Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 28 mar 2016 18:55 #181

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
I meni se generalno svidja kako ce izgledati. Mada nece biti toliko zelenila koliko prikazuju. Bilo bi super kada bi presadili po neko odraslo drvo tu (Moguce je, ali je skupo). Tako da se nadam da ce posaditi nekoliko takvih drva, ako nizasta drugo, barem da dobiju dobru volju gradjana.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 28 mar 2016 19:38 #182

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Mozda gresim ali koliko znam , na ovom forumu sam verovatno jedini koji se u sustini zalaze da ako je moguce na nekom mestu na kome je stajala stara zgrada koja se urusila ili je srusena jer nije moguce raditi obnovu , da se izgradi nova ali u starom fazonu fasade.

99% vas ovde to naziva kichom ,Skopljem itd itd ..

Sada kada su ovi majmuni uz odobrenje gorila srusili ovu zgradu ,osim toga sto ce graditi nesto cemu nije mesto u starom jezgru , oni ce fakticki napraviti ono sto sam gore napisao , i koliko vidim 90% vas ovde odobrava ovo i svidja vam se ...

Meni nista nije jasno.

A posto sam video neke ranije komentare ,pa da ne cekam da me napadnete ,sam ovaj novi deo zgrade jeste da izgleda lepo i cool ali NE za ovu lokaciju.
Dakle nije ovde rec o tome dal se meni ovo svidja ili ne nego je rec o rusenju Novog Sada!! Kome ovo nije jasno ,taj je ocigledno zalutao u ovaj grad.

A ako me neko pita a sta bi to ti pametni Kimi uradio ,pa kao prvo svakako ne bih srusio zgradu ,a sto se rugla pored tice ,na zalost cak se i ne secam koja je zgrada tu stajala pa ako neko moze nek baci sliku , ali eto na tom ruglu je mogao parking na sprat da se napravi ,sa sve fasadom recimo bas te bivse zgrade koja je nekad tu stajala iako se ne secam kako je izgledala ..
Sta bi stim dobili? Pa ostala bi ova zgrada , dobili bi prostor koji je ISKLJUCIVO parking u samom centru grada , + dobili bi novu/staru fasadu , i obican prolaznik ne bi ni skontao da se tu nalazi parking na 4 sprata recimo.
Poslednja izmena: 28 mar 2016 19:42 od kimi.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 28 mar 2016 19:41 #183

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Kič.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 28 mar 2016 20:27 #184

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 5910
  • Primljenih Zahvalnica: 9043
bljak
KO HOĆE NAĐE NAČIN, KO NEĆE NAĐE OPRAVDANJE

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 28 mar 2016 20:40 #185

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
kimi napisao/la:
Dakle nije ovde rec o tome dal se meni ovo svidja ili ne nego je rec o rusenju Novog Sada!! Kome ovo nije jasno ,taj je ocigledno zalutao u ovaj grad.
Bilo ih je nekoliko. Najdrastičnije je bilo 1849. kada je grad bombardovan sa tvrđave i skoro potpuno uništen. Da li je vojska koju je predvodio Josip Jelačić tada zalutala u NS ili došla da ga oslobodi? NAkon toga se ponovo gradi, ali i ruši da bi se opet gradio i tako će biti dok je sveta.Da li su ljudi koji su nakon te 1849.došli i ponovo gradili ovaj grad zalutali u njega? Da li su zalutali oni koji su ga rušili 1941. i 1944.? Možda oni koji su ga nakon II sv. rata opet gradili? More pitanja i odgovora, možemo do beskraja.
Pogledaj molim te, moj post #1698 u temi istorija grada, stare slike i sećanja. To je samo deo onoga šta je srušeno i novo izgrađeno u ovom gradu i to samo u 50 godina unazad.
kimi napisao/la:
Ana zalost cak se i ne secam koja je zgrada tu stajala pa ako neko moze nek baci sliku
Bila je prizemna (ako se ne varam) kuća kojoj je bila poslastičarnica u lokalu prema ulici.
Poslednja izmena: 28 mar 2016 20:45 od Blavak.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 28 mar 2016 21:00 #186

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Pazi ,ja ne pricam ovde o rusenju vojske kada je rat , nego o "novosadjanima".
Ne bih se iznenadio da sutra nekom padne ideja da srusi tvrdjavu.

Oticu na tu temu ako je nadjem , ali s obzirom kako si napisao, i to samo u zadnjih 50g ,je prilicno tuzno ,i pokazuje samo koliko smo retardirani.

Nama ne treba nikakva vojska ili rat, mi sami rusimo nas grad...

Ali ,unapred se izvinjavam ako je nekom u interesu tj ako se nekom svidja da Novi Sad izgleda kao Podgorica.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 28 mar 2016 22:57 #187

• valjan
  • valjan's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1177
  • Primljenih Zahvalnica: 2333
kimi napisao/la:
a sto se rugla pored tice ,na zalost cak se i ne secam koja je zgrada tu stajala pa ako neko moze nek baci sliku

Nije zgrada nego prizemna kuća u kojoj je bila poslastičarnica. Na proslavi mature na tomboli dobio sam vaučer za dve porcije sladoleda u dotičnoj poslastičarnici, međutim baka je umrla par dana kasnije i proveo sam maltene celo leto sa mojima na selu u njenoj kući tako da je kupon propao, posle krenula i predavanja na fakultetu i sad se ne sećam da li je sledeće ili dve godine kasnije preseljena poslastičarnica i ova kuća sa slike srušena a ja na sladoled nikad otišao nisam (ni sa vaučerom ni bez njega). Ja sledeće godine proslavljam četvrt veka mature, pa ti vidi koliko to već dugo stoji tako...
Zahvalnici: Dukelander, Cookie, Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 00:03 #188

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Kimi, nisi jedini kome se ne sviđa ovaj objekat, prelistaj temu malo unazad.
Meni se ne sviđaju ni gabariti pomenutog, ni estetika ni arhitektura, ni logistika, pa praktično ništa.
Meni čak ni taj novi deo zgrade, sam za sebe, ne izgleda kako treba :dunno:

Iskreno se nadam da grešim i da će ovo biti super objekat za grad, ali isto tako iskreno mislim da neće.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 29 mar 2016 00:04 od Dukelander.
Zahvalnici: solimns, TurboMaximus

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 00:32 #189

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
SSJ5 napisao/la:
Izvrsno :banana:
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 00:53 #190

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Da imamo i ovu vest skladištenu u temi.
Vojvođanske NVO protestovale zbog urušavanja Novog Sada

Vojvođanske nevladine organizacija ocenile su danas da rušenje zgrade Komunalne banke u centru Novog Sada, koja je bila pod zaštitom države kao spomenik od kulturno-istorijskog značaja.

www.021.rs/story/131901/FOTO-Vojvodjansk...anja-Novog-Sada.html

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 13:03 #191

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
I ovu da utefterimo.
Novosađani u sredu čitaju jermenske knjige kod gradilišta solitera

"Pokret uličnih čitača" pozvao je Novosađane da u sredu 30. marta u 17 časova na mestu nekadašnje Jermenske crkve gde se trenutno ruše objekti zbog gradnje solitera od 13 spratova, zajedno čitaju jermensku kniževnost.

www.021.rs/story/131967/Novosadjani-u-sr...ilista-solitera.html

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 13:31 #192

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Zgrada banke zaostala je iz stare šeme (sheme). Čuvaju je? Ne. Banku ruše, a stara šema više ne postoji. Replika i njena kopija nisu morale da guše ćošak. I antički hramovi su pomerani.

Da li kompletiraju postojeću šemu? Ne. Uglavljuju svojih 40 000 kvadrata golom silom.

Da li je bilo moguće uklopiti 40 000 kvadrata u postojeću šemu? Da. Zašto nije? Zato što zadavači* spratnosti svojim trećerazrednim idejama nameću arhitektonska rešenja.

*Zadavač spratnosti - Korumpirani mediokritet nultog ličnog i stručnog integriteta, samouverenog jednodimenzionalnog uma, bez širine i dubine vizure, a kamoli vizije. Obično povezano s kompleksom više vrednosti izniklim iz kompleksa niže vrednosti.
Poslednja izmena: 29 mar 2016 19:21 od TurboMaximus.
Zahvalnici: solimns, Dukelander, Duja, Dunavski

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 13:35 #193

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
novajlija napisao/la:
"Pokret uličnih čitača" pozvao je Novosađane da u sredu 30. marta u 17 časova na mestu nekadašnje Jermenske crkve gde se trenutno ruše objekti zbog gradnje solitera od 13 spratova, zajedno čitaju jermensku kniževnost.

čisto politička aktivnost. negacijom i protestima protiv svega će možda i proći cenzus ali teško
Poslednja izmena: 29 mar 2016 13:39 od ranko su ns.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 13:53 #194

• ranko su ns
  • ranko su ns's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ovde se vidi kako je ta zgrada više za raspad nego što je neki spomenik. Lepa je fasada i ona će se nadam se vratiti.

a evo kako smo je mi čuvali i pokazivali kao lepoticu

mogli su ti aktivisti da se organizuju pa da operu te grafite
Zahvalnici: limanac, Bogdus

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 14:22 #195

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ranko su ns napisao/la:
novajlija napisao/la:

čisto politička aktivnost. negacijom i protestima protiv svega će možda i proći cenzus ali teško
Što se ovoga tiče prevario si se. To su obični ljudi, kao ti, ja i bilo ko od nas. Za neke znam da su studirali arhitekturu, neki građevinu, neki se bave književnošću, prevodilaštvom, mnoge i ne poznajem lično. Nisu oni udruženje, nego se spontano skupili ljudi pre nekog vremena i počeli da čitaju dela književnika u ulicama koje nose nazive po tim književnicima i to na značajan datum za tu osobu (rođenje, smrt,...). Vremenom su im se priključivali ljudi istih ili sličnih afiniteta.
Poslednja izmena: 29 mar 2016 14:22 od Blavak.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 15:08 #196

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Vidim da je pokretac dogadjaja pokret ulicnih citaca, koji je vec imao neke eventove i postoje duze vreme. Tako da stvarno mislim da nije politicki motivisano. I jedong od ljudi znam licno i nije stranacki lik.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 15:46 #197

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
ranko su ns napisao/la:

mogli su ti aktivisti da se organizuju pa da operu te grafite

Pre ili posle rušenja?

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 16:17 #198

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Danas je bila konferencija za štampu na kojoj su se spontano okupili skoro svi radnici sa gradilišta. Vest ćemo čitati negde (ja stigao na kraj), ovde ćemo gledati fotke.

ovako je planirano izmeštanje kosturnice

nekoliko rendera na ogradi gradilišta

situacija na gradilištu (rušilištu)je pod budnim okom

Poslednja izmena: 29 mar 2016 16:21 od Blavak.
Zahvalnici: Dukelander, limanac, TurboMaximus, Novajlija, Bogdus, Billy, Mikins, valjan

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 18:01 #199

• nszeljko
  • nszeljko's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 27
  • Primljenih Zahvalnica: 23
SSJ5 napisao/la:
Napravih novi nalog posto sam sifru starog davno zaboravio samo da iznesem jedno zapazenje koje nije jos niko komentarisao.
Po ovim renderima, staru fasadu ce ponovo izgraditi i duplicirati. S obzirom da stara zgrada ima ta dva ulaza-kapije na levom i desnom kraju zgrade, skroz nakaradno i nelogicno deluje da ce sad dupliciranjem iste fasade na istom uglu biti dva ulaza koja vode gde? - jedan u drugi?? Da li ce uopste taj donji deo stare(nove) zgrade/fasade biti funkcionalan i kako ce funkcionisati dva ista ulaza na uglu, ako razumete sta hocu da pitam? Da li postoji uopste negde dostupan projekat tog donjeg dela. Da li ce ulazi i prozori biti samo "dekorativni" ili funkcionalni? Deluje mi da ce ovo uzivo biti totalno nakaradno.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 19:09 #200

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Blavak napisao/la:
Danas je bila konferencija za štampu na kojoj su se spontano okupili skoro svi radnici sa gradilišta. Vest ćemo čitati negde (ja stigao na kraj), ovde ćemo gledati fotke.

Ja sam bio na početku, smorio se i otišao.
Pola sveta su bili naparfemisani naprednjaci a pola neki radnici (spontano ih je poslao gazda na druženje). Svo to društvo je bilo vidno nezainteresovano za konferenciju, stajalo po strani i čavrljalo.
A pored njih, jedno 30-40 ljudi koji su skandirali pitanja Miladinoviću i 15 novinara.

Ne znam zašto je Miladinović uopše izlazio da daje bilo kakve izjave, samo će se dalje ukopati.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: Blavak
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru