Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Novi Žeželjev most

Novi Žeželjev most 18 feb 2016 15:02 #1461

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Šit uvek hepnz. Prema tome, loše su planirali.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: mrnjavi, Blavak, Bogdus

Novi Žeželjev most 18 feb 2016 20:09 #1462

• lionking
  • lionking's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 32
  • Primljenih Zahvalnica: 254

kolko ovo meni zalosno deluje, a jos vise me i brine da li ovo utice na konstrukciju i u kojoj meri, posto sam ubedjen da ostaviti metalne delove da rdjaju i trunu na kisi par godina nikako nije dobro
Zahvalnici: Blavak, Djordje Cvarkov

Novi Žeželjev most 18 feb 2016 21:59 #1463

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36805
Dobro došao na forum! :cheers:

Novi Žeželjev most 18 feb 2016 22:16 #1464

• lionking
  • lionking's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 32
  • Primljenih Zahvalnica: 254
Ma tu sam ja vec dugo, nego nisam imao sta da pisem pametno pa sam samo citao sta drugi pisu, al hvala u svakom slucaju :)

Novi Žeželjev most 23 feb 2016 12:47 #1465

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Nastavlja se montiranje staza:

Čini se da je vodostaj još viši nego prošli put, zagat je skroz potopljen...
Zahvalnici: limanac, Oniks, Blavak, Light

Novi Žeželjev most 23 feb 2016 13:07 #1466

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Ne vidim slike

Novi Žeželjev most 23 feb 2016 13:10 #1467

• Bogdus
  • Bogdus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3196
  • Primljenih Zahvalnica: 11275
Ja ih vidim... nek javi još neko ako ne vidi.

Novi Žeželjev most 23 feb 2016 13:19 #1468

• Trpovski
  • Trpovski's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 863
Na Radio Beograd 1 u 12:05 na programu je emisija o vodostaju. Niko normalan ne sluša tu (meni omiljenu :-)) emisiju, naravno, ali evo gde ima pisanih informacija o vodostaju:

www.hidmet.gov.rs/latin/hidrologija/radio.php

Ako kliknete na NOVI SAD dobijate:

www.hidmet.gov.rs/latin/hidrologija/izve...noza.php?hm_id=42035

sa veoma turobnim prognozama da ćemo uskoro preći nivo redovne odbrane od poplava, preko 450.
Treći stub nam je sve udaljeniji i udaljeniji u vremenu.

Na hidrometeorološkom sajtu ima mnogo lepih podataka, koga to interesuje.

Dopuna, u vezi sa vodostajem Dunava:

na ovoj stranici:

rivercruiseinfo.com/content/rivers?ri_id=6

pod karticom Waterlevels može da se vidi dijagram nivoa Dunava za mnoge merne stanice od izvora do ušća, za prethodnih 30 dana.

Na stranici:

appd-bg.org/en/buletin_en.php

prikazan je dnevni nivo vode duž celog Dunava sa dnevnom promenom nivoa.

Od danas ću te stranice redovno da gledam jer nigde nisam video bolje i više korisnih informacija o zbivanjima uzvodno od Bezdana.
Poslednja izmena: 23 feb 2016 23:13 od Trpovski. Razlog: dopuna podataka
Zahvalnici: Blavak, Bogdus, Light

Novi Žeželjev most 23 feb 2016 15:45 #1469

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Prvo, ne znam koja dileja je radila i potpisivala nadzor na ciscenju ostataka starog mosta. Pod hitno uraditi reviziju, pohapsiti i utuziti! Ova armatura na koju je potrosena zima jer morala biti nadjena od starne nadzora.

Drugo, koja druga dileja je utvrdjivala 327 kao kotu zagata, a ne barem liniju redovne odbrane od poplava?! I zar nije moglo, iako Inzinjer kaze da je komplikovano, da se digne za 1m? Pa obale se dizu dzakovima za 1m, nije mi jasno da nije moglo da zavari i podigne za pola metra nivo...
Zahvalnici: Cookie, Dunavski, Novajlija, Blavak, Bogdus, Djordje Cvarkov

Novi Žeželjev most 23 feb 2016 16:33 #1470

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Na gradilištu sam čuo neke subjektivne procene radnika da će radovi na mostu biti završeni tek sledeće godine, a pristupne saobraćajnice 2018. Jel most trebalo da bude završen 2013? :troll:

Novi Žeželjev most 23 feb 2016 17:59 #1471

• Posmatrac
  • Posmatrac's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 310
  • Primljenih Zahvalnica: 3472
U tacki 1) se slazem sa kaskom, definitivno ispitati ko je potpisao da je dno ocisceno, ali mene zanima da li je "Mostogradnja" znala za te ostatke, mislim oni su mesecima (da ne kazem 2-3 godine) radili sve i svasta na tom stubu u reci (cak mislim da je bilo reci o tome da su i tada radili neko ciscenje dna?!) i sada se opet ispostavi da je ostalo 10-20% ili ne znam ni ja koliko starog temelja?) Pa nije ostao jedan delic, nego prakticno cela osnova... ali jbg sta je tu je...

Sto se tice tacke 2) sa stanovista obicnog gradjanina najlakse je reci "Sto nisu napravili 2m vise talpe pa da se moze raditi cele godine?"
Razloga za to ima vise:
- da bi se svi radovi na trecem stubu (koji se rade na suvom)zavrsili, potrebno je nekoliko meseci, sto znaci da se ne moramo stiti od Dunava 365 dana godisnje
- da bi talpe bile vise 1m (ili 2m npr) njihova konstukcija bi možda zahtevala jos jedan čelični ram (videti slike Inženjera) da ih Dunav (voda) ne bi "zdrobili" ko što čovek moze da "zdrobi" šakom neku pikslu :)
- takodje bi trebalo obezbediti da sila potiska (koja je ogromna) ne iščupa ceo zagat sa dna

Voda je veoma, veoma moćna i mala greška u proračunu može skupo da košta. Inženjeri su sigurno mogli da stave talpe da budu više, ali bez dodatnih ojačanja (koja sigurno dodatno koštaju i to ne malo) stavili bi živote radnika na kocku...

Mali offtopic - Voda probija zid gradilišta u Dubaiju (Ne znam da li su rizikovali namerno sa "slabim" zidom ili su pogrešili u proračunima, ali radovi su produženi XX meseci i poprilično ih je koštala ova greška)
www.snopes.com/photos/architecture/graphics/infinity3.jpg

Nisam neki stručnjak u objašnjavanju, ali se nadam da sam makar malo približio problematiku viših talpi :)
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, ranko su ns, kasko, Šipadžija, Trpovski, Light

Novi Žeželjev most 23 feb 2016 18:43 #1472

• Trpovski
  • Trpovski's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 863
Možda je metar viši nivo talpi podrazumevao dvostruko skuplju konstrukciju i mnogo skuplji postupak izrade stuba, a Inženjer je mnogo puta isticao da je most veoma jeftin.
To jeftin ne znači da su komponente mosta jeftine, ali može da znači da se u postupku izgradnje štedelo i da su radnici jadno plaćeni.
Ako probaju da traže dodatne pare za izradu stuba npr. u martu 2016. znamo šta će se dešavati do oktobra 2017.

Ništa. To smo već videli.

A kad se pri tom zna da Beogradu taj most uopšte ne treba, dolazimo do rezultata: Dunav raste a most stoji.

Naravno, ne stoji most sasvim, radi se na lukovima, ali i ovaj most most ima nezgodnu osobinu: gotov je tek kad svi njegovi delovi budu gotovi.
Sigurno je moglo drugačije, uz drugu cenu i povoljniji raspored interesa.

Novi Žeželjev most 24 feb 2016 09:24 #1473

• Podbarac
  • Podbarac's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 107
  • Primljenih Zahvalnica: 421
Ni u najluđim snovima, most neće biti gotov ove godine. Vodostaj će opasti tek u Julu, a rašćišćeno je verovatno tek oko 50% ostataka starog stuba. Kad sve rasčiste, i pod uslovom da je temelj stuba starog mosta neoštećen, tek onda sledi šalovanje, armiranje, betoniranje bar 3 meseca, da ne spominjem poslove na mostu posle lansiranja na stub. Još ako nas zakači neki štrajk radnika Mostogradnje, povećanje troškova itd. nećemo mi preći preko novog mosta još skoro

Ako je i postojala tehnička mogućnost za pobijanje viših talpi, a želeli su da smanje troškove, to će se na kraju platiti kroz penale zbog novog probijanja roka završetka gradnje, tako da mu dođe na isto. Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.
Poslednja izmena: 24 feb 2016 09:32 od Podbarac.
Zahvalnici: Dunavski

Novi Žeželjev most 07 mar 2016 18:24 #1474

• Vojvoda
  • Vojvoda's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 1
Igrom slučaja radio sam na izgradnji prva 4 stuba, na obalama po 2.
Projekat po kome smo gradili imam i danas. Snimke sa građenja i slike zbog kojih niko neće smeti da pređe most objaviću kad bude gotov. Sada ne vredi. Probao sam nikog ne zanima ni malo. Taj problem o kome govorite bio je očigledan. Ali tada Azvi ne bih dobio posao i avans, kao i nadzor iz Železnica Srbije... Nova kola odela itd. Tako da zaboravite na taj most... To je još jedna krađa za koju niko nece biti kriv, samo da niko ne pogine...

Novi Žeželjev most 07 mar 2016 18:57 #1475

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Zvuči baš ozbiljno, iako ja sad ne mogu da zamislim šta to na mostu kad bude završen može da bude tako strašno da niko ne sme da pređe preko njega.
Nije se valjda lažirala marka betona i krala armatura.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Novi Žeželjev most 07 mar 2016 19:54 #1476

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Vojvoda napisao/la:
Projekat po kome smo gradili imam i danas. Snimke sa građenja i slike zbog kojih niko neće smeti da pređe most objaviću kad bude gotov. Sada ne vredi. Probao sam nikog ne zanima ni malo. Taj problem o kome govorite bio je očigledan. Ali tada Azvi ne bih dobio posao i avans, kao i nadzor iz Železnica Srbije... Nova kola odela itd. Tako da zaboravite na taj most... To je još jedna krađa za koju niko nece biti kriv, samo da niko ne pogine...
A zasto ces ih objaviti kada bude gotovo...i kada bude kasno za ispravke?
Mislim, ako si to sto kazes da jesi i imas to sto kazes da imas, onda treba da to dostavis medijima.
Sve ostalo je neiskreno i nedobronamerno.
Poslednja izmena: 07 mar 2016 19:54 od kasko.

Novi Žeželjev most 07 mar 2016 20:15 #1477

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
kakim medijima, policiji bre
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Novi Žeželjev most 07 mar 2016 22:41 #1478

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8560
  • Primljenih Zahvalnica: 36805
Ranko, kakso je u pravu - medijima. Naravno, pod uslovom da je ispunjeno sve što je kasko i napisao.kasko napisao/la:
Mislim, ako si to sto kazes da jesi i imas to sto kazes da imas, onda treba da to dostavis medijima.Sve ostalo je neiskreno i nedobronamerno.
Ne samo našim medijima, već i evropskim, oni ipak finansiraju veći deo tog projekta.Pod evropskim mislim i na HR i ostatak ex YU.
Poslednja izmena: 07 mar 2016 22:47 od Blavak.

Novi Žeželjev most 08 mar 2016 00:59 #1479

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Vojvoda napisao/la:

Au, brate Vojvodo!
Neozbiljno je i neodgovorno baciti ovakvu kosku i povući se.
Ako zaista imaš šta da kažeš, pričaj, nas zanima.
A ako nas ložiš...
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Novi Žeželjev most 08 mar 2016 12:20 #1480

• Dalmatinac
  • Dalmatinac's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 133
  • Primljenih Zahvalnica: 194
Kampanja...
Zahvalnici: ranko su ns
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru