Zdravo svim forumasima, ja sam nov na forumu i u Novom Sadu. U proteklih mesec dana obisao sam skoro sva aktuelna gradilista. Postujuci svaciji trud iz ugla nekog ko je "dosljak" kako "neki" kazu necu iznositi svoja zapazanja. Svako ima svoj sistem gradnje, mnogi od njih se bave i "fuserajem", mnogi traze previse novca, neki zaradjuju na crno prodavajuci neukznjizena parking mesta koji i ukoliko kupite nemate papir da je to vase. O ceni garaznih mesta od 5000-8000 eur necu ni da govorim. Sve u svemu, jednu stvar nikako da shvatim, KO KUPUJE toliko stanova, ne razumem i nikak da shvatim da su stanovi poput Tehnogradnje u Bate Brkica sve rasprodati, na Somborskom takodje... objekti koji nisu ili tek zapoceti!
Trazim lokaciju i stan ali donedavno nisam mogao sebe naterati da bilo sta rezervisem dok stan ne bude gotov. Sada, posto sve svoje zelje ne mogu ispuniti prihvatam "uslove" i razmisljam ni manje ni vise o kupovini stana na Novom Naselju u Bate Brkica gde Inobacka gradi. Zasto? Zato sto je Novo Naselje gradjeno po principu "Titogradnje", zelenilo, parkovi, siroki bulevari, razmak izmedju zgrada...ali i zato sto Novo Naselje nije preoptereceno. Prednost je takodje i izlazak na Futoski put, pijace, skole, poste, banke, Roda, Univer..pogled sa terase na drvece, zelenilo, Frusku Goru itd. Iz mog ugla koliko shvatam i vidim, centar je prebukiran, sve je tesno, podseca me polako na Beograd koji ne podnosim zbog toga, ovaj deo Novog Sada prema Adicama u narednom periodu ce biti sve vise interesantniji za investitore, sto bi u praksi trebalo da odrzi ili poveca cenu m2.
Medjutim, ono sto me buni jeste sistem gradnje koji oni rade, na forumu se takdoje spominju problemi mirisa zbog lose ventilacije u razgovoru sa majstorima kazu da ce se taj problem resiti u novoj zgradi. Kvalitet keramike, stolarije odnosno svih elemenata nije na nekom nivou sto je opet u skladu sa cenom od 1050eur / m2 sa PDV-om
Da li mi neko moze blize objasniti prednosti - mane sistema gradnje polufabrikovanog betona, i eventualno neko iz susednih zgrada - stanova, koliko su placali m2, sta im smeta ...
Ivinite na opsirnosti, ali znacilo bi mi Vase misljenje