Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 12:57 #461

• Kostic
  • Kostic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 14
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Zna li neko nesto ?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 13:17 #462

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Koliko se vidi od spolja nista se ne desava sa tom zgradom. Ima jos takvih zgrada sto su umrle oko 2008. na Bulevaru Evrope i po Novom Sadu. A to za Rapid mislim da nikada nisam procitao na forumu.
Zahvalnici: Kostic

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 13:17 #463

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Juče sam prošao pored te zgrade, ništa se ne dešava, nema nikakvih pomeranja za sada.

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 21:49 #464

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Ako uzme Rapid da zavrsava to, bilo bi odlicno. Ima jos tu mesta na parceli za gradnju.

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 21:51 #465

• Kostic
  • Kostic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Ako jos neko nesto zna neka napise
Poslednja izmena: 12 avg 2015 22:03 od Kostic. Razlog: grsk

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 22:01 #466

• Kostic
  • Kostic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
pa takav je i dogovor Rapid da zavrsi zgradu i da dobije plac pored ove zgrade na istom pla

Stambena novogradnja - investitori 17 avg 2015 14:25 #467

• Alibunar
  • Alibunar's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 201
Brat planira oko nove godine da kupi stan(do 50kvadrata) na limanu 3, eventualno 4 pa ako ima neko savete i informacije sta da gledamo i koliko za renoviranje da planiramo posto ce se verovatno raditi o staroj gradnji(postoje mozda 2-3 zgrade nove u n.fronta).

-Jel neko skoro renovirao stan ili je upucen u cene? Kupatilo,drvenarija,instalacije,poplocavanje terase itd. Hoce odmah da sredi ceo stan posle kupovine pre nego sto se useli..

-Ukoliko bi stan bio na poslednjem spratu jel su to babske price da voda tesko dolazi do gore, a kad kisa padne da mora da prokisnjava? :D I koliko bi izaslo eventualno sredjivanje te ploce iznad da ne bi bilo problema koje nosi taj poslednji sprat?

-Jel ima neki nacin da se trazi stan osim agencija pa da se ne placa provizija npr. putem oglasa?

Izvinjavam ako su neka pitanja za neke mozda smesna, ali nista ne kosta pitati :)

Stambena novogradnja - investitori 17 avg 2015 20:51 #468

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Alibunar napisao/la:
Brat planira oko nove godine da kupi stan(do 50kvadrata) na limanu 3, eventualno 4 pa ako ima neko savete i informacije sta da gledamo i koliko za renoviranje da planiramo posto ce se verovatno raditi o staroj gradnji(postoje mozda 2-3 zgrade nove u n.fronta).

-Jel neko skoro renovirao stan ili je upucen u cene? Kupatilo,drvenarija,instalacije,poplocavanje terase itd. Hoce odmah da sredi ceo stan posle kupovine pre nego sto se useli..

-Ukoliko bi stan bio na poslednjem spratu jel su to babske price da voda tesko dolazi do gore, a kad kisa padne da mora da prokisnjava? :D I koliko bi izaslo eventualno sredjivanje te ploce iznad da ne bi bilo problema koje nosi taj poslednji sprat?

-Jel ima neki nacin da se trazi stan osim agencija pa da se ne placa provizija npr. putem oglasa?

Izvinjavam ako su neka pitanja za neke mozda smesna, ali nista ne kosta pitati :)
Moj stric ima stan na devetom spratu na limanu i voda tece sasvim normalno. Drugar je imao stan na 13 i takodje i tekla normalno.

Stambena novogradnja - investitori 17 avg 2015 22:11 #469

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
Alibunar napisao/la:

-ja bih rekao da je neki minimum 100e/kvm, za maximum nema granice. Sve zavisi koliko je spreman da se angazuje i koje su mu zelje i standardi.
-ja sam ziveo na poslednjem, sestom spratu 35 godina upravo u tom kraju. Problem sa pritiskom je bio dok nije postojao rezervoar na Miseluku, tj dok je zbog rusenja Mosta Slobode bio van upotrebe. I to u zgradama nizim od 7 spratova. Zgrade od 7 i vise spratova su bile u obavezi da imaju hidrofore, pa su apsurdno, imale manje problema nego mi sa 6. U svakom slucaju ne verujem da vise bilo ko ima problem. Ravni krovovi na zgradi od 40 godina? Nama su popravljali jedno 4-5god po useljenju i jos uvek drzi, mada mora da se radi. Ista zgrada, ulaz pored, mislim da su posle te inicijalne popravke radili jos 3 ili 4 puta. U svakom slucaju racunaj da ravni krov trazi redovno odrzavanje. Ono nije jeftino i ogromna je verovatnoca da skupstina stanara nece biti slozna oko finansiranja, tj morace da ga finansira sam. Nisu dzabe ti stanovi jeftiniji po 20%, i uz to se tesko prodaju.

Stambena novogradnja - investitori 18 avg 2015 07:33 #470

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Ravni krov ne mora da ima redovno održavanje ako se uradi prava membranska izolacija (EPDM, Poliolefin ili slično), ali to se u 99% slučajeva ne radi nego se krpi bitumenska izolacija do besvesti.
Mnogo veći problem u potkrovljima je termoizolacija koja je uglavnom mnogo manja nego potrebna pa je zimi hladno a leti toplo.

- ruke za keramiku u Novom Sadu su 5-6 evra po kvadratu, obijanje evro.
- ruke za krečenje su 1-2 evra
- hoblovanje i lakiranje parketa 3-5 evra, ruke
- renoviranje stolarije/drvenarije zavisi od vrste obrade i njenog stanja
- treba računati eventualna štemanja i prepravke na strujnoj mreži, zamenu kutije sa osiguračima za automatsku (za stan u proseku 5-8000 din), eventualnu zamenu cevki u kupatilu, nove sanitarije, česme, šaltere i slično.

Regularni kućni majstori koji naplaćuju po danu (8-10 sati), a rade skoro sve su od 3 do 5 hiljada.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 18 avg 2015 07:34 od Dukelander.
Zahvalnici: limanac

Stambena novogradnja - investitori 24 avg 2015 15:36 #471

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Jel jos neko primetio da je Buducnost napravila novi sajt?

www.buducnostad.rs/index.html

Stambena novogradnja - investitori 24 avg 2015 16:01 #472

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
SSJ5 napisao/la:

Kad si napisao mislio sam novi sajt-novi pocetak,a oni napravili sajt da oglase rasprodaju imovine :(
www.buducnostad.rs/oglasi.html i kancelarijski namestaj nude
Poslednja izmena: 24 avg 2015 16:03 od djaso.

Stambena novogradnja - investitori 24 avg 2015 17:13 #473

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
djaso napisao/la:
SSJ5 napisao/la:

Kad si napisao mislio sam novi sajt-novi pocetak,a oni napravili sajt da oglase rasprodaju imovine :(
www.buducnostad.rs/oglasi.html i kancelarijski namestaj nude
Mislim da prodaju kancelarije u Veterniku. Ali koliko pise sediste im je u privrednikovoj. Tako da ne ocajavaj jos uvek. Mozda prodaju nekretnine/namestaj radi sticanja novca za zavrsetak gradnja. Sve je moguce :)

Stambena novogradnja - investitori 29 avg 2015 16:10 #474

• mihajlonsALIABAF
  • mihajlonsALIABAF's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 7
  • Primljenih Zahvalnica: 11
Postovanje svima. Da se predstavim, zovem se Mihajlo i vec duze vreme radim gipsane radove i uopsteno enterijere i pratim ovaj forum. Mala digresija na sve sto je do sad pisano jer sam zaista upucen i poznajem investitore koje pominjete. U gradu postoji jako malo zdravih investitora koji u gradu imaju para da kupe parcelu, pripreme papirologiju i cisti krenu u gradnju i da izguraju zgradu i to da ne moraju nijedan stan odmah da prodaju. Jako ih je malo. Galens dobija novcanu inekciju iz Bosne, dosta se tu para vrti, Prezident ima para al on radi zaista polako, Erker je dosta jak jer je i investitor i izvodi radove za druge, Freeland Mijanovic je stao na noge nakon afere sa Agent nekretnine koji je zavrnuo i Mijanovica i stanare. Na tim zgradama u Jovana Hranilovica sam i ja radio pa znam. Vlasnik Agent nekretnine je bio investitor a Mijanovic izvodjac, i koliko se secam investitor je preminuo ili zaglavio u zatvor i Mijanovic je sam izgurao, pozajmljivao pare, snalazio se i izgurao. Sad je nasao investitore iz Holandije i radi polako. Modena dobro radi, al Cvija Krcmar nakon uspesne prodaje stanova u Budvi zapocinje projekat u Majamiju. Svoju prvu zgradu poceo je Jova Karin komerc koji ima para i poceo je jefnu zgradu u Kopernikovoj 49, al je poceo tek kad je pripremio svu papirologiju. Galens vec dve godine ceka papire da krene zgradu na uglu Maksima Gorkog i Strazilovske, i to pola pola sa gradom. Svoju polovinu je vec rezervisao, uzelo nekoliko advokata za kancelarije, a grad u svoju polovinu naseljava neke stanare iz Petrovaradina. Na vecini zgrada vi vidite ko su investitori a ne vidite jo su izvodjaci. Najvise radi Gravet. Dobar investitor je i Zeljko Wolf invest. Ostali pokusavaju s malim parama, uz pomoc stapa i kanapa da prave zgradu, zaobilaze zakone, pozajmljuju pare na kamatu, prevare kojeg stanara i onda mole boga da se nista ne desi. Jako je malo jakih da kupe parcelu, i cekaju s gradnjom dok ne dobiju dozvolu.
Ako sve bude kako treba uskoro cu i ja biti s jednim inostranim investitorom u nekim novim projektima. Ako sve bude po planu bicete upoznati i ako vas ikad ista bude interesovalo moci cete da cujete licno od mene. A do tad, snalazi se ko kako ume. A ako ima predlog ili dojavu da moze da se ugrabi neka extra lokacija nek javi na PP pa cemo probati da krenemo u realizaciju. Pozdrav svima jos jednom

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Zahvalnici: Dukelander, Buck, limanac, ranko su ns, kasko, Yokai, Boda Tajson, Novajlija, Direktor, Billy, Light

Stambena novogradnja - investitori 18 sep 2015 00:22 #475

• Makica
  • Makica's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 38
  • Primljenih Zahvalnica: 4
Mihajlo, da li imas informaciju za Megainvest i Milosa Pavlovica?
KAko su pobegli niko ih ne pominje,a u sudu dosta predmeta protiv njih
Izvarali su jadni narod on i njegova zena Danijela

Stambena novogradnja - investitori 18 sep 2015 01:21 #476

• mihajlonsALIABAF
  • mihajlonsALIABAF's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 7
  • Primljenih Zahvalnica: 11
Provericu, daj mi jos informacija

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Stambena novogradnja - investitori 18 sep 2015 09:59 #477

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Evo mene bas zanima sta je sa NS Inzenejringom i parcelom na uglu Futoske i Cara Dusana. Zavrsili su onu na uglu Laze Nancica ali ova je ogradjena i duze, 5 godina mozda.

Stambena novogradnja - investitori 18 sep 2015 10:34 #478

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Zar ta parcela na uglu Futoške i Cara Dušana nije Erkerova?

Stambena novogradnja - investitori 18 sep 2015 12:22 #479

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Da, Erkerova je, zgradu najavljuju za sledeću godinu, ima na njihovom sajtu, kačao sam pre par meseci.
Poslednja izmena: 18 sep 2015 12:22 od Novajlija.
Zahvalnici: kasko

Stambena novogradnja - investitori 18 sep 2015 12:57 #480

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Izvinjavam se, Erker.
www.erker-inzenjering.com/u-pripremi
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru