Dobro došli, Gost
Korisničko ime: Lozinka: Zapamti me

TEMA: Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 19:41 #201

• avijon
  • avijon's Avatar
nszeljko napisao/la:
SSJ5 napisao/la:
Napravih novi nalog posto sam sifru starog davno zaboravio samo da iznesem jedno zapazenje koje nije jos niko komentarisao.
Po ovim renderima, staru fasadu ce ponovo izgraditi i duplicirati. S obzirom da stara zgrada ima ta dva ulaza-kapije na levom i desnom kraju zgrade, skroz nakaradno i nelogicno deluje da ce sad dupliciranjem iste fasade na istom uglu biti dva ulaza koja vode gde? - jedan u drugi?? Da li ce uopste taj donji deo stare(nove) zgrade/fasade biti funkcionalan i kako ce funkcionisati dva ista ulaza na uglu, ako razumete sta hocu da pitam? Da li postoji uopste negde dostupan projekat tog donjeg dela. Da li ce ulazi i prozori biti samo "dekorativni" ili funkcionalni? Deluje mi da ce ovo uzivo biti totalno nakaradno.
Pa naravno da ce biti nakaradno i nelogicno. Dole stara (dupla) fasada koja strci na cosak (nisu stranice pod pravim uglom), pa delimicno iznad nje nova staklena a onda sve to nadvisuje kabina broda u karipsko-kokainskom stilu!
Poslednja izmena: 29 mar 2016 20:24 od avijon.
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 19:56 #202

• kimi
  • kimi's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 759
  • Primljenih Zahvalnica: 165
Lol Ranko , pa po tebi onda moze pola grada da se rusi posto nema gde nema grafita .. ili aj da rusimo crkvu u centru posto se zapisava svako vece..

Ja sam zabezeknut koliko ljudi ovde mase poentu , i zaista mi nije jasno zasto je IKO odusevljen ovom novom zgradom koja ce se roditi na ovom mestu?

Mozda nisam u toku ali me zanima cija je ustvari ova zgrada Komunalne Banke bila? Ono od starta pa do R.I.P.-a?
Takodje me zanima ova replika fasade jel ce ona biti samo blanko fasada ili ce se zaista mocu ulaziti na vrata.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 20:38 #203

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Fasada će stvarno biti fasada, prozori će biti prozori a na vrata će moći da se ulazi.
Ideja sa zadržavanjem fasade i izgradnjom nove zgrade je stara već 20 godina, i nije ni loša sama po sebi.

Ali Turbo je recimo skroz u pravu, što se promene regulacije tiče. Replika je mogla biti pomerena 10 metara udesno i sve bi imalo više smisla. S tim da bi onda investitor izgubio gomile kvadrata (10*20m*8spratova je 1600 kvadrata).
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 20:39 #204

• Novajlija
  • Novajlija's Avatar
  • Van mreže
  • Član je blokiran
  • Poruka: 2141
  • Primljenih Zahvalnica: 5713
Izvinjavam se ako davim ovim vestima poslednjih dana, čisto da imamo sačuvano u temi...možda nekad zatreba. :P
Miloš Vučević: Ni jedan spomenik kulture neće biti srušen

Prilog 8703-5674-vucevic.jpg ne postoji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je izjavio da ni jedan spomenik kulture u Novom Sadu, nije srušen niti će biti srušen pa tako ni spomenik jermenske porodice Čenazi, koji se nalazi u neposrednoj blizini novog gradilišta u centru Novog Sada.

www.mojnovisad.com/vesti/milos-vucevic-n...i-srusen-id8703.html
Zahvalnici: Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 21:46 #205

• Buck
  • Buck's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1127
  • Primljenih Zahvalnica: 2190
Ne znam da li je ovo bilo:
Zahvalnici: Blavak, Djordje Cvarkov

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 21:57 #206

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 8559
  • Primljenih Zahvalnica: 36802
Sudeći po ovom video zapisu, Duke je otišao prerano, a ja sam stigao prekasno. Bilo je zanimljivo.
EDIT:
izveštaj medija (radio 021) sa konferencije za štampu.
www.021.rs/story/131989/VIDEO-Novosadjan...ke-da-ruse-grad.html
Poslednja izmena: 29 mar 2016 22:12 od Blavak.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 22:52 #207

• Duja
  • Duja's Avatar
  • Van mreže
  • Arhitekta
  • Poruka: 915
  • Primljenih Zahvalnica: 1829
Blavak napisao/la:
Duke je otišao prerano
Pu, pu, pomeri se s mesta... :ohmy:
Svaki dobar projekat može da se oskrnavi pri izvođenju.
Nijedan loš projekat ne može da se popravi pri izvođenju.
Zahvalnici: kasko

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 23:35 #208

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Da su Demokrate ovo radile svi ovi što Naprednjaci što sad hvale ovaj projekat bi vrištali kako je to unakazivanje grada. Što znači da oni zapravo mrze ovaj grad i vole samo pare. To se vidi i kod odluka vezanih za trščare.
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 29 mar 2016 23:56 #209

• Outsider
  • Outsider's Avatar
  • Van mreže
  • Vodonoša
  • Poruka: 6
  • Primljenih Zahvalnica: 3
Pozdrav svim forumašima. Već dugo intenzivno pratim sve postove na forumu. Do sada sam smatrao da nije korektno da se uključujem u forum jer sam bio duži period van zemlje i okupiran svojim problemima jer ne bih mogao dati aktivan doprinos, sem komentarisanja postojećih postova.
Međutim, događanja oko izgradnje zgrade naspram palate pošte i određeni komentari na forumu su za mene bili jak razlog da, pre nego što mi udelite negativnu karmu i banujete me, otvoreno postavim pitanja o nekim stvarima koje su javna tajna, a o kojima se ćuti.
Po zanimanju sam arhitekta, sa debelim poznavanjem istorije i sadašnjosti svakog budžaka ovog grada. Iza mene ne stoji ni jedna organizacija niti politička partija. Uprkos nezgodnim tvrdnjama i kritikama koje sleduju, moje namere su časne, a opšti interes ispred ličnog, kao i različitih priroda interesa ovde prisutnih pojedinaca koje ću pomenuti.
Preskočiću raspravu o tome da li je ovakva zgrada na ovoj lokaciji dobra ili loša. Odgovor je jasan svakom ko je iole pismen i ima malo mozga u glavi, zrno humanosti ali i elementarne kulture i osnovnu moć sagledavanja postojećeg urbanog prostora.

Zato odmah prelazim na pitanja uvaženim forumašima.

Ranko su ns, koliko ste plaćeni za svoju agresivnu propagandu? Vaši stavovi oduvek jako odudaraju od ogromne većine forumaša po svojoj agresivnosti i, gle čuda, poprilično mafijaškom stavu prema izgradnji u Novom Sadu. Znate Vi šta ja mislim bolje nego ja, a verujem da to znaju i najaktivniji forumaši, samo što se ne usuđuju da Vam se suprotstave. Imali ste ogroman problem jer, zbog sirovog neznanja i primitivizma niste uspevali da pronađete zajednički jezik sa ostalim forumašima. Videlo se da ste frustrirani što svoje „zadačiće“ na ovom forumu ne obavljate baš uspešno. Sada je došlo 5 minuta slave, Vas i Vaših nadređenih, zar ne?
I, odjednom masovna podrška. Jer znaju forumaši da Vi možete mnogo, a i ja znam da možete doći do mojih ličnih podataka, samo ako to hoćete ili ako vam „nadređeni“ tako kažu, kako bi ste i mene, na poseban način, pokušali da ubedite u ispravnost silovanja novosadskog urbanizma, od čega ćete Vi omastiti brke. Nismo mi čekali Vas da dođete sa pendrekom i da nas Vi učite kako od Novog Sada napraviti velegrad po modelu Beograda i urbanističko-komunalnog haosa koji je njegova slika danas.

Blavak, otkud takav nagli zaokret u stavu? Pretnja? Sada sve može? Pouke iz Bratislave više i nisu tako bitne?

Limanac, nije sramota nešto želeti i nečemu stremiti, nije sramota ni ne uspeti u tome a posle samostalno to proučavati i voleti. Iz Vaših postova vidim da je u pitanju vrlo inteligentan i kulturan čovek, ali je krenuo pogrešnim putem. Vi ne znate elementarna pravila urbanističkog projektovanja a istoriju arhitekture posmatrate natraške. Vaša dečija zamisao o zgradurini koja „će da parira pošti“ se polako ispunjava, zar ne? Nije urbanost samo megalomanski, moderan objekat tamo gde mu nije mesto, urbanost je zrelost i odmerenost u stavu.

Pre nego što me banujete, znam da ćete cinično komentarisati ove reči „nekog ludaka“, ali svi vi, kada ostavite po strani svoje male, lične interese i sujete, bilo da je u pitanju lepa para ili ostvarivanje nečijih nezrelih urbanističkih snova, duboko u sebi znate šta se među vama dešava i kakve siledžije su preuzele vođstvo i na ovom forumu koji je, do skora, bio za uzor. I još poneko zna.
Poslednja izmena: 30 mar 2016 00:10 od Outsider.
Zahvalnici: sergio-m, Podbarac

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 00:14 #210

• Dukelander
  • Dukelander's Avatar
  • Van mreže
  • Administrator
  • Poruka: 4951
  • Primljenih Zahvalnica: 8344
Outsider, pre nego što se krene u dalju ad-hominem raspravu, htedoh samo da kažem da je procena vezana za Blavaka i Ranka prilično pogrešna.

Njihovo znanje o arhitekturi jeste laičko, ali je pristup tematici isključivo dobrovoljan, i to znaju svi koji su ih upoznali. Lično umesto konfrontativnog stava pokušavam da se postavim asertivno.
U tom smislu, poželeću Vam dobrodošlicu na forum, i zamoliti da svoje stavove iznosite u takvom tonu. Kao neko iz struke, možete doprineti ovome, a kao učesnik u raspravi bez argumenata, dodatno pomeriti diskurs foruma ka onome što niko ne želi.
‎"IF we cannot provide the great cities and the great suburbs with some kind of poetry, they will simply go on breeding these broken fanaticisms that make women wave sabres and men found insane religions."
~GKC: Illustrated London News, October 7, 1905.
Zahvalnici: djaso, Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 00:28 #211

• kasko
  • kasko's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 4924
  • Primljenih Zahvalnica: 9934
Joj, ja bih bio tako srecan da je ovaj forum toliko uticajan da se vrsi pritisak na nas i pokusava podmicivanje :D

Sto se izgradnje tice, za mene je planirani objekat jednostavno preglomazan za lokaciju a o ostalom ne bih ovog puta. Toliko od mene.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 00:44 #212

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Outsider napisao/la:

Ranko su ns, koliko ste plaćeni za svoju agresivnu propagandu? Vaši stavovi oduvek jako odudaraju od ogromne većine forumaša po svojoj agresivnosti i, gle čuda, poprilično mafijaškom stavu prema izgradnji u Novom Sadu. Znate Vi šta ja mislim bolje nego ja, a verujem da to znaju i najaktivniji forumaši, samo što se ne usuđuju da Vam se suprotstave. Imali ste ogroman problem jer, zbog sirovog neznanja i primitivizma niste uspevali da pronađete zajednički jezik sa ostalim forumašima. Videlo se da ste frustrirani što svoje „zadačiće“ na ovom forumu ne obavljate baš uspešno. Sada je došlo 5 minuta slave, Vas i Vaših nadređenih, zar ne?
I, odjednom masovna podrška. Jer znaju forumaši da Vi možete mnogo, a i ja znam da možete doći do mojih ličnih podataka, samo ako to hoćete ili ako vam „nadređeni“ tako kažu, kako bi ste i mene, na poseban način, pokušali da ubedite u ispravnost silovanja novosadskog urbanizma, od čega ćete Vi omastiti brke. Nismo mi čekali Vas da dođete sa pendrekom i da nas Vi učite kako od Novog Sada napraviti velegrad po modelu Beograda i urbanističko-komunalnog haosa koji je njegova slika danas.

Dobro.

Hoće li Outsider izneti neke dokaze za ove svinjarije ili će biti banovan?
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 00:53 #213

• mrnjavi
  • mrnjavi's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Vozači da se ostave na miru!
  • Poruka: 3435
  • Primljenih Zahvalnica: 9193
Dukelander napisao/la:
Outsider, pre nego što se krene u dalju ad-hominem raspravu, htedoh samo da kažem da je procena vezana za Blavaka i Ranka prilično pogrešna.
A za limanca je u pravu? :huh:
"Stari svijet umire, novi se bori da se rodi. Ovo je vrijeme monstruma."
Antonio Gramši

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 01:10 #214

• neusatz!
  • neusatz!'s Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1403
  • Primljenih Zahvalnica: 2973
Mislim da nas Ranko zna lično manje više sve sa foruma, tako da nije potrebno da traži na neke druge načine naše podatke. :dunno:
Dobrodošlica na SSC forumu:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never
Poslednja izmena: 30 mar 2016 01:22 od neusatz!.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 01:31 #215

• Yokai
  • Yokai's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 3515
  • Primljenih Zahvalnica: 2286
Inace nesto sam primetio ...

Sledece:

Kazu od ISTIH materijala

I onda ovo:

Sad, meni nije jasno. Da li je i stara fasada radjena tim vestackim kamenom ili je ovo nesto drugo? Vidim da se koristilo od 17-18 veka.
Poslednja izmena: 30 mar 2016 01:32 od Yokai.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 07:51 #216

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Outsider napisao/la:
Blavak, otkud takav nagli zaokret u stavu? Pretnja? Sada sve može? Pouke iz Bratislave više i nisu tako bitne?
Želje i snovi pojedinca su to što im i naziv govori, realnost je ono što živimo sada. Da bi smo sagledali prošlost potrebna nam je veća vremenska distanca nego što je sada imamo. Opšte prihvaćeno mišljenje je da pobednici pišu istoriju, međutim istorija piše pobednike.
Outsider napisao/la:
Pre nego što me banujete, znam da ćete cinično komentarisati ove reči „nekog ludaka“, ali svi vi, kada ostavite po strani svoje male, lične interese i sujete, bilo da je u pitanju lepa para ili ostvarivanje nečijih nezrelih urbanističkih snova,
Vi ste takođe deo svih nas. Svako dobro.
Poslednja izmena: 30 mar 2016 08:18 od Blavak.

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 08:57 #217

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Ljudi,zasto ne unesete malo objektivnosti u sve ovo,cemu svadja preko interneta i slicno?Ne znam ja da li neko moze da uzme nase podatke,a i sve da moze,koja korist od toga?Ja licno smem da promenim Nickname u puno ime i prezime.NS BUILD je najprostije receno obican forum,koji je najveci i najposeceniji sto se tice gradnje u Novom Sadu.Svaki projekat ce imati i za i protiv i pozitivnih i negativnih strana.Ljudi,morate biti svesni da se grad menja,da (srecom) raste,razvija se...Krivo mi je sto su sad svi napali Galens,a niko ne komentarise da je za vreme bivse vlasti izgradjen i Park City i Aleksandar na Bulevaru i Zoned na telepu i Holiday inn.Nije sa Galensom napravljen presedan!Po meni ko god zeli da gradi treba mu i omoguciti,naravno uz detaljnu analizu svakog projekta ponaosob,ali uvek ima neko resenje.Pa nekada je Adamoviceva palata bila najveca i najvislja zgrada u gradu.Sta sad,da je tako ostalo,da se nista nije menjalo imali bi grad sa zgradama od 2,3 sprata?Vidim da svi koji imaju nesto protiv izgradnje ove zgrade placu za zgradom banke,placu za trscarama,a dok su bile citave urusavale su se same od sebe.Pogotovo trscare u nekom zabacenom delu grada,to mi stvarno ne ide u glavu kakvu oni istorijsko-kulturnu vrednost imaju?!Mnogi od vas koji se bunite nisu znali ni da postoje,e sad kad se pojavio investitor galamite na sav glas kako to ne treba da se rusi.Činjenica je da se ljudima ne moze ugoditi i da ce uvek biti suprotnih misljenja,ali ako iznesete objektivan stav,objektivnu kritiku,mozda i moze nesto da se promeni,ako zaista moze bolje.Ali pljuvanjem i branjenjem blatnjavog parkinga i zgrade banke koja je napustena bezmalo 20 godina,koja se urusavala sama od sebe,to mi nikako ne ide u glavu :gaah:
Evo hipoteticki gledano i da je bila pod zastitom i da se nista nije smelo raditi tu,cak i da se obnovila ta zgrada i promenila joj se namena,sta bi to uticalo na zivot grada ili gradjana?Vecina ne bi ni usla u ju osim da se otvore Hleb i kifle ili Caribic da kupe sendvic ili pojedu picu
Poslednja izmena: 30 mar 2016 09:03 od djaso.
Zahvalnici: Direktor, Oniks, Blavak, Bogdus

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 09:03 #218

• Blavak
  • Blavak's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
Duja napisao/la:
Blavak napisao/la:
Duke je otišao prerano
Što odmah takve misli. Preformulisaću: Duke je otišao sa konferencije za štampu pre događaja koji smo imali prilike da vidimo na video zapisu, a ja sam stigao posle tog događaja. Pri tome sam mislio da smo propustili nešto "zanimljivo", obzirom na Dukeov izveštaj, i na to da sam ja mogao da se informišem samo na osnovu rekla-kazala ostatka do tada okupljenih ljudi. Iz navedenih razloga, nismo bili u mogućnosti da i mi napravimo video, audio ili foto zapise sa tog skupa. Naravno da ne želim, ne samo Duke, već niko da "ode" prerano. Više puta sam se pomerio sa mesta :)

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 09:05 #219

• djaso
  • djaso's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Poruka: 1146
  • Primljenih Zahvalnica: 2145
Blavak napisao/la:
Duja napisao/la:
Blavak napisao/la:
Duke je otišao prerano
Što odmah takve misli. Preformulisaću: Duke je otišao sa konferencije za štampu pre događaja koji smo imali prilike da vidimo na video zapisu, a ja sam stigao posle tog događaja. Pri tome sam mislio da smo propustili nešto "zanimljivo", obzirom na Dukeov izveštaj, i na to da sam ja mogao da se informišem samo na osnovu rekla-kazala ostatka do tada okupljenih ljudi. Iz navedenih razloga, nismo bili u mogućnosti da i mi napravimo video, audio ili foto zapise sa tog skupa. Naravno da ne želim, ne samo Duke, već niko da "ode" prerano. Više puta sam se pomerio sa mesta :)
Blavak je korektan momak skroz,imamo slicne stavove :master:
Zahvalnici: Blavak

Pupinova palata | stambeno-poslovni kompleks 30 mar 2016 09:10 #220

• Cookie
  • Cookie's Avatar
  • Van mreže
  • Investitor
  • Institutionalized
  • Poruka: 4225
  • Primljenih Zahvalnica: 3198
@Outsider

Prvi post ti je neka analiza pojedinih forumaša, nastala na osnovu pojedinih stavova o izgradnji ove zgrade. :nuts: Moram da dodam, pogrešno si neke procenio, ali to je manje bitno za ovu temu. Napiši nešto o objektu, da li ti se nešto dopada ili ne, obrazloži svoj stav.... Ako te baš zanima kakav je ko, dođi na okupljanje sledeći put. ;)
U pogonu je Kunena Forum

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru