Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Tržni centar Promenada Novi Sad 22 nov 2018 17:11 #1861

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 63
Mozda je sarkofag unutar sarkofaga? A unutra neki drug Lenjin ili neki istaknuti vampir?
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Marc

Tržni centar Promenada Novi Sad 22 nov 2018 17:39 #1862

• f4bles
  • f4bles's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 255
  • Primljenih Zahvalnica: 854
Moje nagađanje nije bilo tačno.
Upravo mi je rečeno da će ta voda ipak da ide u otpadne vode.
Ovo je sramota za grad. Tolika količina pitke vode da se baci u nepovrat, je strašno.
"He is born again! I feel him! The Dragon takes his first breath on the slopes of Dragonmount! He is coming! He is coming! Light help us! Light help the world! He lies in the snow and cries like the thunder! He burns like the sun!"

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 22 nov 2018 18:05 #1863

• Christofer
  • Christofer's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 57
  • Primljenih Zahvalnica: 53
Odakle ti ideja da je to pitka voda? Precistac ozbiljan za vodu zauzima vekiku povrsinu i jako je skup. A pritom snabdevanje vodom pitkom je komunalna deltnost. Jedino da flasiraju ;). Cena precistaca ( za pitku vodu) je sigurno veca od cene hidroizolacije i ab ploce iz 1 projekta koju nisu bili voljni da plate.....pa sto bi sad platili vise? Ono o cemu oni pricaju je precistac koji cisti vodu do dovoljne cistoce za kanalizaciju, sto u slucaju kad se ne radi o vodi iz industrijskog procesa nije nesto specijalno. Malo se procisti od mehanickih necistoca, pitanje da li hemijski ciste vodu i sipaj u mrezu koja to ne moze da primi. Koriste precistac da zamazu oci. Osnovni problem ostaje koliko vidim.

Edit. Ne bi me cudilo da zapravo pricaju o separatpru ulja obicnom koji je obavezan za garaze i koji nazivaju "prrcistacem" ;).

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Poslednja izmena: 22 nov 2018 18:07 od Christofer.
Zahvalnici: Dukelander, Duja, valjan

Tržni centar Promenada Novi Sad 22 nov 2018 21:22 #1864

• Marc
  • Marc's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 298
  • Primljenih Zahvalnica: 289
Ozbiljna zajebancija na racun gradjana. Hvala ti gradonacelnice.
Odlucno resio da bojkotujem ovaj trzni centar dok god sam ziv.
Atomsko Sklonište - Čedna gradska lica

Tržni centar Promenada Novi Sad 22 nov 2018 22:55 #1865

• Duja
  • Duja's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 915
  • Primljenih Zahvalnica: 1829
neusatz! napisao/la:
Mislim da je pokretni krov iznad toga, ali nisam siguran. Ako nije ne deluje mi svetlarnik puno smislen.
Bio je po prvobitnom projektu -- onom što je uključivao zeleni krov, fontanu, vidikovac, trostruku temeljnu ploču i štatijaznam. Nakon izmena u hodu, eto, našao se kao kolateralna šteta. :troll:

P. S. Obratiti pažnju na moj potpis ---vv
Svaki dobar projekat može da se oskrnavi pri izvođenju.
Nijedan loš projekat ne može da se popravi pri izvođenju.

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 00:08 #1866

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Duja napisao/la:
neusatz! napisao/la:
Mislim da je pokretni krov iznad toga, ali nisam siguran. Ako nije ne deluje mi svetlarnik puno smislen.
Bio je po prvobitnom projektu -- onom što je uključivao zeleni krov, fontanu, vidikovac, trostruku temeljnu ploču i štatijaznam. Nakon izmena u hodu, eto, našao se kao kolateralna šteta. :troll:

P. S. Obratiti pažnju na moj potpis ---vv

Hvala i ok, mada mi nema logike. Ne viidim što su uopšte trošili pare i trud da prave svetlarnik koji ne služi ničemu, umesto da je tu ravna ploča, i bilo bi funkcionalnije da je tu plafonsko osvetljenje umesto ovako...
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 09:58 #1867

• tetris
  • tetris's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 305
  • Primljenih Zahvalnica: 817
[ LIVE ] BLACK FRIDAY > 09:56
-
Zahvalnici: Cookie, limanac, Blavak, Mikins, AeroDron, Voldi

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 10:52 #1868

• f4bles
  • f4bles's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 255
  • Primljenih Zahvalnica: 854
Upućen sam koliko je veliki prečistač, to mi je zapravo struka :)
Zato sam pomislio kada sam dobio informaciju, da će voda ići u stanicu kod vodovoda, da će vodovod da radi prečišćavanje a ovi će samo da se pobrinu da se uradi transport.
"He is born again! I feel him! The Dragon takes his first breath on the slopes of Dragonmount! He is coming! He is coming! Light help us! Light help the world! He lies in the snow and cries like the thunder! He burns like the sun!"

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 13:47 #1869

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
To je to: Game over
Tražili ste gledajte
Zahvalnici: Duja, Zex021, Blavak, Mikins, Djordje Cvarkov, valjan, mdinic, AeroDron, drxnele

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 13:53 #1870

• mel
  • mel's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 663
  • Primljenih Zahvalnica: 687
čak ove crvene guglove oznake za gužvu podsećaju na logo promoenade :clapping:
Zahvalnici: Duja

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 15:01 #1871

• Nicisy1
  • Nicisy1's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 750
  • Primljenih Zahvalnica: 2947
загазио у блато, чека неког :bash:

Zahvalnici: Zex021, Blavak, valjan, Eldarion, AeroDron

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 15:22 #1872

• drxnele
  • drxnele's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 46
  • Primljenih Zahvalnica: 80
^^ Od ovakve gamadi mi se pusi iz usiju
b4ndito.com
Zahvalnici: bngsk_, Direktor, Eldarion

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 15:29 #1873

• HellBlaze
  • HellBlaze's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 631
Novosadsku Promenadu posetilo blizu 130.000 ljudi

Brojni posetioci su uživali u bogatoj ponudi, raznovrsnim sadržajima i mnogobrojnim popustima
U Novom Sadu je 15. novembra otvoren najveći šoping centar u našoj zemlji, a nestrpljenje Novosađana povodom otvaranja Promenade pokazale su i brojke – za prva četiri dana, Promenadu je posetilo blizu 130.000 građana.

promenadanovisad.rs/news/novosadsku-prom...blizu-130-000-ljudi/

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 16:47 #1874

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
A ljudi i taj "zeleni pojas" uz put je stvarno nasa budalastina. Kome to treba i zasto? Bolje drvo u zardinjeru da posade a ostatak poplocaju a ne da se kucici i bahati tu istresaju a blato i prasina raznose po gradu.
Zahvalnici: Cookie

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 16:49 #1875

• Nana
  • Nana's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 27
  • Primljenih Zahvalnica: 38
Zahvalnici: Nicisy1, Dukelander, Cookie, neusatz!, mrnjavi, RM77, das ivon, Zex021, romanempire, Blavak, Mikins, valjan, Eldarion, mdinic, AeroDron, Ambasador, NekoIzMase

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 17:45 #1876

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Brutalno dobra fotka! :)

Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 18:57 #1877

• Demograf
  • Demograf's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 28
  • Primljenih Zahvalnica: 12
Jos kada se pusti prolaz ispod Zezeljevog mosta bice totalni haos

Re:RE: Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 19:30 #1878

• Christofer
  • Christofer's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 57
  • Primljenih Zahvalnica: 53
kasko napisao/la:
A ljudi i taj "zeleni pojas" uz put je stvarno nasa budalastina. Kome to treba i zasto? Bolje drvo u zardinjeru da posade a ostatak poplocaju a ne da se kucici i bahati tu istresaju a blato i prasina raznose po gradu.
Uf, ovde na temi samo da se neko zelenilo unisti :D. Ima vise razloga...ali evo nekoliko znacajnijih zasto zeleni pojas:
1. Odvaja se pesacki od saobracaja vozila "tampon" zonom, tj bezbednosni uticaj;
2. Zeleni pojas treba da cini i nisko i visoko rastinje, znaci i drvece i trava, ne samo drvece....zato sto utice na mikroklimu, skuplja prasinu, zagadjenje, upija buku i niz drugih nazovimo ih "ekoloskih" faktora;
3. U toj zoni se obicno postavlja gradska infrastrukutra poput vodovodnih, kanalizacionih, elektro i ostalih ppdzemnih instalacija. Pre svega to je javna povrsina uvek, a u slucaju havarije ili redovnog odrzavanja i brze i jeftinije je iskopati malo rov u zemlji nego razbijati cvrst materijal ( behaton, kamen, asfalt...). Vracanje u prvobitno stanje da ne spominjem.

Evo ti samo par najznacajnijih....ali to je osnova neka zasto i kako se stavlja zeleni pojas tu gde moze obavezno.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Poslednja izmena: 23 nov 2018 19:31 od Christofer.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 23 nov 2018 21:28 #1879

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Izvini ali ovo si upravo izmislio ili je to neka stručna literatura?

1. Nije nikako odvojeno od saobraćaja kao što se vidi na slici. Odvaja se visokim ivicnjacima, kuglama, zardinjerama... A po tvojoj logici odvojeno je bilo zelenilo bilo poplocavanjem, nema razlike ako nije u nivou ulice

2. Opet, za mikroklimu postoje drugi načini i pogodnije lokacije. Kod nas ovo ne pije vodu i to znamo svi i vidimo svakog a dana, kao na slici. I tu nema zakona koji se može sprovesti u Srbiji u narednih nekoliko generacija ako počne obrazovanje stanovništva danas. Volje za sprovođenjem zakona nema.

3. Sve što si naveo je uglavnom postavljeno ispod asfalta. Na moju veliku zalost to se po našoj filozofiji tako radi. A isto tako može da se postavi ispod ploča kao što vi ispod zemlje. Argument ne stoji.

Eto, ne slažemo se :)

Tržni centar Promenada Novi Sad 24 nov 2018 10:44 #1880

• ns021
  • ns021's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 32
  • Primljenih Zahvalnica: 68
Sinoć neverovatna scena na parkingu oko 20h. Kolona vozila od krova, pa sve do izlaza na bulevar. Verujem da se čekalo i preko sat vremena. E sad, šta je neverovatno. Popnem se peške na pretposlednji nivo i bacim oko na drugi ulaz/izlaz(Cara Lazara) i nigde nikoga. U trakama za gore isto nikoga. Izašao sam iz garaže za nekih 5 minuta i to nisam bio ni parkiran negde na gornjem nivou, nego sam se penjao jos 1 nivo gore. Ljudi uopšte nisu obavešteni da ima dva ulaza/izlaza, ali i signalizaciju još moraju da poprave. Za one koji ne znaju. Kada se ulazi sa bulevara, pravo se ide u podzemne nivoe, a desno na gornje, pa sprat po sprat. Iz Cara Lazara se prolazi izmedju Univera i skrece se levo u Promenadu i penje se velikim usponom skroz do gore i onda se silazi na nivoe (mislim da je slicno u Arkadu u Pecuju i Segedinu).
Zahvalnici: kasko, mrnjavi, Zex021, valjan, Eldarion
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru