Mislim da puna opeka pomaze ali delimicno ...
Evo mog slucaja. Stan od 55 m2, raspored ide : dnevna soba, pa kroz hodnik dve spavace sobe pored dnevne u nizu. sto znaci bocne komsije imam preko dnevne sobe i to kuhinje, i preko druge spavace sobe.
1) Spavaca soba se granici kao sto sam rekao sa komsijom i kada on prica (ne mnogo glasno) opet te remeti da ne mozes da spavas. Zid je od giter bloka. Tu bi opeka svakako pomogla.
2) Slucaj dnevne sobe, sinoc je bila sedeljka vise ljudi, glasan razgovor i smejanje bez muzike ali ne u stanu pored sa kojim se granicim kuhinjom, vec stan iznad tog komsijskog, znaci dijagonalno a ne pored... Buka ne samo da se cuje u dnevnoj nego se prostire preko njihovog poda i konstrukcije a preko mog plafona kroz dnevnu hodnik i po spavacim sobama... Bukvalno imas osecaj da pricaju oni iznad tebe ali malo priguseno. Tu je potrebna izolacija poda.
@bili je upravo to pojasnio, ova moja zgrada je skeletni sistem gradnje od betonskih ploca i nema podne izolacije a tek bocne
Mislim da ste se uhvatili za zid od opeke a to ne znaci da ce vam resiti problem sa komsijama koji su dijagonalno, ispod i iznad vas.