Železničko-drumski most u Novom Sadu: 2018-05-04; Prva delimična proba dekorativnog svetla.
Prvo dekorativno svetlo na našem Mostu!
Prva proba, delimična, samo na manjem luku i samo sa zatega, (ne i na lukovima), onda i na lukovima. Spektakularan rezultat!
Još jedna nestandardna fotografija. Luk iznutra. Blješti i unutra, ne samo spolja!
Ja ne mogu da budem objektivni posmatrač, mnogo hiljada sati sam proveo na ovom poslu da bih iole bio „hladan“ u doživljaju. Tu ste, međutim vi, Forumaši, pa vi dajte prve ocene i mišljenja!
Na ostalim fotografijama vidi se posao koji ide ka svom završetku.
Dodat je tucanik, da se gornja površina poravna do horizontale, što je važno zbog sigurnosti kretanja službenog osoblja po kolosecima i sigurne evakuacije iz zone opasnosti.
Unipromet iz Čačka montira svoje zaštitne ograde. Sve je kao u udžbeniku, milimetarski precizno.
Na pešačkim stazama se radi sloj metil-metakrilata. Vidi se i finalni izgled.
Oko dialtacionih sprava na drumskom delu kolovoza asfaltirane su fuge na kontaktu dilatacija/asfalt.
Kosine obala su popravljene na mestima bivših ankernih konstrukcija za lansiranje.
Na pešačkim stazama, iza unutrašnjih ograda, vide se svetiljke za dekorativno svetlo. Tek montirane, još su sa svojom kesom iz pakovanja.
Dok pišem ovaj post, vidim da je Bogdus već objavio jedan fotos. Opet nisam prvi!
Što se tiče širine pešačko-biciklističke staze (Tetris #3941), iznosi 2,50 m i tačno je po propisima za ovakve saobraćajnice, (videti sliku u #3714/str. 186).
Ne znam da li će biti nekih linija, to spada u saobraćajni projekt. Ne verujem. Ja sam bio decenijama strastveni biciklista i vozio sam po raznim pešačkim stazama mostova, (naravno i kolovozima). Sa širinom od 2,50 m, pogotovo sa obostranom ogradom od 1,20 m visine, zaista nema problema za vožnju. Kad se tome doda izuzetno miran most, (bez “poskakivanja”) i hrapav kolovoz staze, onda će zadovoljstvo vožnje (bar se nadam) biti potpuno.
Inače, kakvi su utisci o buci tokom prelazaka vozova preko mosta? Aerodron je već pisao da je sve veoma tiho.
Nastavljamo …