kasko napisao/la:
Izvini ali ovo si upravo izmislio ili je to neka stručna literatura?
1. Nije nikako odvojeno od saobraćaja kao što se vidi na slici. Odvaja se visokim ivicnjacima, kuglama, zardinjerama... A po tvojoj logici odvojeno je bilo zelenilo bilo poplocavanjem, nema razlike ako nije u nivou ulice
2. Opet, za mikroklimu postoje drugi načini i pogodnije lokacije. Kod nas ovo ne pije vodu i to znamo svi i vidimo svakog a dana, kao na slici. I tu nema zakona koji se može sprovesti u Srbiji u narednih nekoliko generacija ako počne obrazovanje stanovništva danas. Volje za sprovođenjem zakona nema.
3. Sve što si naveo je uglavnom postavljeno ispod asfalta. Na moju veliku zalost to se po našoj filozofiji tako radi. A isto tako može da se postavi ispod ploča kao što vi ispod zemlje. Argument ne stoji.
Eto, ne slažemo se
1. To sto smo nekulturni i sto nam treba metalna ograda da se ne parkiramo ne znaci da nije odvojeno. Nisam rekao da je jedini nacin, vec jedan od.nacina i to dobrih kad imas vekiku frekvenciju saobracaja. Vecu bankinu svakako mozes staviti. A sledeci put zica i struja...pa ako neko pokusa zna sta mu sledi
2. Ne znam sta ti znaci kod nas ovo ne pije vodu....zakoni fizike i bilologije su kod nas privremeno suspendovani? Mikroklima podrazumeva malo lokaciju....nivo ulice da budem precizan. Znaci drvo na keju npr ne utice na mikroklimu bulevara. Koji drugi nacin osim zelenila ti predlazes? Jos parking prostora sa sporadicnim drvetom izmedju? To je ok nacin kad ne mozes zeleni pojas...ali kad mozes zato bi nesto losije radio? Sem ako ti bas ne nedostaje parkinga, sto ovde nije slucaj s obzirom na garazu.
3. Postavljeno je uglavnom ispod asfalta zato sto uglavnom zelenog pojasa nema. Tamo gde ga ima, postavlja se tu, po pravilu. Sem naravno ako ne treba firma za asfaltiranje da zaradi, ali to je vec drugo
Tvoja logika je da kad se ne postuje zakon pa onda tako i ne treba raditi. Mislim, ljudi ovde razne zakone ne postuju pa da li to znaci da ne treba ni da ih imamo...ili da uvedemo serijatske pa da odsecamo ruke :/.
A jeste sve iz strucne literaturre ....koja se bavu arhitekturom, urbanizmom, fizikom, biloloijom, itd.
Mislim, mozes da se ne ne slazes...to je tvoje pravo. Sa pravilima struke koja dolaze iz proucavanja ljudskih navika i tog dela, pa jos nekako da i mozemo raspravljati. Ali o zakonima prirode bas i ne bi da polemisem...tu su stvari jasne sta na cega utice i kako. A i oko drugog dela je struka jasna relativno. E sad....ako ti znas bolje ili mislis da znas i to je ok. Mozda si nesto citao ili intuitivno znas bolje od ljudi koji se time bave.....slobodno reci, aki molom te sa ozbiljnim argumentima, ne samo to kod nas ne pije vodu.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk