IC napisao/la:
Zato sto smo nacija mantri. Generalno uzasno mnogo dezinformacija uopste kruzi na svim frontovima. Od vakcina pa do ravne zemlje... Svi su eksperti za sve i svi znaju kako to moze bolje. Ono sto znam sigurno, a to svako od vas moze da proveri, da nama treba jos jedan most, da li ce on ici preko Futoga, Begeca, Veternika, Telepa to ne znam (Futog-Beocin mi deluje kao most koji ce nam trebati), da li treba da se vijadukt proteze od kruznog toka ni to ne znam, znam da postoje vijadukti u raznim drugim gradovima... Takodje ono sto znam jeste da Novi Sad nema pristojan izlaz na reku, ako uopste ima izlaz na reku, i zamislite mora se poseci i neko drvo da bi se napravila zgrada ili most. Drva su se sekla i kada su pravili most Slobode i kada su pravili zgradu u kojoj zivis. Imam utisak da kada bi se danas pravio most preko plaze Stranda da bi bilo mrtvih na protestima. Sto se tice sadasnjeg ribarca tu vidim par privatnika-ugostitelja koji debelo naplacuju izlaz na reku i vidim na Sodrosu neku dolmu gde dole budu tri ribara koji pecaju u deponiji i ljude koji se setaju uglavnom do svojih kuca na telepu. Mislim da je ovde najveci problem sto ljudi znaju za spregu vlasti i investitora. Galens je kao kupio zemljiste (brodogradiliste) i onda kao kroz par godina novi plan mu daje zeleno svetlo da tamo napravi mali grad i zgrne milijarde... To i mene nervira naravno, ali izlaz NS na reku moze samo privatnik da napravi i to veoma solventan, stariji clanovi foruma znaju kako su prosle drzavne firme koje su gradile u nasoj zemlji... 99% novosadjana nece moci da kupi stan u "NS na vodi" to je verovatno jos jedan faktor koji utice na celokupni hejt, ja licno bih voleo veliki stan sa velikom terasom na poslednjem spratu i da gledam frusku, dunav, grad, da pravim rostilj i cugam pivo ali znamo ko ce kupiti takve stanove... Ljude brine i kanalizacija tog dela, ali sva 4 limana vec seru u dunav, ceo Novi Sad godišnje preko gradske kanalizacije u Dunav ispusti blizu 19 miliona kubnih metara otpadne vode, nemamo precistivace, nas grad ima daleko vecih problema od mosta i novogradnje na obali reke koja je vise nego normalna stvar u uredjenim gradovima...
1. kako mislis Novi Sad nema izlaz na reku? Sta su Beogradski Kej i Kej Zrtava Racija?
2. tebi ne smeta da se Sodros betonira?
3. tebi ne smeta termin opstegradski centri gde kao takav nedovoljno definisan moze da znaci i stambena zgrada? Pogledaj GUP i vidi gde sve pisu "opstegradski centri"
4. tebi ne smeta sto ce sada uz trandzament moci da zidaju stambene objekte?
5. tebi ne smeta sto je Novi Sad od 90e ima 4 puta manje zelenih povrsina?
Dokle vise ce Novi Sad da prodaje velike gradske placeve zarad privilegovanih investitora? Zasto Novi Sad ne moze da ima neke druge sadrzaje?
@New Horizon, a ova tvoja izjava da se na Fruskoj Gori seku hiljade stabala uz potpuno ravnodusnost ekologa je toliko sramna da mi te je zao.