Detalje potpunog nestanka tako velike konstrukcije sa horizonta, tako da iz vode nije baš ništa virilo, saznaćemo jednom, možda, ko doživi.
Ovo je do sada bilo predmet raznih razgovora i meta špekulacija ali mislim da će ostati baš tako kako je Trpovski napisao.
Raspravljati o razaranju na mestu gde se piše o gradnji je vrlo nezahvalno no nekada mora i to. O namerama tadašnjeg neprijatelja i zašto su svi mostovi preko Dunava na potezu državna granica-zona grada Beograda onesposobljeni ili kompletno uništeni ne bih da davim ovde ipak nije mesto, ali samo jedno da napomenem da slučaj jednostavno ne postoji.
Inženjer u postu #3905 je postavio jednu po meni vrlo retko viđanu fotografiju a to je ona na kojoj se vidi Bejli mostna konstrukcija postavljena na tadašnjem mostu a koja je korišćena za sanaciju oštećenja mosta i njegovo privođenje nameni proleća 1999. U tom i postu pre njega Inženjer je dao hronologiju i objašnjenje zašto mostu nije bilo spasa i probao da razbije mit koji je godinama stvaran a koji nema temelja u realnim činjenicama. Namerno sam napisao da je probao da razbije mit, jer mimo ovog foruma malo ko je u široj javnosti spreman da prihvati činjenicu da mita o neuništivosti starog mosta nije nikada ni bilo.