Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 14:43 #241

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
kimi napisao/la:
Lol Djaso znaci tebi je samo cool lik onaj sa kojim se slazes?

I reci mi gde si nasao da uporedjujes Holidej In ili Park Siti sa ovim u centru?
I hotel i PS izgledaju dobro i adekvatni su lokaciji/okruzenju u kojem se nalaze.

**edini kompleks takvih kuća sačuvan u Novom Sadu, ali i Vojvodini.

Tebi ovo kanda ne znaci nista .. sa jedne strane imamo ljude koji pizde sto siptari ruse/su rusili groblja crkve na Kosovu unistavajuci jedan identitet ,a sa druge strane mi ovde kao sto sam vec rekao SAMI rusimo svoje , i koliko vidim vecina forumasa ovde to i podrzava?!
Ranko rese ,rusimo ali i gradimo .. a ja kazem ,jel zaista mora nesto da se srusi da bi se nesto izgradilo ili moze i bez rusenja da se gradi?

Nemoj da mi neko prica o tome .. pa ovo je Srbija ,znamo mi kako bi trebalo al jbg.. pa upravo sto svako tako razmislja zato nam je i ovako kako je..

Ovaj novi lik sto je napisao svoj prvi post je verovatno i zbog toga reagovao tako kako je reagovao.
Da se razumemo ,ja se jako susdrzavam da zaista napisem ono sto mi je na jeziku zbog nekog postovanja foruma.
Ja se sa Ranko verovatno slazem samo u tome sto obojica volimo Novi Sad ,iako ga upravo zbog ovakvih stvari sve manje i manje volim.

Hocete jedan shocker od mene za rusenje u centru? I to samom centru?
Ona zgrada na cosku gde je Modena ili sta vec .. rado boih je srusio jer izgleda kao neka bivsa Sovjetska baza.
Dakle i ja sam za rusenje u centru ,ali rusenje necega sto apsolutno nema nikakav znacaj ,u bilo kom smislu za grad.
Nemoj molim te da pricas gluposti i da mesas babe i zabe.Kad su krenuli da rade Park City 2008.dobro se secam price,unistavaju zelenu povrsinu,unistavaju park,neko je uzeo pare i sta sve ne,a sada na sav glas hvalite taj isti Park City.Tako cete isto pricati i za ovaj Galensov objekat za koju godinu,kada neko bude pocinjao da radi neki drugi malo veci projekat.Kod ovakvih stvari uvek ce biti suprotnih mislenja,nije tacno da podrzavam samo one sa kojima delim misljenje,bas naprotiv,volim da cujem argumentovano i drugo misljenje,a ne neargumentovana..To sto spominjes za siptare na Kosovu,zaista ne zelim ni da komentarisem....Ali cenim da imas drugo mislenje i hajde predlozi sta bi ti uradio da je tvoja parcela u Narodnih heroja ili da radis u urbanizmu,kakav bi plan doneo,a da ne bude ni po babu ni po stricevima?Da li bi zadrzao banku?Ako bi,sta bi uradio sa ostatkom parcele,blatnjavim,neobelezenim parkingom?Koliku bi spratnost dozvolio,koja bi bila namena objekata?Da li bi uopste ista dozvolio da se tu radi?Mozda imas neku bolju ideju koja ce se i meni svideti,nije da branim ovaj projekat 100 %
Poslednja izmena: 30 mar 2016 14:44 od djaso.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 15:21 #242

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Nemojte samo širiti temu tamo gde ne treba, na Kosovo i slično.

Što se tiče Park City-ja, ja se sećam prilično pozitivnog stava oko istog objekta.
Sigurno je bilo nekih ljudi koji su se bunili, ali ta zgrada je od starta izgledala kao OK ideja.
Usput je zaklonila one izmasakrirane Krstićeve zgradice od crvene opeke.
Još da su je napravili onako kako je zamišljena, bilo bi odlično.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 30 mar 2016 15:22 od Dukelander.
Zahvalnici: Dunavski

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 15:29 #243

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Nemojte samo širiti temu tamo gde ne treba, na Kosovo i slično.

Što se tiče Park City-ja, ja se sećam prilično pozitivnog stava oko istog objekta.
Sigurno je bilo nekih ljudi koji su se bunili, ali ta zgrada je od starta izgledala kao OK ideja.
Usput je zaklonila one izmasakrirane Krstićeve zgradice od crvene opeke.
Još da su je napravili onako kako je zamišljena, bilo bi odlično.
Ali upravo o tome i pricam.Uvek ce biti ljudi koji su i za i protiv!Samo u ovom slucaju ove zgrade kod Poste,ovi koji su protiv su bas nesto nervozni i agresivni,evo vam primer ove zene od juce gde kaze da sve Bosance treba proterati.Sta je sa rusenjem Jermenske crkve,sta je sa izgradnjom pozorista,Spensa,sa tim stvarima od pre 30 godina koje su se desavale?Pa cak i sa gradnjom Radnickog i izgradnjom Poste?Da li je tad bilo ovakve pobune?Zamislite u to vreme kad je NS imao 50 000 stanovnika,pre 50 godina,neko krene da radi Radnicki koji ima 13 spratova,gde je spratna visina preko 3 metra.I sad svi kukaju,doduse opravdano da se to obnovi,a 50 godina kasnije grad koji ima 400 000 stanovnika,nastade ovolika frka oko jedne zgrade sa 12 spratova.I radnicki je u centru i glavna posta i pozoriste
Poslednja izmena: 30 mar 2016 15:34 od djaso.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 15:35 #244

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Ja sam protiv, i ne mislim da bilo koga treba proterivati.
I sve moje kolege sa kojima sam pričao su protiv (struka).

To što je i jedna takva (da ne kažem kakva osoba) protiv, ne znači da su svi koji su protiv takvi.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Zahvalnici: Dunavski

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 16:14 #245

• Nikola
  • Nikola's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 45
  • Primljenih Zahvalnica: 125
Cookie napisao/la:
kimi napisao/la:
**edini kompleks takvih kuća sačuvan u Novom Sadu, ali i Vojvodini.

www.google.com/maps/@45.2627717,19.83538...A!2e0!7i13312!8i6656

Da, sačuvan...
kimi napisao/la:
Hocete jedan shocker od mene za rusenje u centru? I to samom centru?
Ona zgrada na cosku gde je Modena ili sta vec .. rado boih je srusio jer izgleda kao neka bivsa Sovjetska baza.
Dakle i ja sam za rusenje u centru ,ali rusenje necega sto apsolutno nema nikakav znacaj ,u bilo kom smislu za grad.

Ja bih je prekrio reklamama. Kao Trafalgar Square

Samo još fale i reklame :lol:

Po mom mišljenju tu zgradu treba ukloniti i na tom mestu podići zgradu približne spratnosti kao što je Tanurdžićeva palata.
Novu zgradu bih okrečio u belo i na taj način bi ona "pričala" sa zgradom Vlade Vojvodine. Što se tiče spoljašnjeg izgleda, inspiraciju bih pronašao u blizini (prva zgrada s desne strane)

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 16:15 #246

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
Ja sam protiv, i ne mislim da bilo koga treba proterivati.
I sve moje kolege sa kojima sam pričao su protiv (struka).

To što je i jedna takva (da ne kažem kakva osoba) protiv, ne znači da su svi koji su protiv takvi.
Svaka cast sto si takav,naravno da treba svako da iznese svoj stav,nisam ni ja 100 posto za ovo,jeste to puno kvadrata na maloj parceli,ali nije resenje ni da bude blatnjavi parking.Svaka kritika je dobrodosla ako ima smisla,ali mislim da to nece dopreti do onih koji o tome odlucuju,a da se mi medjusobno ovde svadjamo to je suludo

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 16:58 #247

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Grad hitno da sredi imovinske odnose sa železnicama na Bulevaru Evrope i da se omogući visoka spratnost i izgradnja megalomanskih projekata za one koji hoće da ih grade. U suprotnom svaka nova velika zgrada u užem centru grada napraviće haos i negodovanje javnosti.

Ne bi bilo loše izmeniti spratnost na Somborskom bulevaru, 2 kilometra takve megalomanije za neke zgradice od po 4 sprata :suicide:

Inače gde god da tražite lokaciju za neki soliter naići ćete na negodovanje javnosti zbog gužve u saobraćaju, kulturnih spomenika i sličnog.
Poslednja izmena: 30 mar 2016 17:02 od Novajlija.
Zahvalnici: Yokai

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 17:01 #248

• nszeljko
  • nszeljko's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 27
  • Primljenih Zahvalnica: 23
djaso napisao/la:
nastade ovolika frka oko jedne zgrade sa 12 spratova

Ovde je najmanji problem 12 spratova.
Zahvalnici: Dukelander

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 17:06 #249

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
To uopšte nije problem.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 17:09 #250

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
djaso napisao/la:
Svaka cast sto si takav,naravno da treba svako da iznese svoj stav,nisam ni ja 100 posto za ovo,jeste to puno kvadrata na maloj parceli,ali nije resenje ni da bude blatnjavi parking.Svaka kritika je dobrodosla ako ima smisla,ali mislim da to nece dopreti do onih koji o tome odlucuju,a da se mi medjusobno ovde svadjamo to je suludo

Taman posla da se svađamo.
I ja bih voleo da se raspravlja po pravilima debatnog kluba, ali to bi značilo da treba da obrišemo više od pola postova sa foruma, svako pisanije vođeno emocijama.
novajlija napisao/la:
Grad hitno da sredi imovinske odnose sa železnicama na Bulevaru Evrope i da se omogući visoka spratnost i izgradnja megalomanskih projekata za one koji hoće da ih grade. U suprotnom svaka nova velika zgrada u užem centru grada napraviće haos i negodovanje javnosti.

Ne bi bilo loše izmeniti spratnost na Somborskom bulevaru, 2 kilometra takve megalomanije za neke zgradice od po 4 sprata :suicide:

Inače gde god da tražite lokaciju za neki soliter naići ćete na negodovanje javnosti zbog gužve u saobraćaju, kulturnih spomenika i sličnog.

Sumnjam da bi nekome ozbiljnom smetalo P+25 na bulevaru Evrope.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 17:13 #251

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
Slažem se :cheers:

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 17:26 #252

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Dukelander napisao/la:
djaso napisao/la:

Taman posla da se svađamo.
I ja bih voleo da se raspravlja po pravilima debatnog kluba, ali to bi značilo da treba da obrišemo više od pola postova sa foruma, svako pisanije vođeno emocijama.
novajlija napisao/la:

Sumnjam da bi nekome ozbiljnom smetalo P+25 na bulevaru Evrope.
Ne bi nikom smetalo,ali moje licno misljenje je da nije nikom interes tolika spratnost.Jer sto se stanovanja tice,cisto sumnjam da bi neko kupio stan na 25.spratu,jer ipak Novosadjani nemaju taj mentalitet zivljenja na visokim spratovima,mnogi ljudi koje znam ne vole nista sto je vise od 2.sprata,taj strah i predrasude ne mogu da razumem,al ajd.Da se to koristi za poslovanje,NS ipak nije milionski grad,nema neke znacajnije centre moći i ove velike,od republickog znacaja firme koje imaju sediste u NS vec imaju svoje zgrade uveliko kao Elektrovojvodina ili NIS.Novi Sad treba da ide u visinu tamo gde moze,ali mislim da je ovih 12,13 spratova sasvim pristojno za grad ovolike velicine,uzimajuci sve okolnosti u obzir.Mozda gresim,ali to je neko moje misljenje :)

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 17:39 #253

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
I ja. Još samo da nekog za*ebemo da će mu se isplatiti da izgradi toliku zgradu. :D

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 17:55 #254

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Od novih zgrada koje bi trebalo da uskoro pocnu da se grade,mislim da bi Erkerova na Futoskoj mogla da dobije jos koji sprat,bar P+10

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 17:58 #255

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Pa ja ne znam ni kako se Galensu isplati da gradi ovo kad je Bulevar Centar npr. praktično prazan.
(praviću se malo naivan :D )
Poslednja izmena: 30 mar 2016 17:59 od Dukelander.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 18:33 #256

• nszeljko
  • nszeljko's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 27
  • Primljenih Zahvalnica: 23
Kakav ce to pogled na centar (i iz centra) da bude kad stignu stanari :toilet:
Zahvalnici: sergio-m, Sasa, Duja, ZoxInTheBox, Posmatrac, Billy, valjan, Eldarion

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 18:41 #257

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
www.021.rs/story/132086/FOTO-Uklonjen-gr...da-13-spratnica.html
@nszeljko baš si me nasmejao ovim poslednjim postom. Nadajmo se da neće biti tako.
Kad ja ksanim sa dodavanjem fotki

Poslednja izmena: 30 mar 2016 19:31 od Blavak.
Zahvalnici: limanac, Novajlija

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 18:48 #258

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Djaso ,
O kakvim glupostima babama i zabama ja to pricam?

Nisi mi citao postove, video bi sam vec opisao sta bih uradio sa parkingom ,napravio bih pravi parking na sprat, a kao fasadu objekta bih napravio nesto sto se uklapa u okruzenje, dakle nista ultramoderno.

Sto se banke tice , da sam ja vlasnik , ne znam sta bih uradio posto to ne mogu ni da zamislim .. to bi znacilo da imam puno para itd itd .. u svakom slucaju s obzirom da je bila pod zastitom ona nije smela da se srusi i zbog toga ce neko odgovarati kad tad .. pocev od celavog kikirijika pa do Galensa.
Ja ne znam za koliko para je Galens kupio tu zgradu ako je uopste kupio niti me mnogo zanima ,ali ako je mogao Galnes da dodje do nje ,mogla je i drzava, Vojvodina ,Grad.. a sta bi moglo tu biti? ..

Mozda opet banka ,hotel ili nesto u tom smislu , skola(bilo kog tipa) ,na kraju krajeva , grad bi mogao da ga izdaje i to za DZ , pod uslovom da podstanar uredno odrzava objekat.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 19:18 #259

• mukyz
  • mukyz's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • the grand master
  • Poruka: 1269
  • Primljenih Zahvalnica: 632
Iz prve ruke, nakrivio im se zid tokom rusenja pa su postavili skelu i zatvorili zeleznizku

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
NSBuild
Zahvalnici: Dukelander, limanac, Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 19:38 #260

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
djaso napisao/la:
Ne bi nikom smetalo,ali moje licno misljenje je da nije nikom interes tolika spratnost.Jer sto se stanovanja tice,cisto sumnjam da bi neko kupio stan na 25.spratu,jer ipak Novosadjani nemaju taj mentalitet zivljenja na visokim spratovima,mnogi ljudi koje znam ne vole nista sto je vise od 2.sprata,taj strah i predrasude ne mogu da razumem,al ajd.Da se to koristi za poslovanje,NS ipak nije milionski grad,nema neke znacajnije centre moći i ove velike,od republickog znacaja firme koje imaju sediste u NS vec imaju svoje zgrade uveliko kao Elektrovojvodina ili NIS.Novi Sad treba da ide u visinu tamo gde moze,ali mislim da je ovih 12,13 spratova sasvim pristojno za grad ovolike velicine,uzimajuci sve okolnosti u obzir.Mozda gresim,ali to je neko moje misljenje :)

Pre 20, 30 i 40 godina su građeni kompleksi solitera po bulevaru, Limanima i Naselju od po 13, 15,17 ili 18 spratova i to kada je grad imao duplo manje stanovnika. Nemam problem s tim da se nastavi i sa većom spratnošću sada u 21. veku, pogledajte gradove u okruženju, Sarajevo, Skoplje, Zagreb, a da ne spominjem gradove po svetu. Drugo, nijedan soliter u Novom Sadu nema prazne poslednje spratove, sve je popunjeno, naravno da ima i onih koji vole i mogu da priušte luksuzan pogled na grad sa visine.
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru