Ljube napisao/la:
Jel neko od forumaša ima iskustva sa izgradnjom bazena u dvorištu? Mislim na ukopane bazene. Proučio sam maksimalno internet i uspeo sam da otprilike pohvatam cene ali one se jako razlikuju što me i ne čudi. Još nisam došao u taj stadium da zovem firme i raspitujem se, ali sam se trenutno zagrejao za
poliesterke bazene. Navodno ide montaža bez betoniranja, dolaze u komadu (ili više komada), zavisi od dimenzije i po internetu mogu da se pronađu okvirne cene. Da li neko ima iskustva sa ugradnjom ovakvih bazena ili se samo kupao u njima?
Imam iskustva sa lajnerskim. 11x5.5x1.5
Savetovao bih svima 8x4x1.5, jer je zapremina duplo manja, duplo je jeftinije sve oko odrzavanja i na kraci i na duzi vremenski period. Za nas iz NS, Marko Korolija (Poolservice) je neko ko to radi vec dugo i pouzdano.
U ono vreme (2007.) je kosta 7000 evra sa opremom. Na to su dosli jos gradjevisnki radovi i parterno uredjenje, tako da je sve izaslo oko 12 hiljada evra.
Prolse godine smo zamenili lajner, koji kosta 2000 evra. Zato savetujem manji, jer je zamena lajnera bukvlano duplo jeftinija.
Prosle godine sam gledao 8x4x1.5 i sa svom opremom (rasveta, grejanje na TP itd) je bio oko 8k evra + grad. radovi i parterno.