Možda ne raspolažem aktuelnim informacijama, ali na novosadskoj strani mi se čini da će nakon izgradnje mosta najuže grlo biti semafor Partizanska Temerinska.
Svi koji dolaze sa autoputa, sa kaćke ili temerinske petlje, moraju da prođu kroz taj semafor.
Svi koji idu na autoput, moraju ili na semafor ili na vrludanje kroz pristanišnu zonu.
U mojoj viziji, trebalo bi napraviti novi put kroz pristanišnu zonu, pored pruge, bez izlaska na kej, pa pravo na raskrsnicu Bajči Žilinskog sa putem broj 12 za Kać. Tu bi bila neophodna još jedna petlja kojom bi se sa Kaćkog mosta skretalo prema Petrovaradinu, bez ukrštanja u nivou, ali onda nastupa skoro nerešiv problem: sadašnje nove pristupne saobraćajnice sa novosadske strane uopšte ne predviđaju da onaj ko dolazi iz pristaništa može da se popne na most kroz budući prošireni i obnovljeni podvožnjak, nego taj mora da ide duž keja, do Marka Miljanova, pa onda na most, i da vozi bar kilometar duže.
Sada svi moraju na semafor a i kad sve bude gotovo, mnogi će morati na semafor.
Na taj način, ekološka, vremensko štedeća, bezbednosna i mnoge druge uloge mosta postaju prilično umanjene.
Imam jedno složeno pitanje za Inženjera.
Vaš projekat mosta pobedio je na konkursu na kom je bilo više radova i verovatno je u svakog od njih bio uložen ogroman trud za pripremu.
Onog momenta kad je postao poznat pobednik, ostali projektanti više nisu radili na njihovom projektu, a vi ste nastavili da pripremate projekat.
Možete li mi dati vaše komentare za sledeća pitanja:
1. koliki je procenat posla bio urađen pre konkursa, a koliko ste morali da radite posle konkursa, naravno ukupno 100%;
2. Koliki je deo posla bio iznad onog što ste vi mislili u početku da će biti 100% (naravno ukupno n puta 100%
, n ne mora da bude ceo broj ali sam siguran da je veći od 1);
3. da li je u toku izrade mosta bilo vremenskih intervala u kojima vaše prisustvo nije bilo neophodno;
4. da li sada nešto dorađujete na samom projektu;
5. u kom trenutku vi vise necete raditi na tom projektu;
6. koliko puta ste se pitali: Šta mi je ovo trebalo u životu.
Sva su pitanja dobronamerna