Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 09:14 #221

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
djaso napisao/la:
Ljudi,zasto ne unesete malo objektivnosti u sve ovo,cemu svadja preko interneta i slicno?Ne znam ja da li neko moze da uzme nase podatke,a i sve da moze,koja korist od toga?Ja licno smem da promenim Nickname u puno ime i prezime.NS BUILD je najprostije receno obican forum,koji je najveci i najposeceniji sto se tice gradnje u Novom Sadu.Svaki projekat ce imati i za i protiv i pozitivnih i negativnih strana.Ljudi,morate biti svesni da se grad menja,da (srecom) raste,razvija se...Krivo mi je sto su sad svi napali Galens,a niko ne komentarise da je za vreme bivse vlasti izgradjen i Park City i Aleksandar na Bulevaru i Zoned na telepu i Holiday inn.Nije sa Galensom napravljen presedan!Po meni ko god zeli da gradi treba mu i omoguciti,naravno uz detaljnu analizu svakog projekta ponaosob,ali uvek ima neko resenje.Pa nekada je Adamoviceva palata bila najveca i najvislja zgrada u gradu.Sta sad,da je tako ostalo,da se nista nije menjalo imali bi grad sa zgradama od 2,3 sprata?Vidim da svi koji imaju nesto protiv izgradnje ove zgrade placu za zgradom banke,placu za trscarama,a dok su bile citave urusavale su se same od sebe.Pogotovo trscare u nekom zabacenom delu grada,to mi stvarno ne ide u glavu kakvu oni istorijsko-kulturnu vrednost imaju?!Mnogi od vas koji se bunite nisu znali ni da postoje,e sad kad se pojavio investitor galamite na sav glas kako to ne treba da se rusi.Činjenica je da se ljudima ne moze ugoditi i da ce uvek biti suprotnih misljenja,ali ako iznesete objektivan stav,objektivnu kritiku,mozda i moze nesto da se promeni,ako zaista moze bolje.Ali pljuvanjem i branjenjem blatnjavog parkinga i zgrade banke koja je napustena bezmalo 20 godina,koja se urusavala sama od sebe,to mi nikako ne ide u glavu :gaah:
Evo hipoteticki gledano i da je bila pod zastitom i da se nista nije smelo raditi tu,cak i da se obnovila ta zgrada i promenila joj se namena,sta bi to uticalo na zivot grada ili gradjana?Vecina ne bi ni usla u ju osim da se otvore Hleb i kifle ili Caribic da kupe sendvic ili pojedu picu

Bilo je naravno otpora javnosti, laičke i stručne, kada su se dešavali ti drugi pomenuti arhitektosnki incidenti. Ali pošto su prošli oni su sad od incidenta postali pravilo. To tako izgleda kada se spuštaju kriterijumi i kada se nešto što je smatrano za pogrešno dopusti i to se više puta ponovi. Ovo sa Galensom je kruna tog i takvog bahatog odnosa prema Novom Sadu. Pominješ trščare? One su prime izgradnje iz prošlosti i nešto što se kao istorijski objekti u civilizovanim zemljama štiti. Prvi sam za dizanje spratnosti u Novom Sadu, ali izmedju štićenja trščara i pravljenja etnografske i muzejske postavke u tom prostoru, sa parkom i amfiteatrom i crkvom iza kako je to planirano i višespratnica bez mesta za parkinge i bez zelenila, biram ovo prvo. Profit bilo kojeg investitora ne sme ići na uštrb interesa gradjana. Što se tile ostatka diskusije ja se sa Rankom ne slažem uvek, ali poštujem i njega i njegovo mišljenje.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 09:31 #222

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
neusatz! napisao/la:
djaso napisao/la:
Ljudi,zasto ne unesete malo objektivnosti u sve ovo,cemu svadja preko interneta i slicno?Ne znam ja da li neko moze da uzme nase podatke,a i sve da moze,koja korist od toga?Ja licno smem da promenim Nickname u puno ime i prezime.NS BUILD je najprostije receno obican forum,koji je najveci i najposeceniji sto se tice gradnje u Novom Sadu.Svaki projekat ce imati i za i protiv i pozitivnih i negativnih strana.Ljudi,morate biti svesni da se grad menja,da (srecom) raste,razvija se...Krivo mi je sto su sad svi napali Galens,a niko ne komentarise da je za vreme bivse vlasti izgradjen i Park City i Aleksandar na Bulevaru i Zoned na telepu i Holiday inn.Nije sa Galensom napravljen presedan!Po meni ko god zeli da gradi treba mu i omoguciti,naravno uz detaljnu analizu svakog projekta ponaosob,ali uvek ima neko resenje.Pa nekada je Adamoviceva palata bila najveca i najvislja zgrada u gradu.Sta sad,da je tako ostalo,da se nista nije menjalo imali bi grad sa zgradama od 2,3 sprata?Vidim da svi koji imaju nesto protiv izgradnje ove zgrade placu za zgradom banke,placu za trscarama,a dok su bile citave urusavale su se same od sebe.Pogotovo trscare u nekom zabacenom delu grada,to mi stvarno ne ide u glavu kakvu oni istorijsko-kulturnu vrednost imaju?!Mnogi od vas koji se bunite nisu znali ni da postoje,e sad kad se pojavio investitor galamite na sav glas kako to ne treba da se rusi.Činjenica je da se ljudima ne moze ugoditi i da ce uvek biti suprotnih misljenja,ali ako iznesete objektivan stav,objektivnu kritiku,mozda i moze nesto da se promeni,ako zaista moze bolje.Ali pljuvanjem i branjenjem blatnjavog parkinga i zgrade banke koja je napustena bezmalo 20 godina,koja se urusavala sama od sebe,to mi nikako ne ide u glavu :gaah:
Evo hipoteticki gledano i da je bila pod zastitom i da se nista nije smelo raditi tu,cak i da se obnovila ta zgrada i promenila joj se namena,sta bi to uticalo na zivot grada ili gradjana?Vecina ne bi ni usla u ju osim da se otvore Hleb i kifle ili Caribic da kupe sendvic ili pojedu picu

Bilo je naravno otpora javnosti, laičke i stručne, kada su se dešavali ti drugi pomenuti arhitektosnki incidenti. Ali pošto su prošli oni su sad od incidenta postali pravilo. To tako izgleda kada se spuštaju kriterijumi i kada se nešto što je smatrano za pogrešno dopusti i to se više puta ponovi. Ovo sa Galensom je kruna tog i takvog bahatog odnosa prema Novom Sadu. Pominješ trščare? One su prime izgradnje iz prošlosti i nešto što se kao istorijski objekti u civilizovanim zemljama štiti. Prvi sam za dizanje spratnosti u Novom Sadu, ali izmedju štićenja trščara i pravljenja etnografske i muzejske postavke u tom prostoru, sa parkom i amfiteatrom i crkvom iza kako je to planirano i višespratnica bez mesta za parkinge i bez zelenila, biram ovo prvo. Profit bilo kojeg investitora ne sme ići na uštrb interesa gradjana. Što se tile ostatka diskusije ja se sa Rankom ne slažem uvek, ali poštujem i njega i njegovo mišljenje.

Slazem se da su interesi gradjana na prvom mestu,ali ti vrlo dobro znas da grad i drzava nikad to ne bi uradili,a i da urade,bilo bi komentara da se ima za gluposti,a nema za plate i penzije.Mi smo siromasna drzava sa lopovskim sistemom i potrebno je mnogo toga da se promeni,ukljuci i nacin razmisljanja gradjana da bi nam bilo bolje.Rat,sankcije i nemastina prethodnih cetvrt veka su ucinili svoje...Ali to je sad visoka politika i nije toliko vazno u ovoj temi...

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 09:39 #223

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Koliko ljudi udje godišnje u Katedralu? Po tom tvom kriterijumu hajde da je srušimo i tu napravimo neku modernu zgradu od mermera, aluminijuma i zatamljenih stakala?

No reason was specified.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 09:48 #224

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
I da, nije problem da se neki parkinzi ili neadekvatne zgrade menjaju drugim objektima. Problem je kakvim se objektima menjaju. Apolo centar i poštanska štedionica su primeri takodje veoma neadekvatnih rešenja za lokacije na kojima se nalaze. Mada sumnjam da mogu da se porede sa ovim što Galens radi tako da mi od loših rešenja idemo ka sve gorim u gradu.

No reason was specified.

Poslednja izmena: 30 mar 2016 10:05 od neusatz!.
Zahvalnici: nszeljko

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:09 #225

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
neusatz! napisao/la:
Koliko ljudi udje godišnje u Katedralu? Po tom tvom kriterijumu hajde da je srušimo i tu napravimo neku modernu zgradu od mermera, aluminijuma i zatamljenih stakala?
Druze,ne mesaj babe i zabe.Katedrala,iako to nije katedrala,ali posto je svi tako zovu necemo uzeti za zlo je kapitalan objekat,koji se odrzava,koji se koristi,koji je zaista simbol Novog Sada,deo njegovog identiteta,istorije.A po tvom razmisljanju ne treba rusiti nijednu staru kucu,oronuli objekat,nista?Trscare su bile oronule,pale skroz,koja je svrha njihova bila?Kad su bile turisticke ture do njih?90 % gradjana nije znalo ni gde se nalaze.Onda nije trebalo ni Master centar praviti,sta ce nam taj leteci tanjir u NS,trebalo je biti sve autenticno kao pre 80 godina,a to sto poljoprivredni sajam poseti vise od 2 miliona ljudi to nije toliko znacajnoo
Poslednja izmena: 30 mar 2016 10:10 od djaso.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:12 #226

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Trščare su istorijske gradjevine i to im je recimo funkcija, zar ne? U Londonu je dva meseca boravio Sigmund Freud. Taj objekat je sada Freudov muzej. Dakle trščare su istorijski objekti koji ilusturuju kako se nekad ghadilo i živelo i kao takve moraju da budu zaštićene. A propadaju zato što se planski u njih ne ulaže kako bi neki investitori dobili lokaciju.

No reason was specified.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:14 #227

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
neusatz! napisao/la:
I da, nije problem da se neki parkinzi ili neadekvatne zgrade menjaju drugim objektima. Problem je kakvim se objektima menjaju. Apolo centar i poštanska štedionica su primeri takodje veoma neadekvatnih rešenja za lokacije na kojima se nalaze. Mada sumnjam da mogu da se porede sa ovim što Galens radi tako da mi od loših rešenja idemo ka sve gorim u gradu.
U redu,postujem tvoje misljenje,hajde predlozi sta bi po tebi trebalo tu da se napravi.Volim cuti svacija misljenja,jer mozda si i u pravu,pa da sagledamo sta bi najbolje bilo da nije ovo u ciju se realizaciju krenulo?Ili sta je trebalo biti umesto Apola npr?

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:18 #228

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
neusatz! napisao/la:
Trščare su istorijske gradjevine i to im je recimo funkcija, zar ne? U Londonu je dva meseca boravio Sigmund Freud. Taj objekat je sada Freudov muzej. Dakle trščare su istorijski objekti koji ilusturuju kako se nekad ghadilo i živelo i kao takve moraju da budu zaštićene. A propadaju zato što se planski u njih ne ulaže kako bi neki investitori dobili lokaciju.
Mozda je to tacno da se planski prepustene,ali postoje neke druge cinjenice.Trscare ii parcele gde se one nalaze su u vlasnistvu nekoliko privatnih lica.Znaci nisu drzavne!Privatna lica imaju pravo da ih obnove ili ne obnove,drzava i da hoce,ne moze,jer su u privatnom vlasnistvu,a privatna svojina je ustavom zagarantovana zar ne?!Sta je resenje?Ostaviti ih kako jeste ili pokusati naci neko resenje?Ovako pocinju polako predstavljati opasnost za prolaznike,vlasnici nece da ih obnavljaju,a grad ili drzava nemaju mogucnost da ih rese

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:20 #229

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Ja, dakle ne mogu da verujem šta čitam!

Na stranu sve naše razlike i neslaganja, neki normalan nivo komunikacije je uvek postojao.
Sad, bane lik sa ulice, posere nam se posred dnevne sobe, izvređa ukućane, a mi sve nešto okolišamo, uvijamo se i snebivamo!
Ali, da maksimalno uprostim i skratim:

ZAŠTO GOVNAR NIJE NAGLAVAČKE IZBAČEN SA FORUMA JOŠ SINOĆ?
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši
Zahvalnici: Duja, djaso, Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:22 #230

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Znam za slucaj gde investitor u Petra Drapsina je na dve lokacije imao 13 vlasnika.Kuce su se vec pocele rusiti same od sebe,pocele su da predstavljaju opasnost za prvenstveno ukucane.Drug mi je pokazivao slike u kakvim su uslovima ti ljudi ziveli.A isto su stare nekih stotinak godina i predstavljaju primer gradnje u periodu Austro-Ugarske.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:33 #231

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
djaso napisao/la:
U redu,postujem tvoje misljenje,hajde predlozi sta bi po tebi trebalo tu da se napravi.Volim cuti svacija misljenja,jer mozda si i u pravu,pa da sagledamo sta bi najbolje bilo da nije ovo u ciju se realizaciju krenulo?Ili sta je trebalo biti umesto Apola npr?
Mogu ja?
Za pocetak ne stambena zgrada od 9 spratova (dvorisnih stanova B) ) u pasazu.
Da je cisto poslovna zgrada ja bih celo vnogo lakse progutao.

Moze li sad meni neko strucniji da objasni zasto je dobro zagrad da imamo stambenog mastodonta na 150m od Miletica? To je prosparitet?
Poslednja izmena: 30 mar 2016 10:34 od Billy.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:37 #232

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
djaso napisao/la:
neusatz! napisao/la:

Neki dobar projekat koji bi se realizovao. Za svaku lokaciju postoje doba i loša rešenja. I stilovi mogu da se mešaju, ali na način koji je dobar i koji je loš. Na žalost mi poslovično imamo loša rešenja za objekte u strogom centru.

No reason was specified.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:39 #233

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
djaso napisao/la:
neusatz! napisao/la:
Mozda je to tacno da se planski prepustene,ali postoje neke druge cinjenice.Trscare ii parcele gde se one nalaze su u vlasnistvu nekoliko privatnih lica.Znaci nisu drzavne!Privatna lica imaju pravo da ih obnove ili ne obnove,drzava i da hoce,ne moze,jer su u privatnom vlasnistvu,a privatna svojina je ustavom zagarantovana zar ne?!Sta je resenje?Ostaviti ih kako jeste ili pokusati naci neko resenje?Ovako pocinju polako predstavljati opasnost za prolaznike,vlasnici nece da ih obnavljaju,a grad ili drzava nemaju mogucnost da ih rese

Objekat koji se stavi pod zaštitu zavoda za zaštitu spomenika je pod posebnim statusom. To što je nešto privatno ne znači da možeš sa tim da radiš šta hoćeš već samo u skladu sa nekim pravilima. Grad i država imaju mogućnosti i sredstava, samo to niko nije hteo da radi.

No reason was specified.

Poslednja izmena: 30 mar 2016 10:43 od neusatz!.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 10:51 #234

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
djaso napisao/la:
Krivo mi je sto su sad svi napali Galens,a niko ne komentarise da je za vreme bivse vlasti izgradjen i Park City i Aleksandar na Bulevaru i Zoned na telepu i Holiday inn. Nije sa Galensom napravljen presedan!Po meni ko god zeli da gradi treba mu i omoguciti,naravno uz detaljnu analizu svakog projekta ponaosob,ali uvek ima neko resenje. Pa nekada je Adamoviceva palata bila najveca i najvislja zgrada u gradu.

Po meni se uopšte ne radi o tome.
Zoned, koji je estetski prilično loš objekat, je objekat koji zauzima ceo mali kvart, nalazi se van centra grada, i moglo bi se reći da je dimenzijama prilagođen ulici na kojoj se nalazi.
Park City je loše izveden, ali je pristojan objekat.
Holiday Inn je osim kriminalnog menjanja PDR-a (što je slučaj i sa Galensom sada) pristojan objekat, opet slobodnostojeći, sa otvorenim fasadama.
ABC je takođe slobodnostojeći, prilično predimenzionisan (premasivan) za tu lokaciju, ali nije nakaradan. Radije bih na tom mestu video P+6/7 i na uglu kulu od P+25, ali ajde.

I svi oni su van centra grada.
A ovo je P+13 u pasažu, sa zatvorenim fasadama, i dvorišnim fasadama koje gledaju jedne na druge.
Objekat je loš i sam za sebe i za okolinu. Ja jesam za izgradnju na tom mestu, ali dajte neko zdravo funkcionalno rešenje.
Plac jednostavno nije za 45.000 kvadrata, a koliko sam shvatio to je u celoj priči najvažniji faktor.
djaso napisao/la:
Sta sad,da je tako ostalo,da se nista nije menjalo imali bi grad sa zgradama od 2,3 sprata?Vidim da svi koji imaju nesto protiv izgradnje ove zgrade placu za zgradom banke,placu za trscarama,a dok su bile citave urusavale su se same od sebe.Pogotovo trscare u nekom zabacenom delu grada,to mi stvarno ne ide u glavu kakvu oni istorijsko-kulturnu vrednost imaju?!Mnogi od vas koji se bunite nisu znali ni da postoje,e sad kad se pojavio investitor galamite na sav glas kako to ne treba da se rusi.Činjenica je da se ljudima ne moze ugoditi i da ce uvek biti suprotnih misljenja,ali ako iznesete objektivan stav,objektivnu kritiku,mozda i moze nesto da se promeni,ako zaista moze bolje.Ali pljuvanjem i branjenjem blatnjavog parkinga i zgrade banke koja je napustena bezmalo 20 godina,koja se urusavala sama od sebe,to mi nikako ne ide u glavu :gaah:

Samo nemoj generalizovati :)
Ima nas koji jesmo za gradnju, ali ne za bilo kakvu gradnju.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: djaso, Billy

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 11:00 #235

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
mrnjavi napisao/la:
Ja, dakle ne mogu da verujem šta čitam!

Na stranu sve naše razlike i neslaganja, neki normalan nivo komunikacije je uvek postojao.
Sad, bane lik sa ulice, posere nam se posred dnevne sobe, izvređa ukućane, a mi sve nešto okolišamo, uvijamo se i snebivamo!
Ali, da maksimalno uprostim i skratim:

ZAŠTO GOVNAR NIJE NAGLAVAČKE IZBAČEN SA FORUMA JOŠ SINOĆ?

Zato što možemo bolje od toga.
Ima priliku:
1. za izvinjenje za totalno nepotrebne lične uvrede
2. da napiše nešto argumentovano
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 11:00 #236

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
djaso napisao/la:
Krivo mi je sto su sad svi napali Galens,a niko ne komentarise da je za vreme bivse vlasti izgradjen i Park City i Aleksandar na Bulevaru i Zoned na telepu i Holiday inn. Nije sa Galensom napravljen presedan!Po meni ko god zeli da gradi treba mu i omoguciti,naravno uz detaljnu analizu svakog projekta ponaosob,ali uvek ima neko resenje. Pa nekada je Adamoviceva palata bila najveca i najvislja zgrada u gradu.

Po meni se uopšte ne radi o tome.
Zoned, koji je estetski prilično loš objekat, je objekat koji zauzima ceo mali kvart, nalazi se van centra grada, i moglo bi se reći da je dimenzijama prilagođen ulici na kojoj se nalazi.
Park City je loše izveden, ali je pristojan objekat.
Holiday Inn je osim kriminalnog menjanja PDR-a (što je slučaj i sa Galensom sada) pristojan objekat, opet slobodnostojeći, sa otvorenim fasadama.
ABC je takođe slobodnostojeći, prilično predimenzionisan (premasivan) za tu lokaciju, ali nije nakaradan. Radije bih na tom mestu video P+6/7 i na uglu kulu od P+25, ali ajde.

I svi oni su van centra grada.
A ovo je P+13 u pasažu, sa zatvorenim fasadama, i dvorišnim fasadama koje gledaju jedne na druge.
Objekat je loš i sam za sebe i za okolinu. Ja jesam za izgradnju na tom mestu, ali dajte neko zdravo funkcionalno rešenje.
Plac jednostavno nije za 45.000 kvadrata, a koliko sam shvatio to je u celoj priči najvažniji faktor.
djaso napisao/la:
Sta sad,da je tako ostalo,da se nista nije menjalo imali bi grad sa zgradama od 2,3 sprata?Vidim da svi koji imaju nesto protiv izgradnje ove zgrade placu za zgradom banke,placu za trscarama,a dok su bile citave urusavale su se same od sebe.Pogotovo trscare u nekom zabacenom delu grada,to mi stvarno ne ide u glavu kakvu oni istorijsko-kulturnu vrednost imaju?!Mnogi od vas koji se bunite nisu znali ni da postoje,e sad kad se pojavio investitor galamite na sav glas kako to ne treba da se rusi.Činjenica je da se ljudima ne moze ugoditi i da ce uvek biti suprotnih misljenja,ali ako iznesete objektivan stav,objektivnu kritiku,mozda i moze nesto da se promeni,ako zaista moze bolje.Ali pljuvanjem i branjenjem blatnjavog parkinga i zgrade banke koja je napustena bezmalo 20 godina,koja se urusavala sama od sebe,to mi nikako ne ide u glavu :gaah:

Samo nemoj generalizovati :)
Ima nas koji jesmo za gradnju, ali ne za bilo kakvu gradnju.
Ok,prilicno si realno i argumentovano izneo misljenje i to pozdravljam.Lično,smatram da Holiday INN je odlicno uradjen ,nije premasivan,a visok je objekat,nesto poput radnickog i tu je jedino spratnost promenjena,ugaona je lokacija,slobodnostojeci objekat,na Bulevaru je i kod takvih lokacija dodati nekoliko spratova po meni je sasvim ok potez.Milsim da bi i kod sajma trebali isto da urade,jer je objekat vrlo slican osnovi Holiday inna.Takvi objekti mi se bas svidjaju.Visoki objekti u osnovi oko 500,600 m2.Takva osnova je i u Brace Ribnikar sto City gradnja treba da pocne,gde je isto 12 spratova.Mada nije bas da je slobodnostojeci,ali moglo bi se progutati :)
Mislim da bi bio pun pogodak da na uglu Futoske i Cara Dusana i tamo kod sajma povecaju spratnost
Poslednja izmena: 30 mar 2016 11:10 od djaso.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 11:03 #237

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
mrnjavi napisao/la:
A za limanca je u pravu? :huh:

:lol:
Ama, nisam stekao utisak da je rekao bilo šta loše za Limanca, a Limanac je uostalom admin pa nek edituje šta mu se ne sviđa :troll:

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 14:10 #238

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Nisam znao da i ovde Galens investira, kad već diskujete o trščarama u ovoj temi evo vesti onda ovde
Galens Invest nezaustavljiv: Na mestu novosadskih trščara uskoro još solitera

Novosadski investitor Galens neće se zaustaviti na gradnji 12-spratnog solitera u centru grada.

Naime, kako saznaje portal NSHronika.rs uskoro će biti srušene i trščare u Ulici Kraljevića Marka, a ovaj investitor upisao se kao vlasnik pet parcela ukupne površine oko 3000 kvadrata gde se trenutno nalaze trščare – jedini kompleks takvih kuća sačuvan u Novom Sadu, ali i Vojvodini.

Ovi etnološki objekti smešteni su u Ulici Kraljevića Marka od broja 24 do 30, a u Galensu kažu da još uvek nisu doneli odluku šta će sazidati na mestu pet trščara.

Povodom sve češćih rušenja spomenika kulturne baštine i nasleđa svog grada, Novosađani su za danas zakazali protest protiv ovakve gradnje i ubrzanog i haotičnog menjanja vizuelnog identiteta vojvođanske prestonice.

Ima još u ostatku vesti ali nisam hteo ceo tekst da prekopiram da ne bih mešao politiku.

www.nshronika.rs/gradske-teme/galens-inv...uskoro-jos-solitera/
Poslednja izmena: 30 mar 2016 14:11 od Novajlija.
Zahvalnici: Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 14:29 #239

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Lol Djaso znaci tebi je samo cool lik onaj sa kojim se slazes?

I reci mi gde si nasao da uporedjujes Holidej In ili Park Siti sa ovim u centru?
I hotel i PS izgledaju dobro i adekvatni su lokaciji/okruzenju u kojem se nalaze.

**edini kompleks takvih kuća sačuvan u Novom Sadu, ali i Vojvodini.

Tebi ovo kanda ne znaci nista .. sa jedne strane imamo ljude koji pizde sto siptari ruse/su rusili groblja crkve na Kosovu unistavajuci jedan identitet ,a sa druge strane mi ovde kao sto sam vec rekao SAMI rusimo svoje , i koliko vidim vecina forumasa ovde to i podrzava?!

**Evo hipoteticki gledano i da je bila pod zastitom i da se nista nije smelo raditi tu ...
Djaso ,za tvoj info ta zgrada JESTE bila pod zastitom ,i na kraju krajeva kakav ti je to komentar da cak i da su je sredili ko bi tu ulazio itd itd .. kakva su to pitanja?? hoces ti mozda ulaziti u ov novu zgradu? Msm znas vec unapred da hoces? ... nemoj mi ti pricati o objektivnosti molim te.
I zasto spominjes bivsu vlast? Sta mene ......... ko je vlast ,svako ko rusi identitet(vizuelni) grada ,za mene je govno.

Ranko rese ,rusimo ali i gradimo .. a ja kazem ,jel zaista mora nesto da se srusi da bi se nesto izgradilo ili moze i bez rusenja da se gradi?

Nemoj da mi neko prica o tome .. pa ovo je Srbija ,znamo mi kako bi trebalo al jbg.. pa upravo sto svako tako razmislja zato nam je i ovako kako je..

Ovaj novi lik sto je napisao svoj prvi post je verovatno i zbog toga reagovao tako kako je reagovao.
Da se razumemo ,ja se jako susdrzavam da zaista napisem ono sto mi je na jeziku zbog nekog postovanja foruma.
Ja se sa Ranko verovatno slazem samo u tome sto obojica volimo Novi Sad ,iako ga upravo zbog ovakvih stvari sve manje i manje volim.

Hocete jedan shocker od mene za rusenje u centru? I to samom centru?
Ona zgrada na cosku gde je Modena ili sta vec .. rado boih je srusio jer izgleda kao neka bivsa Sovjetska baza.
Dakle i ja sam za rusenje u centru ,ali rusenje necega sto apsolutno nema nikakav znacaj ,u bilo kom smislu za grad.
Poslednja izmena: 30 mar 2016 14:37 od kimi.
Zahvalnici: sergio-m

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 14:38 #240

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
kimi napisao/la:
**edini kompleks takvih kuća sačuvan u Novom Sadu, ali i Vojvodini.

www.google.com/maps/@45.2627717,19.83538...A!2e0!7i13312!8i6656

Da, sačuvan...
kimi napisao/la:
Hocete jedan shocker od mene za rusenje u centru? I to samom centru?
Ona zgrada na cosku gde je Modena ili sta vec .. rado boih je srusio jer izgleda kao neka bivsa Sovjetska baza.
Dakle i ja sam za rusenje u centru ,ali rusenje necega sto apsolutno nema nikakav znacaj ,u bilo kom smislu za grad.

Ja bih je prekrio reklamama. Kao Trafalgar Square

Poslednja izmena: 30 mar 2016 14:41 od Cookie.
Zahvalnici: Blavak
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru