Mi smo u kuhinji nedavno otpušavali slivnik, nisu više pomagali ni razni cevoli i slična standardna hemija, jednostavno voda bi stajala u sudoperi i oticala jaaaaaako polako, i izguglamo žena i ja savet sa sodom bikarbonom i sirćetom, otprilike najpre ukloniš vodu iz odvoda na koji god način, ugreješ vrelu vodu u kuvalu i polako ulivaš dok sve ne oteče (da olabavi nataložene masnoće, pošto je kod tebe tuš u pitanju verovatno imaš nataložen sapun pa će svakako pomoći), onda koliko uspeš sode bikarbone toliko i sirćeta (mi smo otprilike pola velike šolje usuli jednog i drugog, sipaš prvo sodu pa onda "ispereš" sirćetom), i kad krene reakcija začepiš običnim čepom i ostaviš desetak minuta, otčepiš i naliješ još jedno kuvalo vruće vode i ponoviš ako je potrebno. Kada je krenula reakcija, čep je skakao kao blesav, zezao sam se sa ženom da ako ga pritisnem, krenuće poklopac šahta na ulici da se trese, kada smo posle desetak minuta pustili vodu videli smo vrtlog i čuli klokotanje prvi put posle dugo vremena. Naravno, ako su ti u odvodu PVC cevi i nisi siguran u njihov kvalitet, ne preteruj sa vrelinom vode u kuvalu. Još ako imaš školarce u kući, taman idealan trenutak za čas iz hemije (naš stariji je taman pre neki dan u sedmom razredu učio o hemijskim reakcijama i jedan od primera u knjizi je upravo reakcija sode bikarbone i sirćeta
)