Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Tržni centar Promenada Novi Sad

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 14:50 #1981

• eskim
  • eskim's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 15
  • Primljenih Zahvalnica: 35
Lepo su to planirali.
Ali mislim da su od zelenih krovova sada realniji SPA sadržaji u suterenu, imaju vodu, samo fali grejanje..
Ili ako bas insistiraju na tome da ne uvode grejanje - može i klizalište
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 16:02 #1982

• dragan.jurcevic
  • dragan.jurcevic's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 3
  • Primljenih Zahvalnica: 3
Jos uvek nisu zamenjene popucale plocice unutra i spolja, grejanje ne radi i sve izgleda kao da je preostalo 2-3 meseca do otvaranja. Kada bi objekat u ovoj fazi fazi izgradnje pokusali da otvore u Nemackoj prvo bi naisli na otpor i bojkot potrosaca koji imaju dostojanstvo i znaju da je trzni centar tu zbog njih, a ne obrnuto, a zatim bi bili ismejani od citavog drustva,mozda i uhapseni. Gradjani treba da se udruze i postave uslov investitoru da ispuni obecanja ili nece imati kupaca.
Zahvalnici: kimi

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 16:32 #1983

• Ilke
  • Ilke's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 554
  • Primljenih Zahvalnica: 549
Niko ne brani da organizujes ljude na taj nacin, mozda bude ogroman odziv

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zahvalnici: kuburicsrdjan, prophysio

Tržni centar Promenada Novi Sad 04 dec 2018 20:37 #1984

• Kasper
  • Kasper's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 112
  • Primljenih Zahvalnica: 56
U Nemackoj tesko da moze da bude neko ismejan, nije to narod koji ismeva bilo koga
Zahvalnici: Voldi

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 00:16 #1985

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Moram da skinem kapu šefu marketinga Promenade. Ne rade sijalice, voda u podrumu, popucale pločice, ljudi se smrzavaju, ali o njegovom tržnom centru pričaju (i pišu) svi.
Zahvalnici: prophysio

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 00:23 #1986

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Svako ima prava da prica o onome sto zeli ,bez obzira dal ga to sustinski zanima ili ne. Eto sad dodjosmo do toga da neki cak misle da ako nesto ne volis ili ti se ne svidja, onda ne treba da pricas o tome ...
A Cookie, jbt ti ko si bas taj gazda licno ,hvalis promenadu ko da imas % od toga ...
Ne znam koliko da volim nesto ,pa ne bih hvalio toliko ni da je moje, a kamoli nesto sto recimo nema nikakve veze samnom .. Vucevicu jesi to ti?
Kapser ,da ,tamo je dozvoljeno ljudima da idu goli na ulici i oni bdms frikovi da setaju jedni druge ko kerovi, tako da takvi tesko da bi ismejali jednu Promenadu, slazem se.
Poslednja izmena: 05 dec 2018 00:25 od kimi.

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 00:36 #1987

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
@kimi

Dođi na sledeće okupljanje i skontaćeš da sa Promenadom imam veze koliko i ti. Uostalom, desetak ljudi sa foruma me poznaje, ne mogu da lažem. :)
U istoj toj Nemačkoj većina tržnih centara izgleda kao prave proizvodne hale. Takođe, to je tamo zabava za sirotinju i niko ne pravi toliku buku oko njih. Odu u najbliži i to je to... Ovde neki pišu o sociološkim, psihološkim aspektima izgradnje tržnog centra, uticajem na mikroklimu, profilima posetilaca... Skroz ok. :)
Takođe, moram da uputim packu nekim našim sugrađanima. Kada neki tamo na TV-u kaže da se gradi tržni centar zbog tamo neke dozvole, to je najbolja parcela u centru grada, a kada treba prošetati iz centra - to je ipak Liman. ;)
Na kraju krajeva.... Ako hoćeš da kupiš nešto tamo, pojedeš, popiješ, zašto te briga gde se odvodi voda iz podruma ili kolika je temperatura na -1 nivou? Da nisi možda direktor Vodovoda ili Srbijagasa? :)

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 01:15 #1988

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Meni je sad krivo što sam bio samo na dva okupljanja, pa te ne znam. da se znamo verovatno bi komunikacija bila bolja i kvalitetnija. Dakle, u toj pomenutoj Nemačkoj Promenada ne bi ni radila zbog silnih propusta i nepravilnosti i odstupanja od onog što je najavljeno i za šta su dobili dozvolu da počnu da grade. Ovde nije stvar u tome hoće li neko nešto da kupi ili jede ili popije, ja ću pre ići kod Maruške na rebarca ili kolenice i sigurno neću piti tamo. Mi iz Bloka ako treba pijemo u Panteru, ili kod Gage, kad nam već nema više Studia,Promaje i Endžive. Ali to je pitanje ukusa i ličnog stava. ovde je mnogo ozbiljnija stvar što, za razliku od Nemačke gde se poštuju i propisi i standardi i gde Nemci cene sebe, mi sebe ne cenimo i ništa se ne poštuje. Grad mora da kaže šta može, a šta ne može. I kako mora, a kako ne sme. Ako grad ne vodi računa o sebi strani investitori neće sigurno voditi računa o interesu grada. Ti kažeš da se priča i o mikroklimi, a da je sve stvar u kupovini i u jelu i piću? Nije. Ako je neko najavio nešto što neče toliko pokvariti kvalitet života onda to mora da ispoštuje. Tolijo vozila i sam centar će leti dići temperaturu za koliko? Koliko se povećava buka i aero-zagadjenje? Zeleni krov i adekvatni zeleni pojas okolo imaju svoju svrhu i olakšavaju život staarima koji žive u okolini. Ako se to ne ispoštuje onda investitor i izvodjač ne poštuju ni te stanvnike ni grad. Ma gradu je da nikom to ne toleriše. U normalnim zemljama ne smeš ni pločice da promeniš u kupatilu, da pregradiš terasu ili bilo šta bez dozvole. Ovde investitori rade šta hoće. Da li mi sebe poštujemo? Ni najmanje. To je poenta i na pitanje zašto se nekom to ne svidja, ako hoće neka ne kupuje, odgovor je zato što smo Novosadajni i što je ovo naš grad. Naš grad, naša pravila. To moramo da uspostavimo u gradu na svim nivoima i da se to poštuje. zbog ovog grada i zbog nas.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: kimi, Jov.NS, Brane, RM77, Christofer, mlata, Djordje Cvarkov, Istraživač

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 07:21 #1989

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Cookie napisao/la:
Moram da skinem kapu šefu marketinga Promenade. Ne rade sijalice, voda u podrumu, popucale pločice, ljudi se smrzavaju, ali o njegovom tržnom centru pričaju (i pišu) svi.

Kako ono kažu: ne postoji loš publicitet :D
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: ranko su ns, Blavak

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 07:46 #1990

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
ovim hejterima je Promenada opsesija. Stalno pišu o njoj, pričaju sa prijateljima o njoj, proveravaju sve u njoj, kontrolišu nivo vode. rad liftova, ispravnost vrata stepenica PP planova, čistoću pločica. Ma haos. Ja sam zadivljen tolikom pažnjom prema jednom objektu u vlasništvu nekih ljudi koje ne znamo ni kako se zovu ni gde su ni kako izgledaju ni kakvi su. Ja mslm da ti vlasnici ovog objekta manje razmišljaju o Promenadi o njenim tehničkim karakteristikama liftovima golubovima parkinzima travama od ovih hejtera.
zatim tolika briga o radnicima gde vrše nuždu da li im je hladno kakvi su sporedni hodnici, imaju li šta da jedu.
Neusatz prekrši svoju zakletvu uđi Promenadu možda ti se neće više toliko uvlačiti u glavu u misli u ćaskanja. Proveri liftove radove travu da li je pokošena zalivena, kakvi su koševi. Nemoj samo pitati drugeve kako je tamo.
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE
Poslednja izmena: 05 dec 2018 07:49 od ranko su ns.

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 08:30 #1991

• f4bles
  • f4bles's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 255
  • Primljenih Zahvalnica: 854
Evo je ne hejtujem i idem tamo u teretanu i u bisokop i mogu da potvrdim sva ova pisanja da je hladno kao u frižideru kada se siđe na podzemni nivo. Isto tako i dalje ima gomila toga što nije završeno. Stepenice malo malo pa ne rade, oplate na donjem delu stepenica i dalje nisu završene, pločice popucale svuda, parking koji se oseti kao javni toalet, oluci koji nisu izvedeni, pa voda sa krova na ćoškovima do stadiona pada kao vodopad.
Za vlagu u magacinima, ja sam već pisao o tome ovde.
Zar smo spali na to da se ovde prozivamo, zato što nemamo svi isto mišljenje ?
"He is born again! I feel him! The Dragon takes his first breath on the slopes of Dragonmount! He is coming! He is coming! Light help us! Light help the world! He lies in the snow and cries like the thunder! He burns like the sun!"
Zahvalnici: kimi, das ivon

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 08:36 #1992

• BIOLOGBIOLOG
  • BIOLOGBIOLOG's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 19
  • Primljenih Zahvalnica: 3
Povez preko očiju, onda će biti po volji svima koji nisu '' hejteri ''.

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 09:06 #1993

• mlata
  • mlata's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Drugi su drugi-mi smo prvi
  • Poruka: 629
  • Primljenih Zahvalnica: 1024
Nepi je upoznat dobro na kakvo trziste je uleteo.Bezakonje i lose uredjena drzava.Kapitalisti tacno znaju koji je minimum koji moraju da uloze a da imaju dobar prihod.Ovakav objekat u dobro uredjenoj drzavi ne bi bio otvoren jos makar 6 meseci ako bi i bio otvoren.
Zahvalnici: kimi, zeljolaki

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 10:39 #1994

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
sva sreća preko puta je Merkator pa ne morate da gazite po blatu. koliko vidim svi ste u promenadi sve znate je li to idete u inspekciju tamo ili

ja sam bio pre 10 dana moraću ponovo da odem da vidim kako teku radovi

pisano u dokolici sa mašine
Poslednja izmena: 05 dec 2018 10:45 od ranko su ns.

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 10:47 #1995

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
f4bles napisao/la:
Evo je ne hejtujem i idem tamo u teretanu i u bisokop i mogu da potvrdim sva ova pisanja da je hladno kao u frižideru kada se siđe na podzemni nivo. Isto tako i dalje ima gomila toga što nije završeno. Stepenice malo malo pa ne rade, oplate na donjem delu stepenica i dalje nisu završene, pločice popucale svuda, parking koji se oseti kao javni toalet, oluci koji nisu izvedeni, pa voda sa krova na ćoškovima do stadiona pada kao vodopad.
Za vlagu u magacinima, ja sam već pisao o tome ovde.
Zar smo spali na to da se ovde prozivamo, zato što nemamo svi isto mišljenje ?

Očigledno je Promenada nešto što se ne sme kritikovati, kao da nekima ovde život zavisi od toga da se ništa ne sme loše izneti o njoj. A ja ću da ponovim ono što sam već rekao. Kada budemo imali situaciju da se projekat za koji je dobijena dozvola izvede u milimetar isto, a sve promene budu radile samo uz dozvolu koja se ne izda ako nije potrebno da se izda, onda ćemo biti bliže državi i gradu koji sebe poštuje. Ovo je veoma jednostavna stvar - volimo ovaj grad i stalo nam je do njega. I tu priča počinje i završi se, od A do B i natrag.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Zahvalnici: Christofer, Djordje Cvarkov

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 11:02 #1996

• das ivon
  • das ivon's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 989
  • Primljenih Zahvalnica: 3092
O Promenadi se pise i prica, vise i drugacije, nego sto je to normalno, upravo zato sto je ona nenormalna. Dozvoljene su nenormalne stvari, i to je ponizenje za ovaj grad i njegove gradjane. Ljudi se osecaju ponizeno, jer ono sto nigde ne bi bilo dozvoljeno, ovde jeste. Niko ne voli da se oseca kao gradjanin drugog reda.
Zahvalnici: kimi, Christofer, mlata, Djordje Cvarkov

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 11:22 #1997

• Voldi
  • Voldi's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 214
  • Primljenih Zahvalnica: 133
f4bles napisao/la:
... idem tamo u teretanu i u bisokop i...

Kakve su cene u teretani?
Može i PM da ne spemujemo temu.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 12:49 #1998

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Niko nije sretan što je Promenada otvorena nezavršena. U izgradnji je. U toku su završni radovi.
Dobila je privremenu dozvolu. Valjda je to po zakonu. nznm da li bi dobila tu dozvolu u Nemačkoj, ali je u Srbiji i verovatno je dobijena privremena upotrebna dozvola u skladu sa propisima u Srbiji. Ako nije po zakonu onda tabak i tuzba. Ja smatram da je urađeno po propisu i da je dobijena od strane zvanične ustanove. Da ll će dobiti stalnu dozvolu videćemo. Ako ne ispune uslove katanac. A da li bi u Nemačkoj dobili ili ne bi dobili nebitno, jer ovde su važeći ovi zakoni i Promenada je ovde.

pisano u dokolici sa mašine
Poslednja izmena: 05 dec 2018 12:50 od ranko su ns.

Re:Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 13:00 #1999

• mlata
  • mlata's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Drugi su drugi-mi smo prvi
  • Poruka: 629
  • Primljenih Zahvalnica: 1024
Mnogo zakona je ovde zaobidjeno.Hehehe

Tržni centar Promenada Novi Sad 05 dec 2018 13:21 #2000

• prophysio
  • prophysio's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 70
  • Primljenih Zahvalnica: 173
Kao što je neko već ovde rekao: niko ne brani da se pljuje Promenada, da se traže zamerke i gledaju nedostaci. Od mog prvog ulaska na 30min na dan otvaranja pa do mog jučerašnjeg ulaska u istu na skoro 2h, mogu da kažem da se dosta stvari popravilo. Jeste, ima popucalih ploča unutra još uvek i meni je normalno da i neće još uvek da ih menjaju dok se svi unutrašnji radovi ne završe. Uvek sam se parkirao na nekom drugom spratu prilikom dolaska i nikada nisam osetio neprijatan miris, ne kažem da ih nema. Lift se nikada, kada sam bio nije pokvario, eskalatori su stali sa radom samo na dan otvaranja kada je jedan gospodin ispred mene, malo puniji, sa ženom koja drži bebu u naručju i još jedno malo dete stali na jedan stepenik i stepenice su stale zbog preopterećenja. Crvena svetlost na stepenicama nije znak za grešku već za pogrešan smer. Pod eskalatora je privremeno zamenjen nekim panelom da se ne vidi ono staro što je otpalo. Rolo vrata uvek dobro rade za razliku od prošlog puta. Čujem da podrum pliva ali nigde nisam video nijednu sliku o tome. Hodnici na početku nisu bili obeleženi a sada jesu. Broj parking mesta nije bio označen a sada stoji koliko ima i na kom spratu. Golubovi su u početku bili a sada ih nema. I dan danas jeste hladno u donjem delu ali jbg nemaju gas još uvek.... Opet da napomenem, niko ne brani nikome da pronalazi zamerke toj čuvenoj Promenadi u koju ,,niko ne ulazi,, već treba i priznati da su se dosta stvari popravile od samog otvaranja pa do danas.

:storm:
M.Sc. therapist of sports medicine
Zahvalnici: Cookie, ranko su ns, cipacar, Ljube
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru