Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 19:47 #261

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Nije bas tacno to sto je Djaso napisao za spratnost , ja sad zivim na 6sp a pre toga sam bio na 10 i 11om.
Ali sa ovakvim stvarima menjamo temu ,slucajno ili namerno ,ne znam.

Elem mene te visoke zgrade uopste ne privlace .. u smislu stanovanja ,sto se poslovnih zgrada tice msm da NS nece doziveti neki klasican soliter tipa New York jer jednostavno nema potrebe za tako necim.

Inace meni se mnogo vise svidja ovako nesto za stanovanje ali naravno ne u CENTRU.

media.city24.ee/images/eesti/city_tallin...05_1446548926316.JPG

group.merko.ee/wp-content/uploads/2014/0...Suurtyki-majad-8.jpg
Poslednja izmena: 30 mar 2016 19:59 od kimi.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.
Zahvalnici: Dukelander, Novajlija

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 20:07 #262

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Na mreži
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
djaso napisao/la:
Dukelander napisao/la:
djaso napisao/la:
Svaka cast sto si takav,naravno da treba svako da iznese svoj stav,nisam ni ja 100 posto za ovo,jeste to puno kvadrata na maloj parceli,ali nije resenje ni da bude blatnjavi parking.Svaka kritika je dobrodosla ako ima smisla,ali mislim da to nece dopreti do onih koji o tome odlucuju,a da se mi medjusobno ovde svadjamo to je suludo

Taman posla da se svađamo.
I ja bih voleo da se raspravlja po pravilima debatnog kluba, ali to bi značilo da treba da obrišemo više od pola postova sa foruma, svako pisanije vođeno emocijama.
novajlija napisao/la:
Grad hitno da sredi imovinske odnose sa železnicama na Bulevaru Evrope i da se omogući visoka spratnost i izgradnja megalomanskih projekata za one koji hoće da ih grade. U suprotnom svaka nova velika zgrada u užem centru grada napraviće haos i negodovanje javnosti.

Ne bi bilo loše izmeniti spratnost na Somborskom bulevaru, 2 kilometra takve megalomanije za neke zgradice od po 4 sprata :suicide:

Inače gde god da tražite lokaciju za neki soliter naići ćete na negodovanje javnosti zbog gužve u saobraćaju, kulturnih spomenika i sličnog.

Sumnjam da bi nekome ozbiljnom smetalo P+25 na bulevaru Evrope.
Ne bi nikom smetalo,ali moje licno misljenje je da nije nikom interes tolika spratnost.Jer sto se stanovanja tice,cisto sumnjam da bi neko kupio stan na 25.spratu,jer ipak Novosadjani nemaju taj mentalitet zivljenja na visokim spratovima,mnogi ljudi koje znam ne vole nista sto je vise od 2.sprata,taj strah i predrasude ne mogu da razumem,al ajd.Da se to koristi za poslovanje,NS ipak nije milionski grad,nema neke znacajnije centre moći i ove velike,od republickog znacaja firme koje imaju sediste u NS vec imaju svoje zgrade uveliko kao Elektrovojvodina ili NIS.Novi Sad treba da ide u visinu tamo gde moze,ali mislim da je ovih 12,13 spratova sasvim pristojno za grad ovolike velicine,uzimajuci sve okolnosti u obzir.Mozda gresim,ali to je neko moje misljenje :)

Ne razmišljaju svi novosadski. Što je grad bučniji i smrdljiviji to su viši spratovi privlačniji.
Poslednja izmena: 30 mar 2016 20:13 od TurboMaximus.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 20:13 #263

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
E,ali neverovatno kako pisete kontradiktorne stvari,ne odgovara vam soliter od 12 spratova u centru,a imate radnicki u centru koji je pre 50 godina napravljen,kao i glavnu postu ,a prizeljkujete od 25 na Bulevaru Evrope.Pisete kako kod Galensa nije problem spratnost,a sad pisete visoke zgrade da,ali ne u centru.Ocigledno da je svetu nemoguce ugoditi...Garantujem sad kad pocne City gradnja u Brace Ribnikar onaj 12 spratni objekat da ce biti isto ovako kao i sa Galensom,protestvovace se i svako ce imati razlicito misljenje i opet ce preovladati negativno ,a tamo nista nije pod zaštitom. Pa Barutanu i Vojvode Misica kad su rusili bilo je takvih komentara kao da se tvrdjava rusi,a ne neke oronule kuce.Evo i Modena sto je srusila onu kucu u Strazilovskoj isto se pisalo kako se unistava identitet grada,prosto neverovatno
Poslednja izmena: 30 mar 2016 20:19 od djaso.
Zahvalnici: ranko su ns

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 20:20 #264

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
djaso napisao/la:
E,ali neverovatno kako pisete kontradiktorne stvari,ne odgovara vam soliter od 12 spratova u centru,a imate radnicki u centru koji je pre 50 godina napravljen,kao i glavnu postu ,a prizeljkujete od 25 na Bulevaru Evrope.Pisete kako kod Galensa nije problem spratnost,a sad pisete visoke zgrade da,ali ne u centru.Ocigledno da je svetu nemoguce ugoditi...Garantujem sad kad pocne City gradnja u Brace Ribnikar onaj 12 spratni objekat da ce biti isto ovako kao i sa Galensom,protestvovace se i svako ce imati razlicito misljenje i opet ce preovladati negativno mišljenje

Nije kontradiktorno Djaso, bar u mom slučaju. Znam da smo i ranije imali zajednički jezik što se tiče visokih objekata, s tim što meni lično ne bi smetalo da su i još viši. Nemam problem ni sa Galensovim soliterom sto se spratnosti tiče, kao i većini smetaju mi gabarit, očuvanje kulturnih spomenika, lični interes investitora i tako dalje...

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 20:25 #265

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Djaso nije ovde u pitanju visina objekta nego rusenje starih lepih zgrada.

A sto se poste tice i radnickog ... pa pazi ,ja tada nisam bio jos rodjen ,tako da tesko da sam mogao da se bunim, osim toga Radnicki i nije baaaaaaas u centru ,ali eto ,zasto Galens nije to srusio pa napravio ovo sto sada pravi...

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 20:37 #266

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Radnički je kao i pošta klasičan, fini, jednostavan i elegantan soliter. Porediti Brašovana sa neimenovanim kolegom koga je verovatno već sramota svog dela nije baš svrsishodno.

Da je Galens predložio tako neku finu, jednostavnu zgradu, pa nek' ima i 18 spratova, i da je našao model da ne osakati ceo blok, ja bih prvi bio ZA.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 30 mar 2016 20:37 od Dukelander.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 20:40 #267

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
novajlija napisao/la:
djaso napisao/la:
E,ali neverovatno kako pisete kontradiktorne stvari,ne odgovara vam soliter od 12 spratova u centru,a imate radnicki u centru koji je pre 50 godina napravljen,kao i glavnu postu ,a prizeljkujete od 25 na Bulevaru Evrope.Pisete kako kod Galensa nije problem spratnost,a sad pisete visoke zgrade da,ali ne u centru.Ocigledno da je svetu nemoguce ugoditi...Garantujem sad kad pocne City gradnja u Brace Ribnikar onaj 12 spratni objekat da ce biti isto ovako kao i sa Galensom,protestvovace se i svako ce imati razlicito misljenje i opet ce preovladati negativno mišljenje

Nije kontradiktorno Djaso, bar u mom slučaju. Znam da smo i ranije imali zajednički jezik što se tiče visokih objekata, s tim što meni lično ne bi smetalo da su i još viši. Nemam problem ni sa Galensovim soliterom sto se spratnosti tiče, kao i većini smetaju mi gabarit, očuvanje kulturnih spomenika, lični interes investitora i tako dalje...
Nisam ni mislio na tebe :) I ovde se slazemo skoro u svemu.Ja sam i rekao da daleko od toga da podrzavam ovo sto posto.Mnogo je bolji bio prvi koncept sto je predlozen u septembru sa jednom kulom.Ovde je skoro sve 12 spratova i to do Narodnih heroja ova staklena i ovo u dvoristu gde ce biti stanovi
Zahvalnici: Novajlija

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 20:42 #268

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Radnički je kao i pošta klasičan, fini, jednostavan i elegantan soliter. Porediti Brašovana sa neimenovanim kolegom koga je verovatno već sramota svog dela nije baš svrsishodno.

Da je Galens predložio tako neku finu, jednostavnu zgradu, pa nek' ima i 18 spratova, i da je našao model da ne osakati ceo blok, ja bih prvi bio ZA.
Potpuno se slazem.Najlepsi su ti vitki soliteri u osnovi od 500,600 m2 poput Holiday inna,Radnickog...

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 20:59 #269

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Dukelander napisao/la:
Nemojte samo širiti temu tamo gde ne treba, na Kosovo i slično.

Što se tiče Park City-ja, ja se sećam prilično pozitivnog stava oko istog objekta.
Sigurno je bilo nekih ljudi koji su se bunili, ali ta zgrada je od starta izgledala kao OK ideja.
Usput je zaklonila one izmasakrirane Krstićeve zgradice od crvene opeke.
Još da su je napravili onako kako je zamišljena, bilo bi odlično.

Krca je radio i one zgrade u Drage Spasić gde i živi. Inače gotivim ja njega, imao je neke filosofske teorije o tome kako arhitektura prati muziku koja se skuša u to vreme, pa je onda valjda i pokušavao da tako projektuje. Mislim ne znam ja da li to valja, meni on onako simpa kao lik.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 21:08 #270

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
I dalje ne znam ko je radio taj objekat u centru? Tj nisam video javno, nezvanično ne bih se začudio da živi u samom centru i to blizu Matijevićevog radjatora. Inače nemam ništa protiv spratnosti na Bulevaru, samo naravno ako srede parkinge i garaže za te ljude koji će tamo živeti. Problem sa ovim objektnom je što je ružan, neuklopljen u celinu i prilagodjen nečijoj zaradi, a ne gradu. Ja nisam investitor, nemam interes koji on ima, tj profit, već sam gradjanin kome smeta da se njegov interes podredi interesu svih nas gradjana. Estetskom, funkcionalnom i svakom drugom interesu koji mi gradjani možemo imati.

No reason was specified.

Zahvalnici: kimi, nszeljko

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 22:06 #271

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Osim našeg prepucavanja oko gradilišta, ovde na forumu, neki su počeli da ovo gradilište koriste i u spostvenoj kampanji za predstojeće izbore
( www.021.rs/story/132075/Koskanje-Borka-S...radnje-solitera.html ). Nažalost mislim da ćemo se ovakvih scena u narednom periodu (sreća kraćem) još nagledati. To će tek biti, a i jeste prljavo.
Bili su i čitaoci na Trgu galerija
www.021.rs/story/132096/FOTO-Novosadjani...ilista-solitera.html

I tako umesto Balaševićeve, Odlazi cirkus, nama je došao.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 22:16 #272

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
A evo i ovo što je dalja politizacija...

www.021.rs/story/132086/FOTO-Uklonjen-gr...da-13-spratnica.html

No reason was specified.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 22:26 #273

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Mislim da smo danas oborili rekord u dnevnom broju postova B)

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 10:12 #274

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Poslednja izmena: 31 mar 2016 10:13 od djaso.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 10:33 #275

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Napisah ja da će to tako biti. To gradilište je sad u centru pažnje iz mnogih razloga. Neki su navedeni i ovde. Nezgodno u celoj priči je što su predizborne radnje u toku i što će mnogi celu situaciju pokušati da iskoriste za svoju neku "dobit", a sve sa pričom da to rade u ime i za korist građana. Od toga imam :sick: .

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 10:48 #276

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
djaso napisao/la:
Njih smo čekali.
Kao što rekoh, arhitekte su jako dobrim delom protiv ovoga, jer je ovo loša arhitektura.
Oni su valjda i pozvani da komentarišu.

A što se tiče Borka Stefanovića i ostalih političara koji će pokušati da uzmu poene na ovo, nemam nikakav pozitivan komentar. Doduše, cela stvar od starta ima debelu političku pozadinu i zato je dodatno mučna.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Poslednja izmena: 31 mar 2016 10:49 od Dukelander.
Zahvalnici: djaso, Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 10:50 #277

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Vidim da je medju zahtevima i raspisivanje konkursa,zar konkurs vec nije bio raspisan i nije pobedilo ovo sadasnje resenje?

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 10:57 #278

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Ne znam da je raspisivan konkurs. :dunno:
Možda su oni pravili neki interni konkurs, a sami su bili komisija.
Zahvalnici: Dunavski, Outsider

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 11:06 #279

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Ne znam da je raspisivan konkurs. :dunno:
Možda su oni pravili neki interni konkurs, a sami su bili komisija.
Sigurno je raspisivan konkurs, i planom je naznaceno obavezno raspisivanje,e sad kakav je bio konkurs zapravo to ne znam

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 11:55 #280

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Ajde, možda grešim, ali čulo bi se da je bilo nekog javnog konkursa.
Što se mene tiče, ukoliko konkurs nije bio javan, kao i rezultati, i ako komisija nije poznata javnosti, konkursa nije ni bilo.
Zahvalnici: Dunavski, Outsider
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru