Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 12:19 #281

• Outsider
  • Outsider's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 6
  • Primljenih Zahvalnica: 3
Blavak napisao/la:
Outsider napisao/la:
Blavak, otkud takav nagli zaokret u stavu? Pretnja? Sada sve može? Pouke iz Bratislave više i nisu tako bitne?
Želje i snovi pojedinca su to što im i naziv govori, realnost je ono što živimo sada. Da bi smo sagledali prošlost potrebna nam je veća vremenska distanca nego što je sada imamo. Opšte prihvaćeno mišljenje je da pobednici pišu istoriju, međutim istorija piše pobednike.
Outsider napisao/la:
Pre nego što me banujete, znam da ćete cinično komentarisati ove reči „nekog ludaka“, ali svi vi, kada ostavite po strani svoje male, lične interese i sujete, bilo da je u pitanju lepa para ili ostvarivanje nečijih nezrelih urbanističkih snova,
Vi ste takođe deo svih nas. Svako dobro.

Možete li, zarad opšte informisanosti, pojasniti ko su konkretni pobednici? Ja bih molio da Vi to podelite sa mnom jer nisam siguran na koju stranu da se svrstam? Šta se danas više isplati? A znam da znate, jako dobro znam. Evo, ja ću, za uzvrat, sa forumašima podeliti jednu konstataciju da dobro znam Vaše lične razloge neupitne, srčane podrške "pobednicima".

Ovo je samo moj mali podsticaj za Vas, da ljudima koje gledate u lice na sastancima ovog foruma i koji Vas cene kao iskrenu i poštenu osobu, ovog puta uzvratite jednakom iskrenošću i infomacijama koje obojica dobro znamo.

Hvala, svako dobro i Vama.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 12:41 #282

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Kolega Outsider, zamoliću Vas najljubaznije da se izvinite forumašima, i da objasnite o čemu pišete ovde, i zašto.
Konspirativan ton nikako ne doprinosi atmosferi pristojne rasprave, a neobjašnjene optužbe bez dokaza ne govore ništa o forumašima, već samo o Vama. Izvolite.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Poslednja izmena: 31 mar 2016 12:42 od Dukelander.
Zahvalnici: limanac, Yokai, Duja, TurboMaximus, Dunavski

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 12:56 #283

• TurboMaximus
  • TurboMaximus's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 2667
  • Primljenih Zahvalnica: 3069
Pretpostavljao sam da će radovi početi posle izbora, ali očito je bilo jednostavnije podeliti predizborne stimulacije i krenuti na prepad.

Gradnju bi apsolutno trebalo stopirati, kao što bi i konkurs za ovakvu lokaciju trebalo da se podrazumeva.
Zahvalnici: solimns, sergio-m, Dunavski

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 13:07 #284

• Alibunar
  • Alibunar's Avatar
  • Van mreže
  • Šef Gradilišta
  • Poruka: 258
  • Primljenih Zahvalnica: 201
Ne znam jel iko primetio kako je ovaj galensov projekat nesto mnooogo slican modeninom projektu u budvi koji se uveliko gradi :D
Zahvalnici: Novajlija

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 13:22 #285

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Slazem se da treba novi projekat da se uradi. Barem ono stambeno cudo u dvoristu bi trebalo da bude mnogo drugacije, ako ce vec da bude tu, mada mislim da mu nije mesto tu.
Poslednja izmena: 31 mar 2016 13:38 od Yokai.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 14:59 #286

• bole
  • bole's Avatar
  • Van mreže
  • Zidar
  • Poruka: 82
  • Primljenih Zahvalnica: 53
Alibunar napisao/la:
Ne znam jel iko primetio kako je ovaj galensov projekat nesto mnooogo slican modeninom projektu u budvi koji se uveliko gradi :D

Modena je jedan od investitora u Budvi, a njihov arhitekta je radio ovaj projekat za Galens.
Zahvalnici: Novajlija, Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 16:42 #287

• Outsider
  • Outsider's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 6
  • Primljenih Zahvalnica: 3
Dragi forumaši, ja nisam taj od koga treba da sleduje izvinjenje. Izvinjenje treba da dođe od onih među vama, koji zbog svojih skrivenih ličnih interesa finansijske prirode, srozavaju reputaciju NSBuilda, zloupotrebljavajući harmoničnu, konstruktivnu i iskrenu atmosferu po kojoj je poznat kako bi perfidno proturali i naturali interese organizacija i pojedinaca od kojih su angažovani. I to svima vama pred nosom.

Nemojte očekivati od mene da ovde eksplicitno izlažem o čemu se tačno radi. Oni koji su trebali, shvatili su. Ostali, ko neće da veruje, ne mora. Tematika istine koju od mene tražite da ovde javno plasiram je jako prljava i potpuno van životnih tema kojima se ovaj forum bavi.

Limanac, jedino Vama dugujem izvinjenje što sam dopustio sebi da Vas „bocnem“ tamo gde Vas najviše boli. Ipak, smatram da ste zaslužili, jer ste, u jednom momentu, dozvolili svojoj sujeti da pobedi razum i propustili mogućnost da se, inače kao pravi Novosađanin, borite za zdrav razum i stav o razumnoj i harmoničnoj izgradnji Vašeg i našeg grada ovde, u javnosti, na forumu oko koga se okupljaju i oni dobronamerni, ali i oni manje dobronamerni a malo više sebični, pritvorni i manipulativni. Apelujem na Vas, da kao pošten i pametan čovek, ne dopustite sebi više da zbog sitnica, sebe, ni krivog ni dužnog, svrstavate na stranu zlonamernih interesa i korupcije zbog koje i sami patite.

Svi ostali, stavite prst na čelo pa malo razmislite o truleži među vama koja sve više ugrožava Forum koji, lično, svim srcem podržavam. Zato sam se, kao Outsider, i odlučio da, na kratko, uđem među vas i ne da kažem, već ukažem na stvari o kojima znam i na koje treba da obratite pažnju kako bi forum sačuvao dobru reputaciju i sprečio da postane oruđe za manipulaciju i skrivanje korumpiranih interesa pojedinaca iza dobronamernih ljudi NSBuilda.

Toliko od mene, hvala vam.
Zahvalnici: sergio-m

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 16:57 #288

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Outsider napisao/la:
Dragi forumaši, ja nisam taj od koga treba da sleduje izvinjenje. Izvinjenje treba da dođe od onih među vama, koji zbog svojih skrivenih ličnih interesa finansijske prirode, srozavaju reputaciju NSBuilda, zloupotrebljavajući harmoničnu, konstruktivnu i iskrenu atmosferu po kojoj je poznat kako bi perfidno proturali i naturali interese organizacija i pojedinaca od kojih su angažovani. I to svima vama pred nosom.

Nemojte očekivati od mene da ovde eksplicitno izlažem o čemu se tačno radi. Oni koji su trebali, shvatili su. Ostali, ko neće da veruje, ne mora. Tematika istine koju od mene tražite da ovde javno plasiram je jako prljava i potpuno van životnih tema kojima se ovaj forum bavi.

Limanac, jedino Vama dugujem izvinjenje što sam dopustio sebi da Vas „bocnem“ tamo gde Vas najviše boli. Ipak, smatram da ste zaslužili, jer ste, u jednom momentu, dozvolili svojoj sujeti da pobedi razum i propustili mogućnost da se, inače kao pravi Novosađanin, borite za zdrav razum i stav o razumnoj i harmoničnoj izgradnji Vašeg i našeg grada ovde, u javnosti, na forumu oko koga se okupljaju i oni dobronamerni, ali i oni manje dobronamerni a malo više sebični, pritvorni i manipulativni. Apelujem na Vas, da kao pošten i pametan čovek, ne dopustite sebi više da zbog sitnica, sebe, ni krivog ni dužnog, svrstavate na stranu zlonamernih interesa i korupcije zbog koje i sami patite.

Svi ostali, stavite prst na čelo pa malo razmislite o truleži među vama koja sve više ugrožava Forum koji, lično, svim srcem podržavam. Zato sam se, kao Outsider, i odlučio da, na kratko, uđem među vas i ne da kažem, već ukažem na stvari o kojima znam i na koje treba da obratite pažnju kako bi forum sačuvao dobru reputaciju i sprečio da postane oruđe za manipulaciju i skrivanje korumpiranih interesa pojedinaca iza dobronamernih ljudi NSBuilda.

Toliko od mene, hvala vam.

Druze,prvo,ovo je običan forum gde svako iznosi svoje mišljenje i ni na koga ne može da ima uticaj.Vidis da ni DANS nema nikakvog uticaja na grad i njihove odluke,a kamoli mi na forumu.Mozda ovde ima i projektanata i investitora,ali to nema nikakve veze,jer svako od nas ima svoje misljenje i nije nam cilj da drugima namecemo svoje, vec čisto da diskutujemo,da upotpunjujemo saznanja,informacije... A ti ako imas potrebu da nesto kazes,da nekog prozoves,da iskazes svoje misljenje ili pak samo da se izjadas slobodno reci sta imas,forumi i sluze za to
Poslednja izmena: 31 mar 2016 17:06 od djaso.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 17:06 #289

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Outsider napisao/la:
Mislim da uopste niste korektni. Dodjete aposlutno niotkuda i pocnete da vredjate clanove foruma, bez icega da to vredjanje poduprete. I onda kazete da ne zelite eksplicitno da iznosite o cemu se tacno radi. I takodje kazete ko treba da shvati shvatice. Ko po vama treba ovo da shvati? Evo ja ne shvatam, a svojski se trudim. Sa Rankom sam u proslosti imao sukobe na nekoliko tema, ali ga bez obzira na to postujem kao clana koji je mnogo doprineo izgradjivanju ovog foruma, kao i neki drugi clanovi koje ste prozvali i nisu mi dali razloga da sumnjam da su iza njih neki tajni interesi. Kakvi su to tajni interesi i interesne grupe o kojima niko ne zna i zasto bi uopste bili na NSBuildu?
Poslednja izmena: 31 mar 2016 17:48 od Yokai.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 17:22 #290

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Tako sam i mislio.

Žao mi je kolega Outsider što imate potrebu da pribegavate ovakvom, stvarno nekorektnom pristupu.
To je ono što ja zovem kukavičije jaje ili trojanski konj. Naznaka o nekoj tajnoj informaciji, do koje mi ne možemo da dođemo jer je jako strašna, ali eto, ta loša pozadina stvari postoji i ona truje celu forumsku zajednicu. Za mene je takav način poludovršenog informisanja obična podvala i loša namera, ili umišljaj. Ukoliko nećete da nam iznesete na osnovu čega ste optužili dvojicu forumaša, niste trebali ni da ih optužujete. Vama na diku i čast.

1. zamoliću Vas da više ne pišete o ovome, pošto se niste udostojili da nam iznesete ništa konkretno.
2. Vaši postovi neće biti obrisani, ostaće da stoje da bi se videlo da dva naša forumaša zapravo ničim nisu diskreditovana.
3. nećemo Vas banovati jer bi time vaša svrha na ovom forumu bila kompletirana. Slobodno ostanite i družite se sa nama. Sve Vaše dalje postove sa sličnim zluradim komentarima ću sa zadovoljstvom brisati ili editovati tako kako mi odgovara. Biće svima prijatni za čitanje, obećavam.

Sve najbolje!

Zamoliću ostale forumaše da se dalje ne nadovezuju na ovu priču, lično ću se postarati da se ista dalje ne nastavlja, kao što napisah, sa zadovoljstvom.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
Poslednja izmena: 31 mar 2016 17:23 od Dukelander.
Zahvalnici: Cookie, Yokai, Duja, TurboMaximus, Blavak, Bogdus, Mikins

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 18:47 #291

• kabacum
  • kabacum's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Imperare sibi maximum imperium est
  • Poruka: 209
  • Primljenih Zahvalnica: 97
Nakon prasine koja se digla oko pomenutog kompleksa mogu da zakljucim dve stvari. Prvo, da se celokupna javnost, kasno budi ili po obicaju ne reaguje adekvatno dok je vreme. Drugo, meni ipak, iz ove perspektive uopste ne bi smetalo da se uz zgradu nedavno uredjene fasade a na mestu parkinga podigne replika Komunalne banke a do nje ka uglu sa Bulevarom replika Jermenske crkve. Dvorisni deo bi mogao da se pretvori u park i poveze sa Trgom galerija u prelepu celinu. Ispod njega bi mogla da se planira podzemna garaza u nekom momentu.

Inace, da jesam za sve one lepe primere savremene arhitekture koji krase gradove po svetu i patim sto toga nema po nasem gradu. Jednu takvu, lepu korespodenciju sa starim jezgrom, potajno prizeljkujem na mestu posleratno unakazene zgrade na Trgu slobode br 4 i svih onih lokala duz ulice Modene a preko puta Tanurdziceve palate.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 20:02 #292

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Mene interesuje to što je tako tajno i što se ovde kao ne sme reći. I da, da li se ja bojim ikoga da ovde kažem šta mislim? Nekako mi se čini da ne... B)
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 31 mar 2016 20:18 #293

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
Zamolio sam da ne nastavljamo više na tu temu.
Dalje samo brišem postove.
Hvala na razumevanju.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2016 00:11 #294

• Eldarion
  • Eldarion's Avatar
  • Van mreže
  • Majstor
  • Poruka: 125
  • Primljenih Zahvalnica: 449
Svojevremeno se bavih mišlju kako bi se mogla obnoviti jermenska crkva sv. Grigorija Prosvetitelja, pa mi palo napamet da se preseli sa druge strane ex-banke i da se napravi kompleks sa muzejom i sedištem udruženja srpsko-jermenskog prijateljstva. U nekom trenutku dokolice sam čak i nacrtao ideju. Nažalost, niti ću ja, niti iko to ubuduće (u bilo kom obliku) realizovati.

Poslednja izmena: 01 apr 2016 00:30 od Novajlija.
Zahvalnici: solimns, Dukelander, Cookie, Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2016 05:55 #295

• nszeljko
  • nszeljko's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 27
  • Primljenih Zahvalnica: 23
Eldarion napisao/la:
Svojevremeno se bavih mišlju kako bi se mogla obnoviti jermenska crkva sv. Grigorija Prosvetitelja, pa mi palo napamet da se preseli sa druge strane ex-banke i da se napravi kompleks sa muzejom i sedištem udruženja srpsko-jermenskog prijateljstva. U nekom trenutku dokolice sam čak i nacrtao ideju. Nažalost, niti ću ja, niti iko to ubuduće (u bilo kom obliku) realizovati.

Istina je da, ako bi se u ovo danasnje vreme i gradila ili obnavljala neka stara crkva da bude jos novija, lepsa i starija to bi moglo da bude samo ovako nesto, novokomponovano kako i prilici ovim investtorima i vlastodrscima, pa da upotpuni celokupni dozivljaj ovog neprimerenog megalomanskog skrnavljenja i bahanalisanja, pa da potpuno pocne da lici na Skoplje.

Zahvalnici: solimns, RM77, Mikins, valjan, Eldarion, vodomar

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2016 08:21 #296

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
By Žarko Bogosavljević (Twitter), a preuzeto sa SSC-a

Restauracija.

Poslednja izmena: 01 apr 2016 08:22 od Dukelander.
Zahvalnici: Cookie, limanac, TurboMaximus, Dunavski, romanempire, Blavak, Posmatrac, Billy, valjan

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2016 08:30 #297

• Billy
  • Billy's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 779
  • Primljenih Zahvalnica: 1554
Dukelander napisao/la:
Restauracija.

Koje je ovo sprdanje i ruganje svima nama, ne mogu da verujem :wallbash:

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2016 08:51 #298

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Dukelander napisao/la:
By Žarko Bogosavljević (Twitter), a preuzeto sa SSC-a

Restauracija.
Ima tu i jedna moja fotka objavljena u postu #217 na strani 15 ove teme. To je ova gde radnik gleda u pravcu odakle fotografišem.
Poslednja izmena: 01 apr 2016 08:56 od Blavak.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2016 13:07 #299

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
Šta se konkretno vidi na tim slikama, osim rušenja zida? Ne kontam :dunno:

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 01 apr 2016 13:44 #300

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Cookie napisao/la:
Šta se konkretno vidi na tim slikama, osim rušenja zida? Ne kontam :dunno:
"Premeštanje" spomennika (spomen-kosturnice) porodice Čenazi
Zahvalnici: Billy
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru