Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 18 maj 2015 10:29 #451

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4975
  • Primljenih Zahvalnica: 8410
Blavak napisao/la:
Kao što vidite ulica V. Pelagića je potpuno blokirana, patrola komunalne policije je tu kao mera sigurnosti (pretpostavljam). Koliko dugo će trajati i samo rušenje i zatvorenost ulice, videćemo.

Jutros sam čuo da je veći problem od zaklanjanja vizure ka Sinagogi i toga što je objekat nelegalan to što je statički proračun rađen za objekat dva sprata niži, te su ova dva sprata iznad urađena mimo projekta. E sad mi nije jasno zašto o tom problemu niko ne priča, a taj je daleko veći od pukog poštovanja plana detaljne regulacije i sličnog.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 18 maj 2015 10:29 od Dukelander.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Sasa

Stambena novogradnja - investitori 21 maj 2015 23:09 #452

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Dukelander napisao/la:
Blavak napisao/la:
Kao što vidite ulica V. Pelagića je potpuno blokirana, patrola komunalne policije je tu kao mera sigurnosti (pretpostavljam). Koliko dugo će trajati i samo rušenje i zatvorenost ulice, videćemo.

Jutros sam čuo da je veći problem od zaklanjanja vizure ka Sinagogi i toga što je objekat nelegalan to što je statički proračun rađen za objekat dva sprata niži, te su ova dva sprata iznad urađena mimo projekta. E sad mi nije jasno zašto o tom problemu niko ne priča, a taj je daleko veći od pukog poštovanja plana detaljne regulacije i sličnog.

(insider info)
Verovatno iz istog razloga što se ne priča da CELA zgrada nikad nije dobila građevinsku dozvolu.
Rušenje ne dva nego tri sprata, je nešto na šta je inspekcija bila prinuđena, jer naprosto nema novaca da je sruši celu. Nađeno je kompromisno rešenje da se sruše V, VI i VII sprat. VI i VII su mimo plana, a V je izveden kao ceo sprat, a ne kao potkrovlje, pa i on ide pod led!
Zahvalnici: Dukelander, Yokai, Novajlija

Stambena novogradnja - investitori 22 maj 2015 21:27 #453

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1151
  • Primljenih Zahvalnica: 2157
I ja mislim da je tako,jer su mu jos u prizemlju zabranili radove i stavljali traku.Nakon toga jos dva puta.Treba ispitati ko je to dozvolio da se radovi nastavljaju i pored zabrane,jer ovo sad rusenje ce da placaju gradjani.!Ovaj sistem je truo do bola.Izabrali su sad najopasniju,najskuplju i najgoru varijantu,rusenje gornja dva sprata u najstrozijem centru grada.Pod hitno strpati u zatvor inspektore ili neke druge odgovorne osobe koji nisu na vreme reagovali posle nastavka radova uprkos zabrani i koji su dozvolili da do ovoga dodje
Poslednja izmena: 22 maj 2015 21:30 od djaso.

Stambena novogradnja - investitori 29 maj 2015 16:33 #454

• NSDec
  • NSDec's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 3
Dobar dan svima.
Suprug i ja smo skoro resili da kupimo stan. Dosta smo se raspitivali, pa smo nekako suzili izbor na sledece:
1. Galens - cak smo se i nameracili na jedan stan na kraju Somborskog bulevara, ali mozda sacekamo i mart 2016 kad bude gotova zadnja lamela u garden, jeste skuplje, ali je i energetski razred b, a i nekako mi se vise svidja da budem okruzena zelenilom, nego onom "pustinjom" na bulevaru. Razlika je, ako se ja dobro secam 100e/m2(telep 1050e a garden 1150e/m2).
2. Cula sam od poznanice,ona je uzela stan u cara Dusana, nije mi rekla koji je investitor, ali mi je rekla da mu je to druga zgrada. Prva je na detelinari i kao da su odmah rasprodati stanovi. Gledala sam malo uz pomoc google maps, cini mi se da je investitor "Stabilnost doo", ali nisam 100% sigurna, pa bih bila zahvalna ako znate koji je to investitor. U Cara Dusana je prosle godine zavrsena, a za detelinaru ne znam.
3. Ako imate jos nekog investitora da preporucite, ovde sam citala o dosta njih, ali sve sto sam videla ili je bas na bulvaru (bez zelenila) ili su neki stanovi ogromni, ili imaju neki bas glup raspored.

Ono sto mi trazimo je nesto do 50kvm, da bude dvosoban (sa dve spavace). Nije nam toliko bitna velicina spavacih soba(ipak se u njima provodi najmanje vremena), bitnije nam je da ima terasu, na kojoj mozemo sedeti(pretpostavljam da je to oko 3kvm).

Hvala svima unapred :)
Poslednja izmena: 29 maj 2015 16:33 od NSDec.

Stambena novogradnja - investitori 08 jun 2015 12:59 #455

• Delija
  • Delija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 238
  • Primljenih Zahvalnica: 92
Galens bi trebalo da je prilicno siguran investitor, ali nazalost nemaju u ponudi ono sto je meni zanimljivo.
Najgore od svega je sto ne trazim bas nista egzoticno - klasican trosoban stan od ~70m2 sa pristojnom dnevnom sobom od ~25m2 i obavezno garazom.

Koliko je danas pouzdan Freeland? Mijanovic je poznat po tome sto je prevario neke ljude pre par godina, ali koliko pratim ovu tematiku nema bukvalno nijednog investitora za kog moze da se kaze da je "cist" i da nije ucestvovao u nekoj aferi (na pocetku ili kraju "karijere" :)).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Stambena novogradnja - investitori 13 jun 2015 09:47 #456

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 8640
  • Primljenih Zahvalnica: 37268
Niečo sa stalo ale aj tak nikto nevie čo

Prilog IMG20150613_002_2015-06-13.jpg ne postoji

Prilog IMG20150613_003_2015-06-13.jpg ne postoji

Odvšadiaľ cítiť chaos počuť reči kadečo
EDIT:
prevod teksta
Nešto se dogodilo, ali i tako niko ne zna šta
Sa svih strana se oseća haos, čujem reči sve i svašta (bilo šta).
Poslednja izmena: 13 jun 2015 14:48 od Blavak.

Stambena novogradnja - investitori 13 jun 2015 09:50 #457

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3436
  • Primljenih Zahvalnica: 9203
Blavak napisao/la:
Niečo sa stalo ale aj tak nikto nevie čo

Prilog IMG20150613_002_2015-06-13.jpg ne postoji

Prilog IMG20150613_003_2015-06-13.jpg ne postoji

Odvšadiaľ cítiť chaos počuť reči kadečo

kvotujem da sacuvam.
:rofl:
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Stambena novogradnja - investitori 13 jun 2015 10:15 #458

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ljy<djjsaj osaie ći
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Stambena novogradnja - investitori 13 jun 2015 13:22 #459

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Delija napisao/la:
Koliko je danas pouzdan Freeland? Mijanovic je poznat po tome sto je prevario neke ljude pre par godina, ali koliko pratim ovu tematiku nema bukvalno nijednog investitora za kog moze da se kaze da je "cist" i da nije ucestvovao u nekoj aferi (na pocetku ili kraju "karijere" :)).

Oni navodno počinju još jedan objekat u Jovana Subotiće, pored one postojeće njihove zgrade, pa cenim da imaju para.
A što se tiče pouzdanosti, još nisam upoznao investitora čiji lik i delo ulivaju poverenje.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 12:13 #460

• Kostic
  • Kostic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 14
  • Primljenih Zahvalnica: 1
Da li teku radovi na ovoj zgradi, trebo je Rapid invest da preuzme sta se desava sad da li se radi zgrada. ?

Poslednja izmena: 12 avg 2015 14:02 od Dukelander.

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 12:57 #461

• Kostic
  • Kostic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Zna li neko nesto ?

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 13:17 #462

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Koliko se vidi od spolja nista se ne desava sa tom zgradom. Ima jos takvih zgrada sto su umrle oko 2008. na Bulevaru Evrope i po Novom Sadu. A to za Rapid mislim da nikada nisam procitao na forumu.
Zahvalnici: Kostic

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 13:17 #463

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 8640
  • Primljenih Zahvalnica: 37268
Juče sam prošao pored te zgrade, ništa se ne dešava, nema nikakvih pomeranja za sada.

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 21:49 #464

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
Ako uzme Rapid da zavrsava to, bilo bi odlicno. Ima jos tu mesta na parceli za gradnju.

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 21:51 #465

• Kostic
  • Kostic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
Ako jos neko nesto zna neka napise
Poslednja izmena: 12 avg 2015 22:03 od Kostic. Razlog: grsk

Stambena novogradnja - investitori 12 avg 2015 22:01 #466

• Kostic
  • Kostic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
pa takav je i dogovor Rapid da zavrsi zgradu i da dobije plac pored ove zgrade na istom pla

Stambena novogradnja - investitori 17 avg 2015 14:25 #467

• Alibunar
  • Alibunar's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 202
Brat planira oko nove godine da kupi stan(do 50kvadrata) na limanu 3, eventualno 4 pa ako ima neko savete i informacije sta da gledamo i koliko za renoviranje da planiramo posto ce se verovatno raditi o staroj gradnji(postoje mozda 2-3 zgrade nove u n.fronta).

-Jel neko skoro renovirao stan ili je upucen u cene? Kupatilo,drvenarija,instalacije,poplocavanje terase itd. Hoce odmah da sredi ceo stan posle kupovine pre nego sto se useli..

-Ukoliko bi stan bio na poslednjem spratu jel su to babske price da voda tesko dolazi do gore, a kad kisa padne da mora da prokisnjava? :D I koliko bi izaslo eventualno sredjivanje te ploce iznad da ne bi bilo problema koje nosi taj poslednji sprat?

-Jel ima neki nacin da se trazi stan osim agencija pa da se ne placa provizija npr. putem oglasa?

Izvinjavam ako su neka pitanja za neke mozda smesna, ali nista ne kosta pitati :)

Stambena novogradnja - investitori 17 avg 2015 20:51 #468

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3516
  • Primljenih Zahvalnica: 2292
Alibunar napisao/la:
Brat planira oko nove godine da kupi stan(do 50kvadrata) na limanu 3, eventualno 4 pa ako ima neko savete i informacije sta da gledamo i koliko za renoviranje da planiramo posto ce se verovatno raditi o staroj gradnji(postoje mozda 2-3 zgrade nove u n.fronta).

-Jel neko skoro renovirao stan ili je upucen u cene? Kupatilo,drvenarija,instalacije,poplocavanje terase itd. Hoce odmah da sredi ceo stan posle kupovine pre nego sto se useli..

-Ukoliko bi stan bio na poslednjem spratu jel su to babske price da voda tesko dolazi do gore, a kad kisa padne da mora da prokisnjava? :D I koliko bi izaslo eventualno sredjivanje te ploce iznad da ne bi bilo problema koje nosi taj poslednji sprat?

-Jel ima neki nacin da se trazi stan osim agencija pa da se ne placa provizija npr. putem oglasa?

Izvinjavam ako su neka pitanja za neke mozda smesna, ali nista ne kosta pitati :)
Moj stric ima stan na devetom spratu na limanu i voda tece sasvim normalno. Drugar je imao stan na 13 i takodje i tekla normalno.

Stambena novogradnja - investitori 17 avg 2015 22:11 #469

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1555
Alibunar napisao/la:

-ja bih rekao da je neki minimum 100e/kvm, za maximum nema granice. Sve zavisi koliko je spreman da se angazuje i koje su mu zelje i standardi.
-ja sam ziveo na poslednjem, sestom spratu 35 godina upravo u tom kraju. Problem sa pritiskom je bio dok nije postojao rezervoar na Miseluku, tj dok je zbog rusenja Mosta Slobode bio van upotrebe. I to u zgradama nizim od 7 spratova. Zgrade od 7 i vise spratova su bile u obavezi da imaju hidrofore, pa su apsurdno, imale manje problema nego mi sa 6. U svakom slucaju ne verujem da vise bilo ko ima problem. Ravni krovovi na zgradi od 40 godina? Nama su popravljali jedno 4-5god po useljenju i jos uvek drzi, mada mora da se radi. Ista zgrada, ulaz pored, mislim da su posle te inicijalne popravke radili jos 3 ili 4 puta. U svakom slucaju racunaj da ravni krov trazi redovno odrzavanje. Ono nije jeftino i ogromna je verovatnoca da skupstina stanara nece biti slozna oko finansiranja, tj morace da ga finansira sam. Nisu dzabe ti stanovi jeftiniji po 20%, i uz to se tesko prodaju.

Stambena novogradnja - investitori 18 avg 2015 07:33 #470

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Ravni krov ne mora da ima redovno održavanje ako se uradi prava membranska izolacija (EPDM, Poliolefin ili slično), ali to se u 99% slučajeva ne radi nego se krpi bitumenska izolacija do besvesti.
Mnogo veći problem u potkrovljima je termoizolacija koja je uglavnom mnogo manja nego potrebna pa je zimi hladno a leti toplo.

- ruke za keramiku u Novom Sadu su 5-6 evra po kvadratu, obijanje evro.
- ruke za krečenje su 1-2 evra
- hoblovanje i lakiranje parketa 3-5 evra, ruke
- renoviranje stolarije/drvenarije zavisi od vrste obrade i njenog stanja
- treba računati eventualna štemanja i prepravke na strujnoj mreži, zamenu kutije sa osiguračima za automatsku (za stan u proseku 5-8000 din), eventualnu zamenu cevki u kupatilu, nove sanitarije, česme, šaltere i slično.

Regularni kućni majstori koji naplaćuju po danu (8-10 sati), a rade skoro sve su od 3 do 5 hiljada.
Poslednja izmena: 18 avg 2015 07:34 od Dukelander.
Zahvalnici: limanac
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru