Alibunar napisao/la:
Brat planira oko nove godine da kupi stan(do 50kvadrata) na limanu 3, eventualno 4 pa ako ima neko savete i informacije sta da gledamo i koliko za renoviranje da planiramo posto ce se verovatno raditi o staroj gradnji(postoje mozda 2-3 zgrade nove u n.fronta).
-Jel neko skoro renovirao stan ili je upucen u cene? Kupatilo,drvenarija,instalacije,poplocavanje terase itd. Hoce odmah da sredi ceo stan posle kupovine pre nego sto se useli..
-Ukoliko bi stan bio na poslednjem spratu jel su to babske price da voda tesko dolazi do gore, a kad kisa padne da mora da prokisnjava?
I koliko bi izaslo eventualno sredjivanje te ploce iznad da ne bi bilo problema koje nosi taj poslednji sprat?
-Jel ima neki nacin da se trazi stan osim agencija pa da se ne placa provizija npr. putem oglasa?
Izvinjavam ako su neka pitanja za neke mozda smesna, ali nista ne kosta pitati
-ja bih rekao da je neki minimum 100e/kvm, za maximum nema granice. Sve zavisi koliko je spreman da se angazuje i koje su mu zelje i standardi.
-ja sam ziveo na poslednjem, sestom spratu 35 godina upravo u tom kraju. Problem sa pritiskom je bio dok nije postojao rezervoar na Miseluku, tj dok je zbog rusenja Mosta Slobode bio van upotrebe. I to u zgradama nizim od 7 spratova. Zgrade od 7 i vise spratova su bile u obavezi da imaju hidrofore, pa su apsurdno, imale manje problema nego mi sa 6. U svakom slucaju ne verujem da vise bilo ko ima problem. Ravni krovovi na zgradi od 40 godina? Nama su popravljali jedno 4-5god po useljenju i jos uvek drzi, mada mora da se radi. Ista zgrada, ulaz pored, mislim da su posle te inicijalne popravke radili jos 3 ili 4 puta. U svakom slucaju racunaj da ravni krov trazi redovno odrzavanje. Ono nije jeftino i ogromna je verovatnoca da skupstina stanara nece biti slozna oko finansiranja, tj morace da ga finansira sam. Nisu dzabe ti stanovi jeftiniji po 20%, i uz to se tesko prodaju.