno: :dunno: :dunno:

Stambena novogradnja - investitori 07 maj 2015 12:24 #423

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
a stvarno ima dosta nejasnoća

- zašto mu je dozvoljeno da gradi te spratove već kad je okrečio zgradu tad su došli.
- imaju li odgovornost i inspektori za svoj nerad.
- ako su kupljeni stanovi na zadnjim spratovima dali je javni beležnik odgovoran za taj ugovor jer on za veliku lovu proverava zakonitost kupoprodaje
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 07 maj 2015 13:39 od ranko su ns.
Zahvalnici: Dukelander, Buck, TurboMaximus, Blavak

Stambena novogradnja - investitori 07 maj 2015 13:02 #424

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Nešto čisto sumnjam da će skočiti.
Investitori se samoubijaju tek kad krenu da ih jure opasni poverioci.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - investitori 07 maj 2015 14:32 #425

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Sa mojnovisad.com

Kazu: "Lažna dojava. Na sreću."

www.facebook.com/MojNoviSadCom?fref=ts

Stambena novogradnja - investitori 07 maj 2015 15:29 #426

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Dakle rušenje odloženo. Što se tiče parking mesta, planirana je garaža u dnu jednog od pasaža u Jevrejskoj. Onaj pasaž gde pkola Doktor Milan Petrović ima svoje isturene prostorije. Slažem se da su parking mesta problem, ali istovremeno i grad je kriv jer nikako ne rešava problem parkiranja i ne gradi javne garažae koje se godinama najavljuju.

www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Investitor-pre...dovrsene-zgrade.html
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Stambena novogradnja - investitori 08 maj 2015 11:29 #427

• Makica
  • Makica's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 38
  • Primljenih Zahvalnica: 4
SSJ5 napisao/la:
prolaznik napisao/la:
Zgrada u Jozef Atile, a takodje i u Dalmatinskoj, prodavani stanovi u izgradnji, a onda parcela prodata drugom investitoru, koji naravno nista ne zna o tome... Da zlo bude vece, slucaj u tuzilastvu, a stanovi u prodaji po oglasima, reklamiranje na ovom sajtu. Ljudi treba da znaju da ce to biti dugi sporovi pred sudom, pa ko voli nek izvoli... Da, cena tih stanova je pristupacna :storm:
Nije mi jasno kako investitor koji kupuje zgradu moze da ne zna tako nesto, pogotovo investitor kao sto je Bor Invest?

Pre neki dan saznah da je vlasnih Bor Investa nedavno sahranjen.

Stambena novogradnja - investitori 11 maj 2015 15:53 #428

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Galens kupio fabriku betona - kvalitet materijala pod našom kontrolom
Galens kupio fabriku betona - kvalitet materijala pod našom kontrolomKako bismo osigurali samo vrhunski kvalitet osnovnih građevinskih materijala koji se ugrađuju u naše moderne zgrade, kupili smo fabriku betona. Od sada, u Galensovim zgradama biće ugrađivan isključivo Galensov beton, što znači da će naš tim koji vodi računa o kvalitetu radova na gradilištima, sada imati pod svojom kontrolom i kvalitet ovog osnovnog sastojka svake kvalitetne nekretnine - betona.

Prema našim procenama, kapacitet naše fabrike betona, locirane u Novom Sadu, biće 75% zauzet našim potrebama, što će osigurati radna mesta ljudi u fabrici, ali i kvalitet robe isporučene na gradilište. Ostali kapacitet, kao i eventualna proširenja proizvodnje betona, planiramo ponuditi na tržištu našim kolegama iz sektora građevine.

Izvor: www.galens.rs/galens-kupio-fabriku-beton...-pod-nasom-kontrolom

Galens izgleda krece jos ozbiljnije u stanogradnju. Ovo je znacajna investicija za njih.
Zahvalnici: limanac, Novajlija

Stambena novogradnja - investitori 11 maj 2015 19:37 #429

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
SSJ5 napisao/la:
Galens kupio fabriku betona - kvalitet materijala pod našom kontrolom
Galens kupio fabriku betona - kvalitet materijala pod našom kontrolomKako bismo osigurali samo vrhunski kvalitet osnovnih građevinskih materijala koji se ugrađuju u naše moderne zgrade, kupili smo fabriku betona. Od sada, u Galensovim zgradama biće ugrađivan isključivo Galensov beton, što znači da će naš tim koji vodi računa o kvalitetu radova na gradilištima, sada imati pod svojom kontrolom i kvalitet ovog osnovnog sastojka svake kvalitetne nekretnine - betona.

Prema našim procenama, kapacitet naše fabrike betona, locirane u Novom Sadu, biće 75% zauzet našim potrebama, što će osigurati radna mesta ljudi u fabrici, ali i kvalitet robe isporučene na gradilište. Ostali kapacitet, kao i eventualna proširenja proizvodnje betona, planiramo ponuditi na tržištu našim kolegama iz sektora građevine.

Izvor: www.galens.rs/galens-kupio-fabriku-beton...-pod-nasom-kontrolom

Galens izgleda krece jos ozbiljnije u stanogradnju. Ovo je znacajna investicija za njih.
Bivsa Beton Babic,a posle Energija,Tehnika,Tehnologija(Promist).Posto Promist radi zajedno sa Galensom izgleda da je fabrika samo ime promenila.
Zahvalnici: Yokai

Stambena novogradnja - investitori 12 maj 2015 09:52 #430

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Zahvalnici: ranko su ns, Novajlija

Stambena novogradnja - investitori 12 maj 2015 13:57 #431

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Epilog.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Investitor-i-g...u-Vase-Pelagica.html

(zamolio bih nekog, ako je u mogućnosti i ima odgovarajuću opremu, da ode do lokacije, kad stigne, i da fotografiše čudo neviđeno)

Stambena novogradnja - investitori 12 maj 2015 18:36 #432

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973

Slikao ja izdaleka pa se policija jedva vidi. Dakle par ljdui stoji sa strane, policajci nisu dozvoljavali da se neko približava gradilištu, a nikakvo rušenje nisam video. Bio nešto posle 15, posle ne znam šta se dešavalo.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: Dukelander, Blavak

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 16:20 #433

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 207
  • Primljenih Zahvalnica: 82
Blavak napisao/la:
Epilog.
www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Investitor-i-g...u-Vase-Pelagica.html

(zamolio bih nekog, ako je u mogućnosti i ima odgovarajuću opremu, da ode do lokacije, kad stigne, i da fotografiše čudo neviđeno)

Nije ovo nikakvo cudo nevidjeno. Treba samo pogledati preko puta (Modena) i videt cete 2 sprata vise. Kod jednih ruse, a kod drugih useljena i uknjizena zgrada. Ako vec postoji zakon ne treba ga primenjivati selektivno. Sto se tice investitora u V. Pelagica mnogo mi je pozitivnija licnost nego stotine onih koji su rasprodali zgrade i ne sagradivsi ih pobegli van zemlje ili sto je jos gore mirno setaju po gradu ne osecajuci bilo kakvu grizu savesti. Ovaj se bar trudi godinama da je zavrsi do kraja i ispostuje sve kupce. Nisam za rusenje iz jednostavnog razloga sto bi onda trebalo srusiti pola grada. Obratite paznju i na L. Kosica br 12 i 12 A. Sagradjene su dve kuce na sred dvorista gde treba da prodje put za etazne garaze, a to je tek 50 -tak m od ove zgrade koju ruse. To nitko ne dira jer jedan od vlasnika (vlasnica) je ukljucena u politiku. Dno dna. Ne svidja mi se i to sto se neki forumasi ponasaju trijumfalisticki zbog ovih dogadjanja u V. Pelagica. :facepalm:

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 17:13 #434

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Fraza (čudo neviđeno) koju sam upotrebio odnosila se na rušenje, ne na objekat koji ima dva sprata više. Ne likujem, samo sam konstatovao da to što ruše, ne da nije uobičajena pojava, već to što sam i napisao čudo neviđeno. Tu frazu sam upotrebio smatrajući je prikladnom za ono što se događa, a obzirom na sve okolnosti koje si i ti vicakur naveo. Mogao bih ja dodati i npr. hotel Holiday inn (kao najpoznatiji primer) kojih ima još mnogo ne samo u našem gradu. Nadao sam se da će se dogovoriti / naći neko kompromisno rešenje i za tu zgradu.
Zahvalnici: vicakur

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 17:41 #435

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Meni nije u cilju nikoga da branim ali ta Modena od preko puta ima u najgorem slučaju 5 spratova, a u PDR-u stoji P+4+Pk.
Čak sam jesenas slušao od nekoga ko poznaje obojicu kako je "Mićko nagovarao Cviju" da i on napravi dva sprata više, jer se to tako može a ovaj nije hteo. Dakle, dosta pre ovih događanja.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 18:03 #436

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Dodaću još samo to da sam za to da pred zakonom svi treba da budu jednaki, te da bih se složio da se svim investitorima koji su gradili mimo dozvoljene spratnosti sruši taj višak spratova.

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 18:16 #437

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Ja mislim da to nema smisla. Ili zakon vazi za sve ili ne vazi NI ZA JEDNOG. Gleda se svima kroz prste (kad se vlast omasti jelte), a onda se ovaj nekom zameri i ruse mu zgradu. Nije to nikakav red. To je opet jos veci haos i korupcija.

Samo da kazem da ne branim nelegalnu gradnju, ali je Duke lepo rekao. Preko puta stoji zgrada koja nije gradnjena po projektu.
Poslednja izmena: 13 maj 2015 18:16 od Yokai.

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 19:01 #438

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

Prilog zakon.jpg ne postoji

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 19:30 #439

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Dukelander napisao/la:
Meni nije u cilju nikoga da branim ali ta Modena od preko puta ima u najgorem slučaju 5 spratova, a u PDR-u stoji P+4+Pk.
Čak sam jesenas slušao od nekoga ko poznaje obojicu kako je "Mićko nagovarao Cviju" da i on napravi dva sprata više, jer se to tako može a ovaj nije hteo. Dakle, dosta pre ovih događanja.

U PDR-u stoji P+3 +Pk u delu Prema ul. V. Pelagica, a samo na uglu sa A.Cesarca je dozvoljeno P+4+Pk.

Stambena novogradnja - investitori 13 maj 2015 19:31 #440

• vicakur
  • vicakur's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Blavak napisao/la:

Prilog zakon.jpg ne postoji

:rofl: SUPER
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru