Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 12:45 #1961

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Cookie napisao/la:
Lep ambijent uz cevi za ventilaciju, klime... Pokušavam da shvatim zbog čega mnogi insistiraju na “zelenom krovu”, ali mi ne ide....

Zeleni krov je najmanje namenjen tome da se na njemu sedi.
Najveći uticaj mu je mikroklimatski.

Insistiranje na istom u ovom slučaju svoj kontekst nalazi u odnosu obećanog i urađenog.
Bar ja to tako vidim, iako meni lično i nije naročito bitno.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 04 dec 2018 12:46 od Dukelander.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 13:08 #1962

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 133
True_detective napisao/la:
^^ ^^

Parking ostaje parking, bez zelenila. Poslednji nivo parkinga je na +2b.

Zeleni krov je na nivou iznad +3, iznad food court-a. Na kameri sa zgrade Agrovojvodine se vidi da je pocelo navlacenje zemlje. Deo oko cilera i masinske opreme ce biti pokriven kamenom jer je neophodno da bude prohodan i na taj nivo (+3) nece biti otvoren za posetioce.

Znači to zelenilo na krovu koje se sad reguliše je samo za ukras za one koji sa nebesa gledaju na Promendu? :naughty:

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 13:13 #1963

• RM77
  • RM77's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 311
  • Primljenih Zahvalnica: 429
Voldi napisao/la:
True_detective napisao/la:
^^ ^^
Znači to zelenilo na krovu koje se sad reguliše je samo za ukras za one koji sa nebesa gledaju na Promendu? :naughty:
I važnije, da predstave javnosti da to nije samo siva ružna i surova betonjerka već humana građevina sa svojim socijalnim aspektom :silly:
Zahvalnici: Buck

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 13:30 #1964

• Flegma
  • Flegma's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 9
  • Primljenih Zahvalnica: 10
Svi ti tržni centri su manje više ružnjikavi, a fasade najviše služe tome da se nakarika što više reklama, a krovovi im dođu tehničke etaže itd
Takođe im je zajedničko da su svi završeni i priključeni na struju, gas, vodovod, kanalizaciju... i svi strogo vode računa da potrošači imaju obezbeđene elementarno dobre uslove za kupovinu
Kod Promenade je specifično što nisu priključeni na gas i nemaju grejanje, vrlo je diskutabilno kako su priključeni na kanalizaciju, a kad se silazi na najdonji nivo garaže osećaj je kao da ideš u Had..
objekat nije završen ni spolja ni iznutra, i to sve kao nema veza. Ljudi dolaze i kupuju..

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 13:37 #1965

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
jiggy napisao/la:
Ne, usli su pre pocetka projekcije.

@ neusatz

A zasto ne bi? Svima nama zatreba da pruzimo noge sa vremena na vreme, pogotovo ako su duze projekcije.
Niko tebe ne tera da ti drzis noge podignute, ali imas to kao opciju...

Mei to deluje savršeno besmisleno i čak nepristojno. Bioskop je bio pokušaj modernizovanog i osiromašenog teatra. Sa malo prostakluka tipa kokice i srkanje sokova što je u pozorištu nepristojno, desi se i u SNP da neko unese picu pa ga gledaju kao seljaka. Ne znam da se u pozorištu dižu noge, tako mi je recimo nepristojno da se i u bioskopu dižu. Nije to moja dnevna soba pa dok gledam tv da dižem noge na tabure...jednostavno majku mu kakav sam ja muškarac ako se raztnazujem i izležavam po bioskopima umesto da sedim kao čovek i odgledam film?
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 13:39 #1966

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ovim nekima je promenada opsesije sve znaju o njoj znaju kakvi su podrumi pomoćni hodnici grejanje gde ima gde nema sve znaju a nikad ne idu tamo ili mi se čini da su stalno tamo ili stalno pričaju o promenadi sa nekim koji su puni informacija. mene ako nešto ne interesuje ja o tome ne pričam sa nekim niti ga pitam kako je tamo šta je tamo.
oni kojima promenada ne smeta oni odu tamo a ja sam bio tri puta ja ne vidim te prljave hodnike ne vidim g**** od radnika nije mi hladno vidim i ja nešto što ne valja donji deo pokretnih stepeništa nije svuda završen one ploče fale i to mi je do sada trenutno najveći vizuelni nedostatak

pisano u dokolici sa mašine
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 04 dec 2018 13:55 od ranko su ns.
Zahvalnici: prophysio

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 13:47 #1967

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
neusatz! napisao/la:
Mei to deluje savršeno besmisleno i čak nepristojno. Bioskop je bio pokušaj modernizovanog i osiromašenog teatra. Sa malo prostakluka tipa kokice i srkanje sokova što je u pozorištu nepristojno, desi se i u SNP da neko unese picu pa ga gledaju kao seljaka. Ne znam da se u pozorištu dižu noge, tako mi je recimo nepristojno da se i u bioskopu dižu. Nije to moja dnevna soba pa dok gledam tv da dižem noge na tabure...jednostavno majku mu kakav sam ja muškarac ako se raztnazujem i izležavam po bioskopima umesto da sedim kao čovek i odgledam film?

Ja u ovome ne vidim ništa degutantno.

Zahvalnici: mrnjavi, RM77, valjan, AeroDron, prophysio

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 13:49 #1968

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Stvar je u tome da kad su sklanjani spertski tereni i teniski tereni, rečeno je a će na krovu biti pomenuti, da će biti maltene park gde će neko moći da se šeza i sedi i sad ne mogu a se setim da li je pominjana i trim staza. Da ne grešim dušu. Nešto je ponudjeno gradjanima, kao kad odem u radnju pa vidim ponudu na rafovima. Ako kupim flašu sa vinhom onda u njoj mora da bude vino, ne kokta ili nešto treće. Nije ovo samo pitanje Promenade, pitanje je principijelno i opšte. Ovom gradu je potrebna institucija koja će odobravati projekte. Ako projekat nije arhitektonski kvalitetan, ili uskladjen mestu gde ga predvidjaju, onda ne bi trebalo da bude odobren. Sve izmene projekta morale bi da budu odobrene i da se pravi da li u milimetar se postuje projekat pri izvodjenju. Promenada je prikaz koliko su investitori u ovom gradu zaštićeni kao beli medvedi i koliko tršimo teror investitora, a koliko se malo respektuju gradjani. zato šta god da su najavili, morali bi biti nateani da ispoštuju, pa ma koliko ih to koštalo. I to važi i za ostale investitore i objekte u gradu. Ako ovaj grad sebe ne poštuje ni drugi ga neće poštovati.

No reason was specified.

Zahvalnici: Christofer, mlata, Djordje Cvarkov

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 13:54 #1969

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 131
  • Primljenih Zahvalnica: 63
Investitori su male bebe za politicare i njijova obecanja. Kad oni budu odgovarali za obmane i prevare, onda ce i ostali.
Cookie napisao/la:
Ma gluposti. Puna Promenada ljudi, svi lokali rade, vikendom nema mesta na parkingu, a neki ovde pišu o kataklizmi. Jeste, par stvari nije gotovo, ali to ni najmanje ne utiče na posetioca Promenade.
Onda su vlasnici bacili nekoliko desetina miliona evra. Mogli su lepo neku nadstresnicu i robu na tezge i najlone po zemlji i eto para. Spram posetilaca i trzni centri.

Dukelander napisao/la:
Cookie napisao/la:
Lep ambijent uz cevi za ventilaciju, klime... Pokušavam da shvatim zbog čega mnogi insistiraju na “zelenom krovu”, ali mi ne ide....

Zeleni krov je najmanje namenjen tome da se na njemu sedi.
Najveći uticaj mu je mikroklimatski.

Insistiranje na istom u ovom slučaju svoj kontekst nalazi u odnosu obećanog i urađenog.
Bar ja to tako vidim, iako meni lično i nije naročito bitno.
Upravo tako, zeleni krovovi nisu ni za sedenje ni za ispasu.
Poslednja izmena: 04 dec 2018 13:57 od Sv. Ilija.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 13:58 #1970

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Sv. Ilija napisao/la:

Niti za to da čovek prošeta pored njih pa da im se bar očima divi.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:02 #1971

• Flegma
  • Flegma's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 9
  • Primljenih Zahvalnica: 10
A šta mislite da se na zelenim krovima organizuju ekološki forumi, sajmovi meda, prodaja prozvoda bez glutena itd ?
Da se i tu zaradi neki dinar..

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:04 #1972

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Da, medju ventilacijom, svetlarnicima i sl. opremom...

Voldi napisao/la:
Sv. Ilija napisao/la:

Niti za to da čovek prošeta pored njih pa da im se bar očima divi.
Pa ni za to. Mislim da sam video 1 zeleni krov koji je imao neke staze/klupe za posetioce, ostali su ili samo stazice za odrzavanje ili ni to. Ili su privatni spratovi pa imaju i bazen i sto sta ali to je vec neka druga prica.
Poslednja izmena: 04 dec 2018 14:06 od Sv. Ilija.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:09 #1973

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Flegma napisao/la:
A šta mislite da se na zelenim krovima organizuju ekološki forumi, sajmovi meda, prodaja prozvoda bez glutena itd ?

Ne ali jedno lepo šetalište ne bi bilo loše niti ružno.

Krov westend city center-a, Budimpešta:

Zahvalnici: neusatz!, mrnjavi, Duja, Brane, Zex021, Mikins, valjan, AeroDron, Istraživač

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:11 #1974

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zeleni krovovi imaju nekoliko funkcija. Apsorbuju kišnicu, tako je Vašington smanjio izlivanje reke do mere da više nije problem, smanjuju temperaturu u tom delu grada, utiču na smanjeje stresa, negde i omogućavaju stanište za neke divlje vrste, najčešće insekte i sl. Veoma redje se koriste za poljiprivrednu delatnost, Čelzi hotel je imao krov koji je za to korišten pa kad su htel ida ga sklanjaju stanari napravili demosntracije. Generalno, jako je dobro ako i ljudi imaju pristup krovu i ako mogu da se šetaju, sede na klupama i sl. Samo to nije u iteresu tržnog centra zato što gore nema komercijalnih delatnosti sem da otvore neke kafiće, ili da iznajmljuju termine na tenisu ili basketu. A ako ga naprave i ovako dobro je

No reason was specified.

Zahvalnici: Zex021, Christofer, mlata, Voldi

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:18 #1975

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Voldi napisao/la:

Krov westend city center-a, Budimpešta...

Moglo je i tako, samo onda mašinske instalacije moraju da se planiraju drugačije, npr. na bočnoj strani objekta, negde ispod krova.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:20 #1976

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Voldi napisao/la:
Flegma napisao/la:

Krov westend city center-a, Budimpešta:
Upozorenje: Otkrivanje! [ Kliknite da raširite ]
Bice da sam taj i video. Mada tu ima vise be(ha)tona nego zelenila pa zeleni krov gubi smisao.
Ali ovde nema mesta za tako nesto

Eventualno nesto malo na tom delu oko svetlarnika i na ovom levo krovu-na-krovu staza za npr. skok u dalj
Poslednja izmena: 04 dec 2018 14:30 od Sv. Ilija.

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:24 #1977

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Za tako nešto je sad već kasno. To se planira dok je još sve na papiru.
Meni je samo bezveze imati zelenu površinu koja ni okom nije vidljiva sem ako si golub.

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:26 #1978

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
E jeb*š ovaj forum, sad mi se ide u Budimpeštu. :P
Zahvalnici: prophysio

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:40 #1979

• Sv. Ilija
  • Sv. Ilija's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
Ima tu mesta za stosta

Poslednja izmena: 04 dec 2018 14:41 od Sv. Ilija.
Zahvalnici: Voldi

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:41 #1980

• mlata
  • mlata's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Drugi su drugi-mi smo prvi
  • Poruka: 629
  • Primljenih Zahvalnica: 1024
Samo da se podsetimo sta su prodali kao projekat ,pri kupovini "gradske srebrnine".
Novajlijin post sa prve strane ove teme.
Da je ovako sredjeno ne bismo imali toliko da kudimo sadasnje stanje

Zahvalnici: Brane, Gari, Djordje Cvarkov, valjan, mdinic
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru