Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 09 okt 2014 12:12 #361

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
nema prokišnjavanja. Taj krovni (kosi) zid u gornjem delu dupleksa je betonska ploča sa svim izolacijama. preko je tegola (fantastični materijal). Tegola se može zameniti za čas posla ima na kvadrat da se kupi ali evo posle desetak godina je kao nova.
Prozori velux su odlični. Od vrućine je najbolja zaštita dodaci za velux unutrašnje roletnice koje zaustavljaju 90% toplote a i spoljna mrežasta roletnica (isto preko 90% toplote zaštite). Taj jedan komplet za jedan prozor je 100€ ali se isplati. Kad pipneš zid hladan je zbog dobre toplotne uzolacije a kad pipneš prozor hladan je (ne isijava toplotu) zbog tih mrežica.
Plus klima i u stanu je raj.
Tu je samo važno da te kosine ne budu preniske (oduzima se puno korisnog prostora) ali i previsoke.

Da dodam u vezi prokišnjavanja da više problema imaju donji stanovi od veoma čestog probijanja vode u kupatilima od neodgovornih gornjih komšija, pa su česte svađe i ružne fekalije na plafonima. To je u dupleksu nemoguće ako je na vrhu (ima dupleksa i u prizemlju).
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 09 okt 2014 12:15 od ranko su ns.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Одг: Stambena novogradnja - investitori 09 okt 2014 12:22 #362

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor

Evo fotke tegole i mrezice na veluxu

poslato sa fona

ima katalog
Poslednja izmena: 10 okt 2014 10:54 od ranko su ns.
Zahvalnici: Blavak

Одг: Stambena novogradnja - investitori 09 okt 2014 13:35 #363

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
ranko su ns napisao/la:
Evo fotke tegole i mrezice na veluxu

Čini mi se da je nemoguće ugraditi komarnik, fiksni ili rolo, na takav prozor jer on ulazi gornjim delom u prostor stana kada je otvoren. Grešim li?

Stambena novogradnja - investitori 09 okt 2014 15:08 #364

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
pa ovaj ima i spoljnu roletnu i unutrašnju. To je za toplotnu izolaciju fenomenalna stvar.
A za komarnik ne pričam i ne znam. Verovatno ne može jer donji deo prozora izlazi napolje kad se otvara

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 00:43 #365

• bole
  • bole's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 82
  • Primljenih Zahvalnica: 53
SSJ5 napisao/la:
Galens mi se uvek cinio kao pouzdan izbor i kvalitetan graditelj. Dalje sam video da ljudi hvale NS Inzenjering, ali njihove zgrade su malo skuplje. City gradnja je takodje dosta solidna (Drugar mi zivi ni jednom njihovom dupleks stanu i zadovoljan je). Inobacka bi trebalo da je barem ok, ali neki su imali problem sa nacinom gradnje (prefabrikovanim betonskim blokovima), ali za to vec treba pitati nekog strucnijeg. Meni izgleda sasvim ok. U poslednje vreme sam pricao i o Tehnogradnji, koja gradi objekte u Branka Bajica. Njima zameraju broj liftova po lameli.

Eto to je to sto sam uspeo da izvucem iz malog mozga :) Neko ce valjda imati nesto da doda (ili mozda da me ispravi?)

Slozio bih se sa vecim delom. Mislim da je NS Inzenjering trenutno broj 1 zbog modernog sistema toplotnih pumpi voda-voda i za Novi Sad jako dobrih izolacija, vanjskih i unutrasnjih. Takvo nesto cete tesko naci i po Evropi. City je ok, ali ima dosta i sminke, a pikovane fasade su potpuno neadekvatne za ovo podneblje. U D. Kisa su posle samo par god. potpuno pocrnele. Modena je vec duzi period na trzistu i cini mi se da konstantno napreduju sa kvalitetom sto je u sustini najbitnije, a imaju i dobre lokacije sto je najveca mana recimo Galensu osim ove u D.Kisa. Nesic je ok, ali su cene preterane. Generalno svi su oni za preporuku jer sto je najvaznije godinama se bave ovim poslom i sve su im zgrade zavrsene i uknjizene.
Inobacka bi trbalo da izbaci taj sistem gradnje koji je jeftin i prevazidjen, a i nedovoljno bezbedan. Inace je to dobra firma.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 01:03 #366

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Evo www.nekretnine-novisad.rs/393231/Stan-Bulevar-Novi-Sad kako izgleda stan u zgradi ozloglašenog Bogdanića u Augusta Cesarca.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 07:22 #367

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
^^

Napravio je podprozorske niše za radijatore :clapping:
To se retko viđa.

Ovo sve ostalo je kako mora biti.
Kod novog stana, stolarija, podovi i zidovi moraju biti besprekorni, jer konkurencija to zahteva.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 09:29 #368

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Zbog te nise za radijator trpi izolacija.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 10:34 #369

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Dukelander napisao/la:
^^

Napravio je podprozorske niše za radijatore :clapping:
To se retko viđa.

Ovo sve ostalo je kako mora biti.
Kod novog stana, stolarija, podovi i zidovi moraju biti besprekorni, jer konkurencija to zahteva.

Naravno, da kolena ne udaraju u radijator, dok ponosni vlasnik oslonjen dlanovima na unutrašnji sims gleda kroz prozor.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 10:39 #370

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Ranko hvala na odgovoru , mada ja i dalje sam skeptik duplexa ali moram reci da mi se jako svidjaju.
Jel znas mozda jos nekog ko zivi u istom ili bilo ko sa foruma jel zna nekog ,pa da vidimo kakva su iskustva?

btw Ranko jel to nadogradnja kod tebe ili redovna zgrada sa planiranim duplexom?

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 10:47 #371

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
oš kupiš?
redovan dplx

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 11:39 #372

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Ne ,ne nameravam da kupim ,barem ne jos neko vreme ali nikad se ne zna , pa nije da odmet na vreme se upoznati sa cakama.
Poslednja izmena: 10 okt 2014 11:40 od kimi.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 12:00 #373

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
kasko napisao/la:
Zbog te nise za radijator trpi izolacija.

Ne mora da znači.
Dok ne vidiš presek, ne možeš znati.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 14:01 #374

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
Za 5 dana održaće se javno nadmetanje za prodaju njive od 378 m2 u K. Stankovića po početnoj ceni od skoro 700 €/m2. Tipujem na Galens koji se širi k'o ebola, pa će uskoro početi sa gradnjom zgrade u BG (D. Tucovića). www.zigns.rs/zemljiste.asp?f2=zemljiste/140918-1.htm

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 14:46 #375

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
das ivon napisao/la:
Za 5 dana održaće se javno nadmetanje za prodaju njive od 378 m2 u K. Stankovića po početnoj ceni od skoro 700 €/m2.

to je previsoka cena. Pre če biti da je početna cena oko 130€/m2
Poslednja izmena: 10 okt 2014 14:47 od ranko su ns.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 15:06 #376

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
ranko su ns napisao/la:
das ivon napisao/la:
Za 5 dana održaće se javno nadmetanje za prodaju njive od 378 m2 u K. Stankovića po početnoj ceni od skoro 700 €/m2.

Parcela je 378 m2, a početna cena 30.565.080 dinara, što je 80.860 din/m2.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 15:25 #377

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
U pravu si. Ja nisam dobro pročitao

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 16:39 #378

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
das ivon napisao/la:
ranko su ns napisao/la:
das ivon napisao/la:

Parcela je 378 m2, a početna cena 30.565.080 dinara, što je 80.860 din/m2.
Jujujuju..Znam da je svojevremeno Bogdanic u Avgusta Cesarca otkupljivao od grada po toj nekoj ceni 800-900 evra m2 ledine.Pa ovo je bezobrazluk da se na detelinari kvadrat placa kosta 750 evra.A kad grad treba da otkupi nude 60,70 evra,a na istoj parceli od investitora traze desetostruko vecu cenu.Pazite,to vise nije ni 100 posto,nego 1000 posto al bukvalno.Ako ne pristanes na takve ucene,ne mozes otkupiti plac,a samim tim ni zapoceti izgradnju!Pa to je nevidjeni bezobrazluk!Pa kad drzava radi takav kriminal,onda ni ne cudi sto se ovo sve ovako desava!A ovamo pricaju o jeftinim stanovima,kvadratu stana za 600,700 evra itd...Novi Sad i Republika Srbija su grobari gradjevinarstva,bas bih voleo da niko nista u njemu ni ne gradi!

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 16:56 #379

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
pa to je tržište. Ako je skupo niko neće kupiti a ako nije cena će biti i veća jer je to početna cena. Bitno je da tržište funkcioniše. Ako grad nudi na nekoj licitaciji za neku stvar kao što kažeš 60 ili 70 evra a niko ne ponudi više onda je to ta cena. Bitno je da ima učesnika nadmetanja a svako ima svoju računicu.
Nema u ceni bezobrazluka. Ima ga u ostalim nametima u vezi gradnje
Poslednja izmena: 10 okt 2014 16:57 od ranko su ns.

Stambena novogradnja - investitori 10 okt 2014 18:00 #380

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
ranko su ns napisao/la:
pa to je tržište. Ako je skupo niko neće kupiti a ako nije cena će biti i veća jer je to početna cena. Bitno je da tržište funkcioniše. Ako grad nudi na nekoj licitaciji za neku stvar kao što kažeš 60 ili 70 evra a niko ne ponudi više onda je to ta cena. Bitno je da ima učesnika nadmetanja a svako ima svoju računicu.
Nema u ceni bezobrazluka. Ima ga u ostalim nametima u vezi gradnje
Nisi ti mene dobro razumeo.Ti imas sad parcelu i zelis da gradis na primer stambenu zgradu.Urbanizam ti je na toj lokaciji predvideo spajanje sa jednom gradskom parcelom.Takodje je predvideo prosirenje ulice na racun tvoje parcele.Sve te poslove oko prodaje i kupovine zemljista obavlja ZIG.E sad ZIG kaze nasa procena je da m2 tog placa koji grad prodaje vredi 800 evra .A za za otkup tvog dela parcele za prosirenje ulice cena je 80 e/m2.To je klasicna ucena,jer da bi formirao gradjevinsku parcelu,moras da prodas svoj deo,a otkupis gradski.Naravno po ceni koju ZiG odredi.Ali nije isto moja prodajna cena i tvoja prodajna cena.A u pitanju je ista parcela.Ako neces tako,ne moras,ali ne mozes formirati gradjevinsku parcelu,a samim tim dobiti i gradjevinsku dozvolu
Zahvalnici: ranko su ns
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru