Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Stambena novogradnja - investitori

Stambena novogradnja - investitori 07 mar 2017 12:03 #681

• Sasa
  • Sasa's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 631
  • Primljenih Zahvalnica: 1082
Mislim da nisi ni blizu, ali evo još neko neka proveri. Mislim da NS ing nema nikakve veze sa Gradingom.MasaNS napisao/la:
Kakva je gradnja nekadasnjeg investitora Grading po kvalitetu? Mislim na onu zgradu na uglu Novosadskog sajma i Kosancic Ivana. Jel se taj investitor sad zove NS Inzenjering?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Stambena novogradnja - investitori 07 mar 2017 12:14 #682

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Sasa napisao/la:
Mislim da nisi ni blizu, ali evo još neko neka proveri. Mislim da NS ing nema nikakve veze sa Gradingom.MasaNS napisao/la:
Kakva je gradnja nekadasnjeg investitora Grading po kvalitetu? Mislim na onu zgradu na uglu Novosadskog sajma i Kosancic Ivana. Jel se taj investitor sad zove NS Inzenjering?
NS inzenjering je na toj zgradi bio izvodjac radova na jednoj lameli,na drugoj nekadasnji Yugo-mont.Grading ima veze sa Novograpom,isti je gazda.Grading vise ne gradi nigde koliko sam upoznat,a evo i slika te zgrade i dok je bila u izgradnji sa sajta NS inzenjeringa .
nsinzenjering.rs/zavrseni-stambeno-poslo...ma-i-kosancic-ivana/
Secam se da sam citao u nekim novinama davno da je ta zgrada proglasena 2002.kad je zavrsena,za najlepsu novu zgradu u gradu.Stvarno je i nakon 15 godina lepa i moderna,najvise zahvaljujuci fasadi,jer to je prvi put da se upotrebio Alu bond na nekoj stambenoj zgradi u NS.
NS inzenjering radi i dalje i trenutno izvode radove za druge investitore i pripremaju svoj objekat na uglu Kralja Petra i Pariske komune,najavili su ga za ovu godinu.
Poslednja izmena: 07 mar 2017 12:22 od djaso.

Stambena novogradnja - investitori 07 mar 2017 16:38 #683

• Gordd
  • Gordd's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 118
  • Primljenih Zahvalnica: 98
Pozdrav drugari. Interesuje me da li znate koliko "city gradnja" prodaje manje stanove do 40m2 (cena/m2) u ovoj sada fazi izgradnje objekta u Braće Ribnikar?

Stambena novogradnja - investitori 07 mar 2017 16:47 #684

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Gordd napisao/la:
Pozdrav drugari. Interesuje me da li znate koliko "city gradnja" prodaje manje stanove do 40m2 (cena/m2) u ovoj sada fazi izgradnje objekta u Braće Ribnikar?
Mislim da je 1500 e/m2 sa PDV-om uz minimalnu uplatu od 50 % celokupnog iznosa,sa tim da nisam siguran da li im je ista ostalo slobodno
Poslednja izmena: 07 mar 2017 16:48 od djaso.

Stambena novogradnja - investitori 07 mar 2017 17:30 #685

• Gordd
  • Gordd's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Sad videh na sajtu, svi manji stanovi do 40m2 su izgleda rezervisani ako su te rezervacije sigurne?

Stambena novogradnja - investitori 08 mar 2017 21:06 #686

• Gordd
  • Gordd's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
djaso napisao/la:
Gordd napisao/la:
Mislim da je 1500 e/m2 sa PDV-om uz minimalnu uplatu od 50 % celokupnog iznosa,sa tim da nisam siguran da li im je ista ostalo slobodno

A Rapid u Stražilovskoj, koliko oni traže za manje od 30-40m2?

Stambena novogradnja - investitori 08 mar 2017 21:19 #687

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Gordd napisao/la:
djaso napisao/la:
Gordd napisao/la:

A Rapid u Stražilovskoj, koliko oni traže za manje od 30-40m2?
Mislim da je 1800 pa navise

Stambena novogradnja - investitori 09 mar 2017 18:36 #688

• MasaNS
  • MasaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 17
  • Primljenih Zahvalnica: 7
NS Inzenjering polovinom godine krece novu veliku zgradu na uglu Bul Kralja Petra i Pariskih komuna sa podzemnim garazama, kvadrat oko 1250 €
Zahvalnici: djaso

Stambena novogradnja - investitori 09 mar 2017 18:40 #689

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Dotična zgrada se najavljuje "samo što nije" već poslednjih pet godina :whistle: ne verujem dok ne vidim da su radovi počeli.
Zahvalnici: Marc

Stambena novogradnja - investitori 09 mar 2017 20:56 #690

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Novajlija napisao/la:
Dotična zgrada se najavljuje "samo što nije" već poslednjih pet godina :whistle: ne verujem dok ne vidim da su radovi počeli.
Ne znam jel rade sve do Rumenacke ili pola tog bloka ili fazno prvo ovaj ugao sa PK,pa onda sa Rumenackom?
Poslednja izmena: 09 mar 2017 21:56 od djaso.

Stambena novogradnja - investitori 09 mar 2017 21:20 #691

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Nadam se da ce ceo taj potez od Rumenacke do PK da sravne sa zemljom :D

Stambena novogradnja - investitori 09 mar 2017 21:28 #692

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
SSJ5 napisao/la:
Nadam se da ce ceo taj potez od Rumenacke do PK da sravne sa zemljom :D
Realno ne mogu da verujem da to odavno nije izgradjeno.Tu je velika prednost onaj parking preko puta,jer ce zauvek ostati parking,kad nisu veci sajmovi poput sajma poljoprivrede on nikad nije ni petinu napunjen
Poslednja izmena: 09 mar 2017 21:57 od djaso.

Stambena novogradnja - investitori 10 mar 2017 09:26 #693

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Nije moralo ni biti izgrađeno.
Dovoljno je da se uklone one dve-tri prizemljuše, stanje bi bilo drastično bolje.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: Marc

Stambena novogradnja - investitori 22 mar 2017 22:56 #694

• Matori
  • Matori's Avatar
Preskupo !
Kao što je preskupa cena kvadrata naprimer Tehnogradnje u ulici Branka Bajića.U konkretnom slučaju , zgrade izgledaju kvalitetno i zadovoljavaju estetski.Međutim,spolja gladac,iznutra jadac....kuhinja i dnevna soba u jednom (kuhinja bez prirodne ventilacije),stambeni prostor često sa nedovoljno prirodne osvetljenosti.Led rasveta i senzori u hodnicima izgledaju lux,ali je pitanje kako će isti funkcionisati za 5-6 godina.
Sajmište nije lokacija koja pruža obilje sadržaja (za razliku od centra) i uz sve ovo , cena od 1200 evra po m2 je NEREALNO VISOKA.
Osim toga ,investitor traži za potpisivanje predugovora 20 % avansne uplate.Za stan od oko 60 m2,to je preko 14.000 evra !!!
U ostalom, i to je tržište,pa ako neko želi da da 72.000 evra za slabo osvetljen stan sa pogledom na magacinski prostor sajma ,samo napred. Ovce treba šišati.

Stambena novogradnja - investitori 22 mar 2017 23:14 #695

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
^^
Puče grom iz vedra neba..
Ne mogu da se složim da je tih 20% avansa toliko strašno, neko je nedavno pisao da City gradnja traži 50% i to za još skuplji hvadrat po ceni od 1500 evra.
Što se izgleda tiče Tehnogradnja mi deluje iznutra pristojnije nego spolja. Nikakve arhitekture...spavaonica. Očigledno im dobro ide prodaja kad traže 1200 po kvadratu, sećam se da je prva cena tokom izgradnje prvih lamela prvog stambenog bloka bila 990 evra.
Zahvalnici: Matori

Re:Stambena novogradnja - investitori 23 mar 2017 00:07 #696

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
I 8cm stiropora. Za 1e po kvm više su mogli staviti 10. 12cm je sada preporuka u nemačkoj.
Zahvalnici: Matori

Re:Stambena novogradnja - investitori 23 mar 2017 08:46 #697

• Marc
  • Marc's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 298
  • Primljenih Zahvalnica: 289
kasko napisao/la:
I 8cm stiropora. Za 1e po kvm više su mogli staviti 10. 12cm je sada preporuka u nemačkoj.
Zar je polistiren (Stiropor™) jos uvek standard? :?
Atomsko Sklonište - Čedna gradska lica

Stambena novogradnja - investitori 23 mar 2017 17:21 #698

• Matori
  • Matori's Avatar
Molim te,reci mi koja je zgrada na Novoj detelinari sa izburgijanim stubovima da se ne prevarim i da ne kupim baš u njoj stan.U pravu si da postoje mnoge stvari koje se ne vide a bitne su.Kupci uglavnom vide "estetiku". :bash:

Stambena novogradnja - investitori 23 mar 2017 17:36 #699

• MasaNS
  • MasaNS's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 17
  • Primljenih Zahvalnica: 7
Gledala sam stanove Tehnogradnje,za moj ukus mana je sto su slabo osvetljeni, preblizu su zgrade, ima samo jedan lift i to omanji, sobe su nekako male, lokacija jeste simpaticna, al nekako si nigde, po nama nije cena da opravdava sve to, i ja definitivno 3 godine necu naci stan :-D Nasih 4-o prijatelja je kupilo tamo stanove i dobili su znatan popust za kes, dobra strana je sto srede prostor okolo i parking, igraliste, dvoriste, podzemne garaze, a ne lazu kao neki drugi da ce to grad i onda 20 godina nemas parking, vec blatnjavac.Mislim da su dosta pouzdan investitor zasad.Naravno nema idealnog i novogradnja je bas digla cene jer ljudi se loze na "jeftine" kredite koji to nisu.
Zahvalnici: ranko su ns, Matori

Stambena novogradnja - investitori 23 mar 2017 18:03 #700

• Matori
  • Matori's Avatar
Mašo,sve što si rekla je tačno.Zgrade jesu preblizu i samo strana prema sajmištu je osvetljena kako treba.Sobe su slabo osvetljene.Izuzetak su penthausi,ali stanovi od preko 100 m2 nisu baš u žiži interesovanja.Što se tiče garaža,potencijalni problemi se odnose na slivanje atmosferskih voda.Jedan investitor je platio debelu odstetu zbog toga.Osim toga,mnogi investitori postavljaju pitanje potencijalnim kupcima da li imaju pravo na povrat PDV-a.Potvrdan odgovor investitor koristi da ponudi višu cenu.Na taj način i,nvestitor a ne kupac stana ima realni povrat PDV-a. :gaah:
Poslednja izmena: 23 mar 2017 18:09 od Matori.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru