Lepo uradjeno i zamisljeno ,ali ja i dalje tvrdim da NS nije potreban metro ,tj nikad mu i nece biti potreban.
Ako malo bolje pogledate , videcete da metro uglavnom imaju glavni gradovi ,msm na Jurop, ili megalopolisi u Americi Japanu Kini ..
Osim toga, posto bi to bilo neverovatno skupo ,i cene karata bi bile takve pa niko ziv ne bi koristio taj prevoz.
Po meni tramvaj je potaman ,a te linije sto si uradio apsolutno mogu da se koriste i za tramvajski prevoz.
Stim da bih ja tamo iza Z stanice napravio neko cvoriste svih linija ,podzemno naravno(cut and cover varijanta) ,odakle bi se linije racvale u sam grad ,msm na linije koje dolaze iz pravca Rumenke Veternika i slicno.
Navodno za jednu liniju treba oko 90 mil evrica sto je kao negde pola godisnjeg budzeta NS .. meni je apsolutno nejasno na sta idu te gradske pare kada ,gradska vlast koja ima 4g mandata nije sposobna da pola budzeta od 1g odvoji za ovo???
Pa neka se svake godine usteti 20mil ,i do kraja mandata eto ti pare za 1 liniju .. ali naravno ovde je sve politicki obojeno ,pa eto nece neko da pocne to ,pa da neko drugi sece vrpcu i uzme kolac.. Strasno koliko smo smece od ljudi na ovim prostorima.... strasno...